Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Σεμινάρια Ψυχολόγων - ΑΡΧΕΙΟ
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02 Απρίλιος 2012
 

Απρίλιος 2012 – Ιούνιος 2012. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Κατάρτιση στελεχών επαγγελματικής συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού στη χρήση βασικών και εξειδικευμένων δεξιοτήτων επαγγελματικής συμβουλευτικής, στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο διάρκειας 60 ωρών με θέμα: «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. Πρωτοβουλία προβολής: Κυριακή Ι. Σωτηροπούλου, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Α.Μ.:100.

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Κατάρτιση στελεχών επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού

στη χρήση βασικών και εξειδικευμένων δεξιοτήτων επαγγελματικής συμβουλευτικής

Επιμορφωτικό Σεμινάριο διάρκειας 60 ωρών

Απρίλιος-Ιούνιος 2012

(25/4 – 23/6)

 Επιστημονική Υπεύθυνη: Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου

            Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης

            Τομέας Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συντονίστρια: Δρ. Κατερίνα Αργυροπούλου, Υπεύθυνη Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης

Το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική (Κ.Ε.Α.Ε.Σ.), του Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα εκπονήσει επιμορφωτικό σεμινάριο 60 ωρών το οποίο θα αφορά στη χρήση βασικών και εξειδικευμένων δεξιοτήτων επαγγελματικής συμβουλευτικής.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λειτουργούς επαγγελματικής συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού και σε στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, που επιθυμούν να εκπαιδευθούν αποτελεσματικά: α) σε βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής, ανεξαρτήτως πλαισίου εργασίας και β) σε εξειδικευμένες δεξιότητες, δηλαδή σε επιπρόσθετες ικανότητες και γνώσεις που χρειάζεται να κατέχουν, ανάλογα με το πλαίσιο όπου εργάζονται και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πελατών.

Κεντρικοί άξονες του σεμιναρίου:

  • Βασικές δεξιότητες Συμβουλευτικής

(δεξιότητες για ανάπτυξη συμβουλευτικής σχέσης, ενεργού ακρόασης, εντοπισμό εμποδίων, σύνθεσης πληροφοριών, παροχή συμβουλευτικής στήριξης και αποτελεσματική περάτωση της συμβουλευτικής σχέσης).

  • Δεξιότητες διερεύνησης & ανάπτυξης αυτογνωσίας

(δεξιότητες  για την ανάπτυξη της επαγγελματικής αυτογνωσίας του πελάτη και την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησής του με την αξιοποίηση εργαλείων και βιωματικών ασκήσεων).

  • Επαγγελματική Αξιολόγηση και Δεξιότητες Ερμηνείας

(δεξιότητες επιλογής των κατάλληλων εργαλείων που σχετίζονται με τις επαγγελματικές επιλογές και τη σταδιοδρομία του ατόμου, δεξιότητες ερμηνείας των αποτελεσμάτων των εργαλείων και αξιοποίησής τους στη συμβουλευτική διαδικασία).

  • Δεξιότητες Συμβουλευτικής για παροχή υπηρεσιών σε ειδικούς πληθυσμούς

(δεξιότητες παροχής επαγγελματικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πελάτες πολιτισμικά διαφορετικούς, άτομα με αναπηρία, ανήκοντες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κλπ).

  • Σύγχρονες Τάσεις στον Κόσμο της Εργασίας - Δικτύωση

(πληροφόρηση ειδικού για τη σύγχρονη αγορά εργασίας και τους τρόπους αναζήτησης εργασίας, δυνατότητα αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας).

  • Δεοντολογία και Έρευνα στην Επαγγελματική Συμβουλευτική

(γνώση της δεοντολογίας στην επαγγελματική συμβουλευτική και των ηθικών ζητημάτων που προκύπτουν κατά την παροχή υπηρεσιών, κατανόηση των αποτελεσμάτων σύγχρονων ερευνών που σχετίζονται με την επαγγελματική συμβουλευτική).

Επιμορφωτές-Μεθοδολογία:

Στο σεμινάριο θα διδάξουν ειδικοί επιστήμονες από τους Τομείς Ψυχολογίας και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στους επιμορφούμενους θα χορηγηθούν διδακτικές σημειώσεις.

Η διάρκειά του σεμιναρίου θα είναι από τον Απρίλιο 2012 έως τον Ιούνιο2012. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, δύο ή τρεις φορές κάθε μήνα, Παρασκευή από ώρα 17.00 έως 21.00 (4 ώρες) και Σάββατο από ώρα 9.30 έως 15.30 (6 ώρες). Ο αριθμός των απουσιών των σπουδαστών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10 ωριαίες απουσίες.

Αριθμός επιμορφούμενων-Κόστος σεμιναρίου:

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από τον Τομέα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική. Σε περίπτωση υπέρβασης του αριθμού των απουσιών δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 300 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε δύο δόσεις.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ - Δήλωση συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση. Η αίτηση θα σταλεί στο e-mail esea@keaes.gr  ή  kargirop@otenet.gr

Μετά την επιλογή των συμμετεχόντων, η ολοκλήρωση της εγγραφής θα πραγματοποιηθεί με κατάθεση μέρους των διδάκτρων στον Ειδικό Λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε περίπτωση μη παρακολούθησης του σεμιναρίου, λόγω υπαιτιότητας του επιμορφούμενου, τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
DILOSI_SYMMETOCHIS_se_KLIROSI_SEMINARIO_KEAES
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 01 Οκτώβριος 2019