Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02 Ιούλιος 2009
 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Fabio Sani & John Todman, Πειραματικός Σχεδιασμός και Στατιστικές Εφαρμογές στην Ψυχολογία. Επιστημονική Επιμέλεια: Γεράσιμος Προδρομίτης & Ξένια Χρυσοχόου, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ, Παύλος Παπαχριστοφίλου.

''Ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο ιδανικό για όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το πεδίο του πειραματικού σχεδιασμού αλλά και για όσους ασχολούνται ήδη με αυτό''.

Σειρά: Μεθοδολογία Έρευνας

Fabio Sani & John Todman

Πειραματικός Σχεδιασμός και Στατιστικές Εφαρμογές στην Ψυχολογία

Επιστημονική Επιμέλεια: Γεράσιμος Προδρομίτης & Ξένια Χρυσοχόου, ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 

Ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο ιδανικό για όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το πεδίο του πειραματικού σχεδιασμού αλλά και για όσους ασχολούνται ήδη με αυτό. Απευθύνεται σε φοιτητές όλων των κοινωνικών επιστημών, στον βαθμό που οι ίδιοι (και πρωτίστως οι διδάσκοντές τους) αξιολογούν ως ουσιώδη την ενασχόληση με τις επιστημολογικές αρχές και τις τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις της εφαρμογής του πειραματισμού στην επιστήμη τους.

Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, το βιβλίο επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον πειραματικό σχεδιασμό και τη στατιστική ανάλυση με μια συνθετική και ολοκληρωμένη παρουσίαση. Ο απλός, άμεσος και αναλυτικός τρόπος γραφής, τα επεξηγηματικά παραδείγματα, η χρήση διαγραμμάτων και εικόνων και το γλωσσάρι των βασικών όρων βοηθούν τον αναγνώστη να αποσαφηνίσει, να κατανοήσει και να εμπεδώσει έννοιες του πειραματικού σχεδιασμού και της στατιστικής. Οι πρόσθετες πληροφορίες και οι αυτόνομες θεματικές ενότητες διευρύνουν τις γνώσεις του και του επιτρέπουν να εμβαθύνει περισσότερο στα θέματα του τομέα. Μια σημαντική καινοτομία του βιβλίου είναι οι χρήσιμες πρακτικές οδηγίες διεξαγωγής των στατιστικών ελέγχων μέσω του ευρέως διαδεδομένου λογισμικού SPSS.

«Οι συγγραφείς του βιβλίου περιγράφουν ιδιαίτερα παραστατικά τα βήματα της ερευνητικής διαδικασίας, ξεκινώντας από τη διατύπωση της πειραματικής υπόθεσης, προχωρώντας στον πειραματικό σχεδιασμό και φθάνοντας στην ανάλυση των δεδομένων με μοναδικό και εξαιρετικά πληροφοριακό τρόπο».

Simon Dymond, PhD., Πανεπιστήμιο Wales, Swansea

«Ένα βιβλίο αναφοράς, χρήσιμο εισαγωγικό βοήθημα για τους φοιτητές ψυχολογίας, ειδικά τους προπτυχιακούς, παρέχει στέρεες βασικές γνώσεις. Καλογραμμένο, καταφέρνει να συνδέσει ουσιαστικά τον πειραματικό σχεδιασμό και τη στατιστική ανάλυση».

Psychology Reaching Review

«Ζωντανό, φιλικό, διασκεδαστικό και διαφωτιστικό, το βιβλίο αποτελεί μια εξαίρετη εισαγωγή στον πειραματικό σχεδιασμό και τη στατιστική ανάλυση, παρέχοντας σαφείς και λεπτομερείς εξηγήσεις. Το συστήνω ανεπιφύλακτα στους φοιτητές μου».

Colin Gray, Πανεπιστήμιο Aberdeen, συγγραφέας του SPSS 12 Made Simple

«Το κείμενο διατηρεί μια θαυμάσια ισορροπία ανάμεσα στην παρουσίαση της θεωρίας και στην πρακτική εφαρμογή των εννοιών με την αναλυτική περιγραφή μιας υποθετικής πειραματικής μελέτης… Πολύτιμο για όποιον διδάσκει αλλά και για όποιον παρακολουθεί σχετικά μαθήματα».

David R. Bellhouse, The American Statistician, 2007, 61 (3)

Ο FABIO SANI είναι Επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Dundee.

Ο JOHN TODMAN είναι Ομότιμος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Dundee.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020