Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26 Μάιος 2009
 

ΕΝΩΠΙΟΝ του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. O Πληρεξούσιος Δικηγόρος Πέτρος Ι. Μηλιαράκης.

Στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

''Σε σχέση με το διαγωνισμό για την πρόσληψη των ειδικών επιστημόνων, δεχτήκατε έντονη κριτική ότι ευνοήσατε «δικά σας παιδιά». Τι απαντάτε; Γιατί πήρε κατά τη γνώμη σας τέτοιες διαστάσεις το θέμα;

Ο διαγωνισμός για την κάλυψη θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού έγινε σύμφωνα με το νόμο και με την προβλεπόμενη διαδικασία. Συστάθηκε τριμελής επιτροπή καθηγητών, εγνωσμένου κύρους, όπως προβλέπεται, υπήρχε συνεχής ενημέρωση και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, για όλα τα στάδια του διαγωνισμού. Με εντολή μου ολόκληρος ο φάκελος, το σύνολο των στοιχείων και όχι μόνο ο πίνακας των επιτυχόντων, εστάλη στο ΑΣΕΠ με αίτημα να υπάρξει έλεγχος νομιμότητας, ώστε να μη μείνουν σκιές. Το ΑΣΕΠ, χωρίς να αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας, ζήτησε παράταση, μέσω επιστολής του προέδρου του, για να εξετάσει το πλήθος των στοιχείων που εμείς, με δική μας πρωτοβουλία, στείλαμε. Κάποιοι νόμιζαν πως με το να μιλούν για «δικά μας παιδιά» θα πλήξουν το υπουργείο ή την κυβέρνηση. Επεσαν σε κενό. Εκπτώσεις σε ζητήματα διαφάνειας δεν κάνουμε ούτε παίζουμε με το μέλλον των ανθρώπων που αναζητούν εργασία.

Ομως σας λένε ότι οι επιτυχόντες είναι κομματικοί σας φίλοι …

Το ζήτημα, κύριε Γαλιατσάτο, δεν είναι πού ανήκουν οι επιτυχόντες, αλλά αν διαθέτουν τα προσόντα. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν με πλήρη ειλικρίνεια ότι με κανένα τρόπο δεν θα δεχόμουν να υπάρχουν σκιές στη μακρόχρονη πολιτική μου πορεία για τέτοια θέματα, αλλά και με κανένα τρόπο δεν μπορώ να επιτρέψω άνθρωποι με προσόντα να αδικούνται. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που οι σημερινοί τιμητές των πάντων είναι αυτοί που χθες μοίραζαν θέσεις σε «ημετέρους» κατόχους «πράσινων καρτών» και οι σημερινοί επικριτές είναι αυτοί που στο παρελθόν τα έβλεπαν όλα «ωραία και καλά».''.

Σχόλια του www.psy.gr:

  • Αξιότιμε κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ, επιμένετε στο Παράνομο και στο Παράλογο, και δεν Σας πρέπει: Η Γυμνάστρια διαθέτει τα προσόντα της πτυχιούχου του ΤΕΦΑΑ και όχι της Ψυχολόγου.
  • Η Επιτροπή συγκροτήθηκε από: «πρόσωπα απολύτως ακατάλληλα και προδήλως αναρμόδια να αξιολογήσουν Ψυχολόγους».
  • ''Πού είσαι νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος''!
  • Και όταν θα Σας ακυρώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, τί θα πείτε;

Πηγή για το δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΩΠΙΟΝ του Συμβουλίου της Επικρατείας

(Τμήμα Γ΄)

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Των: α) Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου που εδρεύει στην Αθήνα οδός Τζώρτζ αρ. 10 (Πλ. Κάνιγγος) νόμιμα εκπροσωπούμενου

.................................................

ΚΑΤΑ

1. Του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

.................................................

Στρεφόμαστε κατά των παραπάνω προσβαλλομένων και ζητάμε την ακύρωσή τους. Προβάλλουμε δε για τη Δικαστική μας Προστασία τους παρακάτω ορισμένους, αληθείς, λυσιτελείς και βάσιμους λόγους ακύρωσης:

.................................................

ΖΗΤΑΜΕ

1. Να γίνει δεκτή η παρούσα μας αίτηση ακύρωσης,

2. Να ακυρωθούν οι προσβαλλόμενες, και

3. Να καταδικασθεί η Διοίκηση σε δικαστική δαπάνη.


Αθήνα,

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Πέτρος Ι. Μηλιαράκης


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020