Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15 Σεπτέμβριος 2009
 

Έλληνας εκπαιδευτικός έπεσε θύμα απαγωγής από ένοπλους Ταλιμπάν στα βορειοδυτικά τού Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

''Έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κινητοποιηθούμε  προς κάθε κατεύθυνση''.

Fwd: Σύλληψη Λερούνη από ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009, 12:52

Από: ΈΦΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ elambro@panteion.gr
Προς: ds@psy.gr

----- Forwarded Message -----
From: epapamic@cc.uoi.gr

Συνάδελφοι,
Νομίζω ότι, ως Κλάδος Εκπαιδευτικών, έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κινητοποιηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, Ελληνική και Διεθνή (σε Πολιτικούς και Πολιτειακούς Παράγοντες), απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του Έλληνα εκπαιδευτικού Αθανάσιου Λερούνη, Προέδρου της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές», που δραστηριοποιείται από το 1995 στα χωριά των Κalash και ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής από ένοπλους Ταλιμπάν στις 2/9/2009.
Παρακαλείται η Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. να κοινοποιήσει το παρόν προς κάθε κατεύθυνση (Συναδέλφους, Α.Ε.Ι., Υπουργείο Εξωτερικών, κ.λπ.), και να ενεργήσει κατάλληλα, σύμφωνα με το κύρος που της αναλογεί.
Με Τιμή
Εμμανουήλ Μ. Παπαμιχαήλ
Αναπληρωτής Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Χημείας
451 10 - Ιωάννινα

----------------------------------------------
Σχετικοί ιστότοποι

----------------------------------------------

World Pharmacists
Ypsilantou 41- Glyfada 16675
Athens -  Greece                                                       
Tel. +30-210-9623845, Fax +30-210-9652386
E-mail: serio@hol.gr
E-mail: worldpharmacists@yahoo.com
http://www.worldpharmacists.org

Greek Humanitarian Organization

Αθήνα, 22/9/2009

Με έκπληξη και μεγάλη ανησυχία πληροφορήθηκε προ  ημερών και η Οργάνωσή μας, την βίαιη απαγωγή από τους Taliban  του  σημαντικού εθελοντή και πρωτοπόρου  σε μία εκστρατεία επιμόρφωσης των Καλάσα , διατήρησης  των αρχαίων παραδόσεων της περιοχής και της στοιχειώδους υγειονομικής  βοήθειας στους κατοίκους , του αγαπητού μας φίλου   Θανάση Λερούνη.
Για δικό του διαχρονικό έργο   και της  Οργανώσεώς   του «Έλληνες Εθελοντές «  , οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» αρκετές φορές συνέβαλαν με φαρμακευτικό υλικό για την  ανεκτίμητη   ανθρωπιστική προσφορά του, εκεί, στα μακρυνά και επικίνδυνα υψίπεδα  του Πακιστάν.
Ήταν τόσο άδικη ,αναίτια και αχαρακτήριστη η απαγωγή του, αλλά και οι περαιτέρω άγνωστες εξελίξεις για την ασφάλειά και την ζωή  του.
Άς προσευχηθούμε και άς ελπίσουμε   ότι μετά από τις επίσημες και τις ατομικές  προσπάθειες όλων, ο Θανάσης βρεθεί ασφαλής σύντομα μαζί μας.

                                                                        Σπύρος Σερεμίδης /Φαρμακοποιός
                                                                                          Πρόεδρος


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020