Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Σεμινάρια Ψυχολόγων - ΑΡΧΕΙΟ
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 06 Οκτώβριος 2015
 

«Aπό Tο Παιδί Στον Ενήλικα» - ΔΕΠΥ - ADHD

Από: Seminars Adhd [seminars.adhd@gmail.com]
Αποστολή: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015 3:43 μμ
Προς: Hellenic Society for the Study of ADHD
Θέμα: 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας «Aπό Tο Παιδί Στον Ενήλικα»_ ΑΘΗΝΑ 9-11 Οκτωβρίου 2015
Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο
Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας «Aπό Tο Παιδί Στον Ενήλικα», που θα πραγματοποιηθεί στις 9,10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.
Σκοπός του συνεδρίου μας είναι η έγκυρη επιστημονική ενημέρωση στα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη ΔΕΠΥ και την εξέλιξή της στη διάρκεια της ζωής μέσα από πολλαπλές επιστημονικές προσεγγίσεις (για λεπτομέρειες & εγγραφή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.depycongress2015.com/ ).
Η κλινική κατανόηση της αναπτυξιακής πορείας της,  η έρευνα σε όλους τους τομείς των νευροεπιστημών, η ειδική αγωγή και εκπαίδευση, οι στρατηγικές αντιμετώπισης, η τεκμηρίωση της αξίας των θεραπευτικών παρεμβάσεων, οι καινοτόμες εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των χρονίως πασχόντων, οι κοινωνικές/ασφαλιστικές και νομικές συνιστώσες κ.ά. είναι μόνο λίγοι από τους τομείς που συναντιούνται στη μελέτη και διαχείριση των ελλειμμάτων που προκαλεί η ΔΕΠΥ.
Επίμαχο θέμα στη σύγχρονη προσέγγιση της ΔΕΠΥ είναι η εγκατάσταση της εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ευρημάτων και πληροφοριών ανάμεσα στα πεδία που σχετίζονται με την διεπιστημονική προσέγγισή της για την ποιοτική παροχή φροντίδας σε όλα τα επίπεδα.
Η ΕΕΜ ΔΕΠΥ, υποστηρίζει έμπρακτα την ανάγκη αυτού του πολυεπίπεδου διαλόγου σαν κύριο στόχο της δράσης της από το 2008.
Η διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για τη ΔΕΠΥ και ο προγραμματισμός συνέχισης του θεσμού στο μέλλον, φιλοδοξούν να συνεισφέρουν στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών, στη διάδοση και διεύρυνση των (μέχρι στιγμής λίγων) ερευνητικών δεδομένων για τη ΔΕΠΥ στη χώρα μας, στην επιμόρφωση - ευαισθητοποίηση  της ευρύτερης κοινότητας αλλά και στη διαμόρφωση των επόμενων προκλήσεων. Το Συνέδριο θα πραγματοποιείται ανά διετία τον Οκτώβριο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ενημέρωσης για τη ΔΕΠΥ (ADHD Awareness Month) παράλληλα με άλλες ειδικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, ενώ φέτος τιμάται συγχρόνως η Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία (10 Οκτωβρίου).
Ελπίζουμε ότι η θεματολογία του Συνεδρίου θα κινητοποιήσει την επιθυμία της επιστημονικής και της προσωπικής σας συμμετοχής, ώστε να συμβάλλετε με την παρουσία σας στην επιτυχημένη διεξαγωγή του.
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,
εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής
 
Τέρψη Κόρπα
Παιδοψυχίατρος
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΜ ΔΕΠΥ

 --
Terpsi Korpa, MD
Child and Adolescent Psychiatrist
President of the Hellenic Society for the Study of ADHD
www.adhd.gr
23, Maiandrou str.
11528 Athens Greece
E-mail: terpsikorpa@adhd.gr
Tel: +30 210 7211845
 

   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 01 Οκτώβριος 2019