Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08 Σεπτέμβριος 2009
 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ. Κλινική Ψυχολογία της Υγείας. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Επιστημονική Επιμέλεια - Πρόλογος: Λάμπρος Μεσσήνης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Εκδόσεις ΓΚΟΤΣΗΣ - Πάτρα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΤΣΗΣ. Συγγράμματα με επιστημονικά υπεύθυνους:

Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος

Λάμπρος Μεσσήνης

Ανδρέας Καστελλάκης

Μαίρη Κοσμίδου [2]

Γιώργος Παναγής

URL: http://www.e-gnosis.gr• E-mail: gnossis@otenet.gr

Κλινική Ψυχολογία της Υγείας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Cynthia D. Belar & William W. Deardoff

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ –  ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Δρ. Λάμπρος Μεσσήνης, Ψυχολόγος
Ψυχολογία τής Υγείας - Νευροψυχολογία
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Η μετάφραση και επιμέλεια του παρόντος βιβλίου έρχεται να συμπληρώσει την ελλιπή βιβλιογραφία που υπάρχει στο επιστημονικό αυτό πεδίο στην Ελλάδα, αλλά και να αναδείξει την πρόσφατη σύγκλιση της παραδοσιακής κλινικής ψυχολογίας και ψυχολογίας της υγείας στην καθημερινή κλινική πρακτική. Επιπλέον, σκοπεύει να αναδείξει τον πολύ σημαντικό ρόλο του ψυχολόγου στην άσκηση του επαγγέλματος στο χώρο της Υγείας και γενικότερα σε ιατρικές δομές.

Το παρόν βιβλίο έχουν γράψει δύο εξειδικευμένοι στο επιστημονικό πεδίο τής Κλινικής Ψυχολογίας της Υγείας, Ακαδημαϊκοί Δάσκαλοι και Επαγγελματίες Ψυχολόγοι.

Περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτό τον επαγγελματικό χώρο των Ψυχολόγων, με έμφαση στις κοινές μεθόδους Ψυχολογικής Αξιολόγησης και τεχνικές Θεραπευτικής Παρέμβασης της παραδοσιακής Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας τής Υγείας, αλλά και το ειδικότερο πλαίσιο στο οποίο ασκείται η Κλινική Ψυχολογία τής Υγείας, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται κεφάλαια / ενότητες στα οποία μπορεί να αναφερθεί ο προπτυχιακός φοιτητής τής Ψυχολογίας, αλλά αφορά κυρίως τον μεταπτυχιακό φοιτητή/τρια της Κλινικής Ψυχολογίας που ενδιαφέρεται για τον χώρο τής Ψυχολογίας της Υγείας ή τον μεταπτυχιακό φοιτητή/τρια της Ψυχολογίας τής Υγείας.

Θα φανεί, επίσης, χρήσιμο και στον επαγγελματία Ψυχολόγο στον τομέα τής Κλινικής Ψυχολογίας ή της Ψυχολογίας τής Υγείας καθώς και σε Ψυχολόγο σε άλλο πεδίο άσκησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου (Κοινότητα, Σχολείο, Δικαιοσύνη), που χρειάζεται πληροφορίες σχετικώς με την άσκηση του επαγγέλματος στο χώρο τής Υγείας ή σε ιατρικές δομές.

Μπορεί, όμως, να φανεί χρήσιμο και σε άλλους Επαγγελματίες Υγείας, όπως Ιατρούς, Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Διαιτολόγους και
Φυσικοθεραπευτές που εργάζονται σε ιατρικές δομές και θέλουν να ενημερωθούν για τις ειδικότερες γνώσεις στην άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου, και για το περιεχόμενο του έργου του, στο επιστημονικό-επαγγελματικό πεδίο τής Κλινικής Ψυχολογίας τής Υγείας.

Πρωτοβουλία προβολής: Λάμπρος Μεσσήνης, Ψυχολόγος, Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου (Α.Μ.Π.Ψ.Σ.: 0619).


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020