Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13 Απρίλιος 2009
 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κύριος Νικόλαος Δένδιας, καλεί σε δημόσια διαβούλευση για την θέσπιση διατάξεων σχετικών με την εξύβριση και τη συκοφαντική δυσφήμηση μέσω τού Διαδικτύου.

Για την προστασία τής αξιοπρέπειας των πολιτών από ανώνυμους υβριστές και συκοφάντες.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νικολάου Δένδια στο Συνέδριο «Παράνομη Διακίνηση και Εμπορία Ανθρώπων και Ηλεκτρονικό Έγκλημα» (Χαλκιδική-Κασσάνδρα, 11 Απριλίου 2009).

''..........Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί αναγκαία, πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας, τη δημόσια συζήτηση και διαβούλευση. Την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Πρέπει να γίνει στάθμιση και τελικώς να συνταιριαστεί το αγαθό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και η ανάγκη για προστασία της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη..........''.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΥΝΝΟΜΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΑΒΑΣΙΜΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020