Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Το Θεσμικό Πλαίσιο
Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
Ο Εισαγγελέας Εφετών
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23 Απρίλιος 2011
 

Ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου επικυρώνει Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ΚΩ, με την οποία θωρακίζεται το έργο των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας: Ψυχολόγων, Ψυχιάτρων Παιδοψυχιάτρων.

«Συνάγεται ότι η εγκαλούσα – κοινωνιολόγος, για λόγους επιστημονικής και επαγγελματικής δεοντολογίας, δεν μπορεί να υλοποιεί η ίδια σεμινάρια αυτογνωσίας». Από την διατύπωση της ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ΚΩ είναι σαφές ότι οι κοινωνιολόγοι, δεν έχουν καμμία αρμοδιότητα για άμεσες παρεμβάσεις στην Προσωπικότητα και στην Συμπεριφορά του Ανθρώπου, όπως σαφώς προκύπτει και από το ρυθμιστικό-κανονιστικό πλαίσιο διεθνών οργανισμών. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας [Γενεύη Ελβετίας] -στο ρυθμιστικό-κανονιστικό πλαίσιο του οποίου παραπέμπει και το σχετικό έγγραφο του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, για το οποίο γίνεται αναφορά στην ΔΙΑΤΑΞΗ του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ΚΩ, και επί του οποίου εδράζεται το σκεπτικό-, ως αρμοδιότητες των Κοινωνιολόγων ορίζει«2442 Κοινωνιολόγοι, ανθρωπολόγοι, και συναφή επαγγέλματα»

Eν αντιθέσει με τους Ψυχολόγους, για τους οποίους ορίζεται ότι: 2445 Ψυχολόγοι


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτέμβριος 2020