Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 28 Φεβρουάριος 2009
 

''Τα ΜΜΕ και τα Δικαιώματα των Παιδιών''.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009, στις 09:30 π.μ. ο Υπουργός Εσωτερικών,  καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κ. Πάνος Σόμπολος θα παρουσιάσουν το δημοσιογραφικό οδηγό με τίτλο ''Τα ΜΜΕ και τα Δικαιώματα των Παιδιών''.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2009


Δελτίο Τύπου
Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009, στις 09:30 π.μ. στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα), ο Υπουργός Εσωτερικών,  καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κ. Πάνος Σόμπολος θα παρουσιάσουν το δημοσιογραφικό οδηγό με τίτλο «Τα ΜΜΕ και τα Δικαιώματα των Παιδιών».
Ο εν λόγω δημοσιογραφικός οδηγός σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του χώρου των ΜΜΕ να κατανοήσουν καλύτερα τα δικαιώματα των παιδιών και να προτείνει τρόπους ώστε το θέμα των δικαιωμάτων του παιδιού να παράγει ειδήσεις για τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
Στον οδηγό παρουσιάζονται και αναλύονται διάφορες θεματικές που αφορούν στα παιδιά, οι οποίες αντλούνται από τα Άρθρα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, ενώ ταυτόχρονα παρέχει χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων αυτών από τους δημοσιογράφους.
Στον οδηγό περιλαμβάνεται επίσης, μια σύντομη δημοσιογραφική περίληψη της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ και οι στόχοι της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών.  Οι δημοσιογράφοι, ως θεματοφύλακες, για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των παιδιών στην ημερήσια διάταξη των ειδήσεων, θα βρουν χρηστικές συμβουλές που θα διευκολύνουν το έργο τους.


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΛΕΥΡΑ Α΄
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΛΕΥΡΑ Β΄
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020