Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13 Σεπτέμβριος 2009
 

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κύριος Γεώργιος Α. Παπανδρέου, στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην πρώτη κιόλας παράγραφο της ομιλίας του, διακοινώνει:

«Εδώ, από τη Βόρεια Ελλάδα, από τη Μακεδονία, από τη Θεσσαλονίκη, λέμε κάτι πολύ απλό. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις... Οι πολίτες χρειάζονται αποφάσεις. Αποφάσεις - όχι προφάσεις που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας. Αποφάσεις για το συνολικό συμφέρον της πατρίδας. Για ένα κράτος ευνομίας, ισχύος του , ασφάλειας και δικαιοσύνης».

Ο κλάδος των Ψυχολόγων αναμένει ότι:

Εάν στις 5 Οκτωβρίου 2009 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στην Κυβέρνηση  (''Λαού θέλοντος'', όπως χαρακτηριστικώς αναφέρει σε κάθε ευκαιρία ο κύριος Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.), θα γίνει πράξη το ΑΙΤΗΜΑ του κλάδου τών Ψυχολόγων: «Τα όργανα τής Πολιτείας, οι υπηρεσίες τού Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι δημόσιοι λειτουργoί να σέβονται τους Νόμους και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων».

Και θα τηρηθεί απαρεγκλίτως αυτή η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, με βάση την οποία (και με αυτήν) ζητά την ψήφο και των Ψυχολόγων.

Ο κλάδος τών Ψυχολόγων αναμένει, εν αρχή, ότι: «Θα πάνε στο σπίτι τους», ΟΛΟΙ όσοι είναι διορισμένοι σε θέσεις Ψυχολόγου χωρίς Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος του Ψυχολόγου, και ασκούν έργο και καθήκοντα Ψυχολόγου, στο Δημόσιο και σε φορείς και υπηρεσίες τού ευρύτερου δημόσιου τομέα.

--------------------------------------

Στην καθιερωμένη συνέντευξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελίδης», την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κύριος Γεώργιος Α. Παπανδρέου, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε ότι δεν πρόκεται να νομιμοποιήσει παράνομες προσλήψεις:

---------------------------------------------------------
Γ. ΑΝΤΥΠΑΣ («ΕΘΝΟΣ»): Κύριε Πρόεδρε, η Νέα Δημοκρατία στα χρόνια που είναι κυβέρνηση προχώρησε σε κάποιες αποκρατικοποιήσεις. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον ΟΤΕ, αλλά και στην Ολυμπιακή. Έκανε επίσης και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες όπως είπατε εσείς προσλήψεις.
                        Να περιμένουμε ότι όταν έρθει η δική σας σειρά να αναλάβετε την διακυβέρνηση της χώρας, θα έχουμε απολύσεις κάποιων ανθρώπων οι οποίοι κατά τη γνώμη σας ή από την έρευνα που θα κάνετε μπήκαν παράνομα στο δημόσιο; Και τι θα κάνετε με τους οργανισμούς που σας προανέφερα;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αν υπάρχουν παρανομίες, βεβαίως δεν θα τις επικυρώσουμε, αλλά για τις νόμιμες προσλήψεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύσεων.
---------------------------------------------------------
Α. ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ («ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»): Κύριε Πρόεδρε ήθελα να σας ρωτήσω για τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη είχαμε τέσσερα περιστατικά με ανταλλαγές πυροβολισμών μέσα στο κέντρο της πόλης και σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ σχεδόν κάθε μέρα σημειώνεται και μια δολοφονία. Είναι η δημόσια ασφάλεια ένα μεγάλο ζήτημα. Έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.
                        Εσείς χθες είπατε ότι η πρόθεσή σας, εφόσον αναλάβετε την κυβέρνηση, είναι η αστυνομία να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά. Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι πώς σκέφτεστε να το οργανώσετε και να το κάνετε αυτό και σε επίπεδο υπουργείων, αλλά και σε επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας. Και επίσης θέλω να ρωτήσω τι θα κάνετε με την Αγροφυλακή. Θα παραμείνει ως έχει ή θα αλλάξει κάτι;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα απ' όλα, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό ή την πυρίτιδα. Το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να κάνει τη χώρα μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο. Το αίσθημα της σιγουριάς και ασφάλειας, κι αν θέλετε και η συμφιλίωση των Σωμάτων Ασφαλείας με τον Ελληνικό λαό, επήλθε στις δικές μας μέρες. Αισθανόταν ασφάλεια και σιγουριά ο κόσμος. Το ξέρουμε και το μπορούμε.

Κι όπως είπα, για όσους έχουν προσληφθεί νόμιμα, δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύσεων.
---------------------------------------------------------

Σχόλιο του www.psy.gr: Ελπίζουμε ότι ο κύριος Γεώργιος Α. Παπανδρέου αναφερόταν στο ΣΥΝΟΛΟ των ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ, από την έναρξη διορισμού Ψυχολόγων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έως τον Οκτώβριο του έτους 2009, και όχι μόνον για την χρονική περίοδο 2004-2009, με δεδομένο ότι το θέμα είναι και ζήτημα προστασίας τής Δημόσιας Υγείας.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020