Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22 Σεπτέμβριος 2009
 

Προς τον Υποψήφιο Βουλευτή τής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις Βουλευτικές Εκλογές τής 4ης Οκτωβρίου 2009.

Πρόταση για την ψήφιση Νόμου για την θεσμοθετημένη παρέμβαση του Ψυχολόγου στο ΣΧΟΛΕΙΟ και στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
PANHELLENIC PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION


ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τζώρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος, 106 77 ΑΘΗΝΑ • Τηλ.: 210 - 3800635, fax: 210 - 3800578 • http://www.psy.gr • E-mail: ds@psy.gr

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2009
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 5.761

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς τον κύριο ΜΗΛΙΩΡΗ ΘΩΜΑ ΤΟΥ ΚΩΤΣΗ
Υποψήφιο Βουλευτή στην Β΄ Εκλογική Περιφέρεια ΑΘΗΝΩΝ
Της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Πρόταση για την ψήφιση Νόμου για την «Παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, ψυχολογική υποθεμελίωση και στήριξη του εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού έργου, και σύσταση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ».

Αξιότιμε κύριε Μηλιώρη,
Στο πλαίσιο των συζητήσεων για αλλαγές στην Εκπαίδευση και για την αναβάθμισή της, και με αφορμή τραγικά γεγονότα και καταστάσεις κρίσεως, η ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, και των εκπαιδευτικών, και η χρησιμοποίηση των επιστημονικών-επαγγελματικών δεξιοτήτων τού Ψυχολόγου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς που εκδηλώνονται στο Σχολείο και στην Κοινότητα, έχει ήδη καταστεί αναγκαία, και αναγνωρίζεται η ανάγκη τού εκσυγχρονισμού τής χώρας μας σε αυτόν τον τομέα. Ο Ψυχολόγος, με βάση το θεσμικό πλαίσιο άσκησης του έργου του, «στην άσκηση του επαγγέλματός του ερευνά και αξιολογεί την προσωπικότητα και την συμπεριφορά του ανθρώπου και εργάζεται με τις καθιερωμένες αρχές και μεθόδους τής Επιστήμης τής Ψυχολογίας για την αξιοποίηση και βελτίωσή τους». Έτσι, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναπτύσσονται και ενδημούν στο Σχολείο και στην Κοινότητα, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζεται η οικονομική και κοινωνική διάσταση των προβλημάτων αυτών. Τα προβλήματα των ατόμων και των οικογενειών, οι δυσλειτουργίες των φορέων και των θεσμών που συνθέτουν την Κοινότητα αντανακλώνται και διαπερνούν την ζωή των εταίρων, επηρεάζουν το έργο και την απόδοση στο Σχολείο. Τα προβλήματα του Σχολείου διαχέονται στην Κοινότητα και την χαρακτηρίζουν.
Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος έχει ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, για την ψήφιση Νόμου για την «Παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, ψυχολογική υποθεμελίωση και στήριξη του εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού έργου, και σύσταση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ», την οποία και σας αποστέλλουμε.
Αναμένουμε ότι η Βουλή που θα συγκροτηθεί μετά τις Εκλογές τής 4ης Οκτωβρίου 2009 θα θέσει το ζήτημα αυτό ως άμεση προτεραιότητα.
Ο κλάδος των Ψυχολόγων προσβλέπει στην καθοριστική σας συμβολή σε αυτήν την διαδικασία. Ευχόμαστε την επιτυχία στον εκλογικό σας αγώνα και την διακεκριμένη εκλογή σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο.


               Με εξαιρετική τιμή
                                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                       

                                     Ο Πρόεδρος                                             Η Γενική Γραμματέας
                             Του Διοικητικού Συμβουλίου                    Του Διοικητικού Συμβουλίου
                                 Νικόλαος Ι. Μάντης                                Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη
                          Ψυχολόγος                                                   Ψυχολόγος
                              Διδάκτωρ Ψυχολογίας                           Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας
                              Πανεπιστημίου Αθηνών                                Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνημμένο: Αιτιολογική Έκθεση και Σχέδιο Προτάσεως Νόμου για την θεσμοθετημένη παρέμβαση του Ψυχολόγου στο ΣΧΟΛΕΙΟ και στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Κοινοποίηση:
- Προς τα Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.
- Προς κατόχους κατά Νόμον ¶δειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.
- Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο, Ηλεκτρονικό Τύπο και ΜΜΕ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1958 στους Αγίους Σαράντα Βορείου Ηπείρου. Είναι το τέταρτο παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας. Οι γονείς του αν και σε δύσκολες συνθήκες, μπόρεσαν να μεγαλώσουν το Θωμά και τα άλλα έξι αδέλφια του, με ελληνικές αρχές και με πλήρη τα διδάγματα της ελληνορθόδοξης πίστης.
Τα πρώτα γράμματα τα πήρε στο ελληνικό σχολείο του χωριού (Βρυώνι), απ’ όπου κατάγεται. Το 1977 αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίων Σαράντα. Λόγω των άριστων αποτελεσμάτων του χορηγήθηκε υποτροφία για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τιράνων, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Με το πέρας των σπουδών στην Ιατρική σχολή, το 1983, διορίστηκε ως επίκουρος καθηγητής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου των Τιράνων, θέση την οποία κράτησε μέχρι και το 1991.
Το 1989 έκανε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα: «Λειτουργική αντιμετώπιση των καταγμάτων κνήμης». Έχει δημοσιεύσει πέντε επιστημονικές μελέτες και συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια διεθνούς εμβέλειας. Κατά καιρούς με το επιστημονικό και το χειρουργικό του έργο έχουν ασχοληθεί τα ελληνικά και αλβανικά ΜΜΕ, καθώς και διάφορα ιατρικά συμπόσια. Το 1991 με υποτροφία του ελληνικού δημοσίου έκανε μετεκπαίδευση στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Είναι παντρεμένος με τη Βιολέτα το γένος Νίκα από τη Δρόπολη Αργυροκάστρου, οικονομολόγος στο επάγγελμα. Έχουν ένα γιο, τον Αινεία, απόφοιτο του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.
Από το 1991 ο Θωμάς με την οικογένειά του, διαμένουν στο Μαρούσι Αττικής. Από το 1994 αφού αναγνώρισε τους τίτλους σπουδών, είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια διορίστηκε στο Νομό Λακωνίας ως επιμελητής ¶ Ορθοπεδικής του Γ.Ν-Κ.Υ Μολάων. Από τη θέση αυτή, προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του στους Λάκωνες συμπολίτες. Έχει διατελέσει για τρία χρόνια μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου των Μολάων, ενώ παρέχει αφιλοκερδώς τις ιατρικές του υπηρεσίες σε τροφίμους ιδρυμάτων (γηροκομεία, άσυλα ανιάτων κ.α.). Τα τελευταία πέντε χρόνια, προσφέρει τακτικά και αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες και στους συμπολίτες του στις περιφέρειες των Αγίων Σαράντα και του Αργυροκάστρου Βορείου Ηπείρου, καθώς και στους συμπατριώτες του στην Ελλάδα.
Στα τελευταία 19 χρόνια που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα έχει δραστηριοποιηθεί, αναλαμβάνοντας διάφορα καθήκοντα στους κοινωνικούς φορείς της ιδιαίτερης πατρίδας του και της Βορειοηπειρωτικής κοινωνίας στην Ελλάδα. Σε όλες του τις δραστηριότητες, πάντα συνεπής όπως και στην ιατρική, ο Θωμάς αναδείχτηκε όχι μόνο ως καταξιωμένος επιστήμονας και ως ανθρωπιστής ιατρός αλλά, και ως άνθρωπος με ήθος και με πολιτικά αντανακλαστικά για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία γενικά και ειδικά τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, είτε στις πατρογονικές του εστίες είτε στην Ελλάδα.
Στις δραστηριότητες κατά τον ελεύθερο χρόνο που του απομένει από την ενασχόλησή του με τα ιατρικά, συγκαταλέγεται, η φροντίδα με τα προβλήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και προπάντων τους νέους Βορειοηπειρώτες, ο αθλητισμός και η ενασχόληση με τη φύση, για τα οποία αγωνίζεται να γίνουν τρόπος ζωής της νέας γενιάς.

ΘΩΜΑΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ
Με ήθος και εθνική ευθύνη

Πολιτικό Γραφείο: Τζωρτζ 10 – 106 77 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 33 03 163 – 210 33 03 185
Κινητό:  695 002 1884 – 694 444 402
Fax: 210 330 30 31
E-mail: tommilioris@gmail.com

**************************************************************************************************

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ
ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ - Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) - Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ - Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΠΑΝΟ) - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΡΚΑΝΗ - ΚΟΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ [Ψυχολόγος] - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΠΑΝΟ) - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ -ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΑΡΗ - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΚΩΣΤΗ) - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ - Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ - Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ - Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΤΡΑΓΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ - Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΜΠΟΥΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ - ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ - ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΑΛΜΑ ΜΑΡΙΟ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΑΝΔΡΕΑ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΡΑΓΙΟΥ - ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) - ΑΧΑΪΑΣ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ - ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΟΥΡΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ - ΡΟΔΟΠΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ - ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ - ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
Αιτιολογική Έκθεση και Σχέδιο Προτάσεως Νόμου για την θεσμοθετημένη παρέμβαση του Ψυχολόγου στο ΣΧΟΛΕΙΟ και στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020