Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08 Ιούνιος 2009
 

Και Ψυχολόγοι «ΕΣΤΕΙΛΑΝ το ΜΗΝΥΜΑ» στην Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ζήτησαν να σταματήσουν όχι μόνον «οι συμπεριφορές που έχουν ενοχλήσει» αλλά και οι πολιτικές σε βάρος του επαγγέλματός τους. Παράδειγμα: Με πολιτική ευθύνη της προϊσταμένης του ΟΑΕΔ Υπουργού, κυρίας Φάνης ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ, μόλις πριν έναν μήνα τοποθετήθηκε σε θέση Ψυχολόγου ΠΕ stage, σε μονάδα Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο, άτομο χωρίς Άδεια Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου!

Οι Ψυχολόγοι

 Ζητούν να αναστραφεί η κυβερνητική πολιτική, του παρόντος πολιτικού χρόνου, για τα ζητήματα του κλάδου των Ψυχολόγων:

  • Να ακυρωθεί ο στημένος διαγωνισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας [Αρμόδιος Υπουργός: Ευάγγελος – Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης].

  • Να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα κατά της αντιποίησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου [Αρμόδιος Υπουργός: Δημήτριος Λ. Αβραμόπουλος].

  • Να προωθηθεί προς ψήφιση το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου - Επιστημονικού Επαγγελματικού Συλλόγου Ψυχολόγων, υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ [Αρμόδιος Υπουργός: Δημήτριος Λ. Αβραμόπουλος].

Και το έπραξαν αυτό οι Ψυχολόγοι, γιατί γνώριζαν ότι εάν επιβράβευαν πολιτικώς την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σε αυτές τις Ευρωεκλογές, από την επομένη ημέρα:

  • Με «πολιτική άνεση» νέοι στημένοι διαγωνισμοί θα γίνονται, για την πρόσληψη των «ΗΜΕΤΕΡΩΝ» [Υπόλογος Υπουργός: Ευάγγελος – Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης].

  • Με «πολιτική άνεση» νέες τοποθετήσεις, σε θέσεις Ψυχολόγου ΠΕ stage, ατόμων χωρίς Άδεια Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου, θα γίνονται [Υπόλογος Υπουργός: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά].

  • Με «πολιτική άνεση» όσοι εργάζονται παρανόμως σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, σε θέση Ψυχολόγου ΠΕ χωρίς Άδεια Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου, θα συνεχίσουν να εργάζονται παρανόμως [Υπόλογος Υπουργός: Δημήτριος Λ. Αβραμόπουλος].

  • Και τόσα και άλλα τόσα, σε βάρος του επαγγέλματος τους, θα συντελούνται!

Οι Ψυχολόγοι δεν είναι ούτε υπήκοοι ούτε ακρίτως κομματικώς και πολιτικώς συντεταγμένοι, αλλά ενεργώς λειτουργούντες Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες, διεκδικούντες τα έννομα συμφέροντά τους και τα δικαιώματά τους, που απορρέουν από τους Νόμους και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Τον Μάρτιο του έτους 2004 και τον Σεπτέμβριο του έτους 2007, και Ψυχολόγοι, μεταξύ άλλων, έδωσαν το συγκριτικό πλεονέκτημα στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έναντι των άλλων πολιτικών σχηματισμών, να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, όχι βεβαίως για να συνεχίσει μια μειωτική πολιτική σε βάρος του επαγγέλματός τους.

Οι Ψυχολόγοι, με δεδομένη την εκ του νόμου προσδιοριζόμενη επιστημονική-επαγγελματική τους αρμοδιότητα: «Ο Ψυχολόγος στην άσκηση του επαγγέλματός του ερευνά και αξιολογεί την προσωπικότητα και την συμπεριφορά του ανθρώπου και εργάζεται με τις καθιερωμένες αρχές και μεθόδους της Επιστήμης της Ψυχολογίας για την αξιοποίηση και βελτίωσή τους» [Νόμος 991/1979, ψηφισθείς επί διακυβερνήσεως της χώρας από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή], κατά μείζονα λόγο, δεν αυτοπροσβάλλουν την προσωπικότητα και την συμπεριφορά τους. Ψήφισαν πολιτικώς, και όχι ως αθύρματα!


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020