Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13 Μάιος 2009
 

Τα αποτελέσματα του «ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΣΜΟΥ» στο Α.Σ.Ε.Π., στο MEGA και στο YouTube.

Σημείωση του webmaster@psy.gr:

Από καιρό έχει προσδιορισθεί να συζητηθούν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δύο προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο για την συγκεκριμένο «στημένο διαγωνισμό» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

-         Στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 θα συζητηθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η γενική προσφυγή τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, ως νομικού προσώπου, θιγομένου, έχοντος έννομο συμφέρον, και

-         Στις 24 Φεβρουαρίου 2011 θα συζητηθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η ατομική προσφυγή του Προέδρου τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, ως φυσικού προσώπου, έχοντος έννομο συμφέρον.

Η διττή κατάθεση προσφυγών εκρίθη σκόπιμος για την πλήρη διασφάλιση της αποτελεσματικής υποστήριξης της νομιμότητας ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Διοικητικού Δικαστηρίου.

Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος με ad hoc αποφάσεις  του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει νομιμοποιηθεί να παρεμβαίνει και κατά ατομικών διοικητικών πράξεων και κατά κανονιστικών πράξεων της Διοικήσεως (Προεδρικά Διατάγματα, Αποφάσεις Υπουργών, Υφυπουργών κ.λπ.).

******************************************************************

******************************************************************

Από: ZGANTZOURI KONSTANTIA [zgantz@otenet.gr]

Αποστολή: Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010 9:04 πμ

Προς: president@psy.gr

Θέμα: diorismos.gr_Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός πρόσληψης 55 ειδικών επιστημόνων στο ΥΠΕΘΑ

http://www.diorismos.gr

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός πρόσληψης 55 ειδικών επιστημόνων στο ΥΠΕΘΑ

03/08/2010

Με Απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ανακαλείται η προκήρυξη και ακυρώνεται ο διαγωνισμός για πλήρωση πενήντα πέντε (55) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για το ΥΠΕΘΑ. Η Απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενες αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις με τις οποίες τεκμηριώνεται ότι από τις διαδικασίες του διαγωνισμού πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, με την έννοια της μη εξασφάλισης επαρκών εγγυήσεων αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, ούτε ίσων όρων πρόσβασης στο δικαίωμα της εργασίας, αναφέρει:

«Ανακαλούμε την με αριθμό 246263/21.1.09 (Β92) σχετική Απόφαση ΥΕΘΑ και ακυρώνουμε το διαγωνισμό για πλήρωση πενήντα πέντε (55) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για το ΥΠΕΘΑ, που διενεργήθηκε με βάση τα ανωτέρω σχετικά και τους συνταχθέντες Πίνακες από τη συγκροτηθείσα Ειδική Επιτροπή Επιλογής των υποψηφίων, καθόσον κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας των όρων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ και των υποβληθεισών ενστάσεων κατά της διενέργειας αυτού ενώπιον του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη, προέκυψε ότι, οι όροι της σχετικής προκήρυξης στερούνται σαφήνειας, ειδικότητας και πληρότητας, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η ορθή αξιολόγηση των προσόντων και η αξιοκρατική κατάταξη των υποψηφίων, με συνέπεια να πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, με την έννοια της μη εξασφάλισης επαρκών εγγυήσεων αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, ούτε ίσων όρων πρόσβασης στο δικαίωμα της εργασίας.».

Υπενθυμίζεται ότι λεπτομέρειες για τις μη νόμιμες διαδικασίες της ανωτέρω προκήρυξης έφερε πρώτο στο φως σχετικό δημοσίευμα του Diorismos.gr στις 20 Απριλίου 2009 μετά από καταγγελίες πολιτών που είχαν λάβει μέρος στις διαδικασίες της προκήρυξης (διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα με τις καταγγελίες των πολιτών για την προκήρυξη πλήρωσης 55 ειδικών επιστημόνων στο ΥΠΕΘΑ).

Το ΑΣΕΠ με την ανωτέρω απόφασή του, για λόγους μη τήρησης της απαιτούμενης νομιμότητας της διαδικασίας, δεν προέβη στην επικύρωση των πινάκων προσληπτέων και αναπληρωματικών. Οι σχετικοί φάκελοι επεστράφησαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.[Diorismos.gr, 11 Ιανουαρίου 2010]

Άρα ο διαγωνισμός ακυρώνεται και αυτές οι θέσεις θα μετατραπούν, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, σε θέσεις εμπειρογνωμόνων, αντίστοιχες με τις θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, που έχει ειδικό κλάδο εμπειρογνωμόνων για θέματα που μας ενδιαφέρουν, θέματα διεθνούς δικαίου, δικαίου της θάλασσας, αμυντικής πολιτικής, οικονομικών πτυχών της αμυντικής πολιτικής, ώστε να αποκτήσει ένα υψηλού επιπέδου δυναμικό το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  [Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας]

Από: webmaster@asep.gr [mailto:webmaster@asep.gr]

Αποστολή: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 10:19 πμ
Προς: mantisni@otenet.gr

Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΣΕΠ Από: salemi75@gmail.com 

Με επιμέλεια του Αργυρίου Μπίρη, Ιδρυτικού Μέλους τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου (Α.Μ.: 13), μαγνητοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο YouTube το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο Κεντρικό Δελτιο Ειδήσεων του MEGA στις 8:00 μμ, το Σάββατο 16/05/2009, για τον «ΓΑΛΑΖΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΣΜΟ» στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

Η Φωτογραφία είναι από το φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, της Δευτέρας, 18 Μαϊου 2009, στο ρεπορτάζ του  Λουκά Δημάκα, και έχει ως λεζάντα: '' Με το... μικροσκόπιο επελέγησαν οι «επιτυχόντες» στον διάτρητο διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ελέγχεται από το ΑΣΕΠ. Στον κατάλογο βρίσκονταν συνεργάτες του υπουργού Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γ. γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, συγγενείς του υφυπουργού Οικονομικών, κ.ά.''

Ανακοινώθηκαν αργά την Μεγάλη Πέμπτη, 16/04/2009.

Επέλεξαν Γυμνάστρια για τα γνωστικά αντικείμενα: Ψυχολογικής Υποστήριξης, Ψυχανάλυσης, Διαχείρισης Ψυχολογικών Κρίσεων, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Επικρατείας προσφεύγει ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος κατά της απόφασης του υπουργείου Άμυνας για την πρόσληψη 55 ειδικών επιστημόνων.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τύπος παρουσίασε το θέμα [σε προηγούμενο χρόνο] και τώρα:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με copy/paste, για όλους τους ΜΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΕΣ, των οποίων η αίτηση είχε κριθεί «τυπικώς παραδεκτή», η Επιτροπή* απέφανθη επί της προσωπικότητός των:

«Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της, τους τίτλους σπουδών (βασικό και μεταπτυχιακό), τη γνώση ξένων γλωσσών, την επαγγελματική εμπειρία, τις επιστημονικές εργασίες του υποψηφίου και τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου προς την προκηρυσσόμενη θέση, κρίνει ομόφωνα ότι η αίτηση του υποψηφίου είναι τυπικώς παραδεκτή. Η Επιτροπή συνεκτιμώντας με τα ανωτέρω τυπικά προσόντα, κυρίως την εν γένει προσωπικότητα και παρουσίαση του υποψηφίου, όπως αξιολογήθηκε στο πλαίσιο ατομικής συνέντευξης (παρουσίαση υποψηφίου, απαντήσεις σε ερωτήσεις, γενικής και ειδικής φύσεως αναφορικά με το γνωστικό αντικείμενο της υπό κατάληψη θέσης), κρίνει ομόφωνα ότι ο υποψήφιος δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, λαμβανομένης υπόψη της ιδιαιτερότητας που περικλείει, καθώς άπτεται θεμάτων της άμυνας και ασφάλειας της χώρας και ως εκ τούτου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την κατάταξή του».

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* ΥΟΔΔ 16 / 22.1.2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Αριθμ. 246264

Συγκρότηση Επιτροπής Επιλογής για την αξιολόγηση των υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ορισμός υπευθύνων για τη γραμματειακή και οργανωτική υποστήριξη της Επιτροπής.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Έχοντας υπόψη:

α. Τις διατάξεις του ν. 2292/1995 «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Διοίκηση και Έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 35).

β. Τις διατάξεις του άρθρου 33 παρ. 2 του ν. 3648/2008 «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 38).

γ. Το άρθρο 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98).

δ. Την υπ’ αριθμ. 248449/2.7.2008 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας με θέμα «Καθορισμός διαδικασίας πλήρωσης θέσεων και ειδικοτήτων των πενήντα πέντε (55) θέσεων και λοιπές ρυθμίσεις για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, το οποίο προβλέπεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και κατανέμεται στις Γενικές Διευθύνσεις: α) Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ), β) Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), γ) Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), καθώς και στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» (ΦΕΚ Β΄ 1371).

ε. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1. Την συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Επιλογής για την αξιολόγηση των υποψηφίων για την πλήρωση των πενήντα πέντε (55) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποτελούμενη από τους:


α. Νικόλαο Θεοδώρου του Ιωάννου, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου,

β. Αλεξάνδρα Μικρουλέα του Περικλή, επίκουρη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών και

γ. Κωνσταντίνο Συριόπουλο του Παναγιώτη, καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.


2. Υπεύθυνη για τη γραμματειακή και οργανωτική υποστήριξη του έργου της ανωτέρω Επιτροπής Επιλογής ορίζεται η Αικατερίνη Πνευματικού του Κωνσταντίνου, ΜΠΥ Α΄ Βαθμού ΔΕ (Δ−Γ).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2009

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ−ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

---------------------------------------------------

Πηγή: http://www.diorismos.gr/forum/viewtopic.php?t=11565&postdays=0&postorder=asc&start=105


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020