Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23 Οκτώβριος 2008
 

Συνεχίζεται ο κύκλος συναντήσεων του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου με βουλευτές, για την προώθηση του Σχεδίου Νόμου για την σύσταση του Ν.Π.Δ.Δ. Ψυχολόγων:

Συνάντηση με την Βουλευτή Αχαΐας τής Νέας Δημοκρατίας, κυρία Αναστασία (Νατάσα) Ράγιου-Μεντζελοπούλου, είχε την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Νικόλαος Ι. Μάντης.

Η κυρία Βουλευτής ενημερώθηκε για τις θέσεις τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, σχετικώς με το Σχέδιο Νόμου τού Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Επιστημονικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Ψυχολόγων υπό την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ», το οποίο «δόθηκε στον Κλάδο των Ψυχολόγων για διαβούλευση», στις 3 και 4 Απριλίου 2008.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου ενημέρωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του, η οποία ελήφθη στην 5η, Τακτική, Συνεδρίαση της 5ης Απριλίου 2008,

ΕΚΡΙΝΕ ότι:

Το Σχέδιο Νόμου επί της Αρχής είναι απολύτως σύμφωνο με τις απαιτήσεις τού κλάδου των Ψυχολόγων και με τις δημοκρατικές απαιτήσεις τού συνδικαλιστικού κινήματος.

  • Προβλέπεται η προαγωγή και ανάπτυξη της Ψυχολογίας ως ανεξάρτητης και αυτόνομης επιστήμης και τέχνης για την εξύψωση του επιπέδου άσκησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου και την εξασφάλιση υψηλής στάθμης υγείας, παιδείας και φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο.
  • «Εκλογικό σύστημα ορίζεται η απλή αναλογική».
  •  Διασφαλίζονται όλοι όσοι κατέχουν κατά Νόμον Άδεια Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.
  • Προβλέπεται, με ρητές διατάξεις, η αντιμετώπιση περιπτώσεων αντιποίησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.
  • Προβλέπεται η ανάδειξη, η στήριξη και η προστασία τού επιστημονικού λόγου και του επαγγελματικού έργου τού Ψυχολόγου.
  • Προβλέπεται η προστασία των επιστημονικών, επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και εννόμων συμφερόντων των μελών τού Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ, ΑΝΕΔΕΙΞΕ και ΣΤΗΡΙΖΕΙ τη Νομοθετική πρωτοβουλία τού Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου.

Θα ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ και θα ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ την κάθε συμβολή στον αγώνα τού κλάδου των Ψυχολόγων για να ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου, να γίνει Νόμος τού Κράτους, και να συσταθεί ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Και ότι, τέλος, στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2008, όπου θα συζητηθεί το Θέμα:
"Το Σχέδιο Νόμου τού Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Επιστημονικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Ψυχολόγων υπό την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»", θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, για τις επί μέρους διατάξεις τού Σχεδίου Νόμου (προσθήκες-βελτιώσεις), οι οποίες θα προωθηθούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αίτημα την άμεση προώθηση του Σχεδίου Νόμου για ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 34
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020