Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Σεμινάρια Ψυχολόγων - ΑΡΧΕΙΟ
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16 Ιούλιος 2011
 

Στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Τριήμερο Πρακτικό-Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο: ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ του ΦΑΣΜΑΤΟΣ του ΑΥΤΙΣΜΟΥ. Διάγνωση - Αξιολόγηση της Ανάπτυξης. Εκπαιδευτικοί και Θεραπευτικοί Στόχοι. Στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2011. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας: Ψυχολόγους, Παιδοψυχιάτρους, Ψυχιάτρους, και σε Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Απευθύνεται, επίσης, σε: Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, σε φοιτητές συναφών σχολών καθώς και σε γονείς παιδιών με Aυτισμό. Πρωτοβουλία προβολής: Βασίλειος Κ. Σταμάτης, Ψυχολόγος M.Sc., Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Α.Μ.: 1.057.

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ του ΦΑΣΜΑΤΟΣ του ΑΥΤΙΣΜΟΥ
Διάγνωση - Αξιολόγηση της Ανάπτυξης
Εκπαιδευτικοί και Θεραπευτικοί Στόχοι

Τριήμερο Πρακτικό-Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο
Ναύπακτος 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2011

Η μονάδα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας οργανώνει στη Ναύπακτο στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2011, τριήμερο Πρακτικό- Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο για τις Διαταραχές τού Φάσματος του Αυτισμού «Διάγνωση – Αξιολόγηση της Ανάπτυξης. Εκπαιδευτικοί και Θεραπευτικοί Στόχοι».

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Nafs, Αθανασιάδη Νόβα 33, Παραλία Ψανής, στη Ναύπακτο.

Υπεύθυνος διοργάνωσης του Σεμιναρίου είναι ο κ. Βασίλειος Κ. Σταμάτης, Ψυχολόγος M.Sc, Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας: Ψυχολόγους, Παιδοψυχιάτρους, Ψυχιάτρους, και σε Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Απευθύνεται, επίσης, σε: Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, σε φοιτητές συναφών σχολών καθώς και σε γονείς παιδιών με Aυτισμό.

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου θα είναι η κα Βάγια Παπαγεωργίου-Παιδοψυχίατρος, Διδάκτωρ του Α.Π.Θ., Διπλωματούχος Παιδοψυχιατρικής από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής τού Πανεπιστημίου τού Λονδίνου. Είναι εξειδικευμένη στις Διάχυτες Διαταραχές τού Φάσματος του Αυτισμού, στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία. Διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Βόρειας Ελλάδας τού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε ως Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει μακρόχρονη κλινική εμπειρία στα προβλήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων. Συμμετείχε ενεργά επί σειρά ετών στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ψυχολογίας, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων επαγγελματιών και είναι θεραπεύτρια TEACCH και εκπαιδεύτρια άλλων επαγγελματιών στη μέθοδο αυτή. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Παιδιά και Έφηβοι – Προβλήματα Ψυχικής Υγείας” και “Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων”. Συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων “Handobook of Autism and Developmental Disorders” (Wiley 2005), και “Mental Health Interventions and Services for Vulnerable Children and Young People” (Jessica Kingsley Publishers, 2007). Επίσης, έχει επιμεληθεί την έκδοση στην Ελληνική γλώσσα πολλών επιστημονικών βιβλίων.

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο και Fax: 26340-25622.
E-mail: info@kesypsypo.gr

Για τα μέλη τού Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου παρέχεται ειδική έκπτωση, με την επίδειξη της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ τού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του www.psy.gr:

  • Για άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις θα πρέπει να υπάρχει «πρωτοβουλία προβολής» από Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΙΣΜΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 01 Οκτώβριος 2019