Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30 Ιούλιος 2009
 

Επιστημονική Ημερίδα στα Ιωάννινα. Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009.

Διεθνής Ημερίδα Αποκατάστασης Κακώσεων Σπονδυλικής Στήλης (Σ.Σ.) και Νωτιαίου Μυελού (Ν.Μ.) διοργανώνεται από την Ορθοπαιδική Κλινική και την Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της Ιατρικής Σχολής το;y Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με συμμετοχή από το Κέντρο Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημίου Τζέφερσον της Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 1η Διεθνή Ημερίδα Αποκατάστασης Κακώσεων Σπονδυλικής Στήλης (Σ.Σ.) και Νωτιαίου Μυελού (Ν.Μ.) που διοργανώνεται από την Ορθοπαιδική Κλινική και την Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με συμμετοχή από το Κέντρο Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημίου Τζέφερσον της Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α.. Τελεί υπό την αιγίδα του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (Κ.Ε.Ο.Χ.), της Ελληνικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (Ε.Ε.Σ.Σ.) και της Διεθνούς Εταιρίας Νωτιαίου Μυελού (ISCOS).
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009 και σε συνέχεια της Ημέρας Επισκέπτη Καθηγητή του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ''Σ. Νιάρχος'' που θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009.
Η Ημερίδα Αποκατάστασης Κακώσεων Σ.Σ./Ν.Μ. απευθύνεται σε ιατρούς συναφών ειδικοτήτων (Ορθοπαιδικοί, Νευροχειρουργοί, Νευρολόγοι, Εντατικολόγοι, Ουρολόγοι, Γυναικολόγοι, Πλαστικοί Χειρουργοί, Παθολόγοι, Φυσίατροι), θεραπευτές, νοσηλευτές και φοιτητές και θα περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στην αποκατάσταση (χειρουργική και μη χειρουργική) των κακώσεων Σ.Σ./Ν.Μ. με ολιστική προσέγγιση. Ομιλητές θα είναι Έλληνες και Ξένοι επιστήμονες, καταξιωμένοι στο τομέα της Αποκατάστασης Σ.Σ./Ν.Μ..
Η Ημερίδα θα μοριοδοτηθεί με 6 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME Credits).
                                         

                                                  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Παναγιώτης Ν. Σουκάκος                  Αλέξανδρος Μπερής                  Αβραάμ Πλούμης
Καθηγητής Ορθοπαιδικής            Καθηγητής Ορθοπαιδικής          Επίκουρος Καθηγητής
 Πανεπιστημίου Αθηνών              Πανεπιστημίου Ιωαννίνων         Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
     Επίτιμος Πρόεδρος                    Πρόεδρος Επιστημονικής            Πρόεδρος Οργανωτικής
       Ημερίδας                                            Επιτροπής                                      Επιτροπής


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 34
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020