Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24 Σεπτέμβριος 2009
 

Προς τον Υποψήφιο Βουλευτή τού ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στις Βουλευτικές Εκλογές τής 4ης Οκτωβρίου 2009.

Πρόταση για την ψήφιση Νόμου για την θεσμοθετημένη παρέμβαση του Ψυχολόγου στο ΣΧΟΛΕΙΟ και στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
PANHELLENIC PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τζώρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος, 106 77 ΑΘΗΝΑ • Τηλ.: 210 - 3800635, fax: 210 - 3800578 • http://www.psy.gr • E-mail: ds@psy.gr 

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2009
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 5.763

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς τον κύριο ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ
Υποψήφιο Βουλευτή ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Πρόταση για την ψήφιση Νόμου για την «Παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, ψυχολογική υποθεμελίωση και στήριξη του εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού έργου, και σύσταση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ».

Αξιότιμε κύριε Μπογιόπουλε,
Στο πλαίσιο των συζητήσεων για αλλαγές στην Εκπαίδευση και για την αναβάθμισή της, και με αφορμή τραγικά γεγονότα και καταστάσεις κρίσεως, η ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, και των εκπαιδευτικών, και η χρησιμοποίηση των επιστημονικών-επαγγελματικών δεξιοτήτων τού Ψυχολόγου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς που εκδηλώνονται στο Σχολείο και στην Κοινότητα, έχει ήδη καταστεί αναγκαία, και αναγνωρίζεται η ανάγκη τού εκσυγχρονισμού τής χώρας μας σε αυτόν τον τομέα. Ο Ψυχολόγος, με βάση το θεσμικό πλαίσιο άσκησης του έργου του, «στην άσκηση του επαγγέλματός του ερευνά και αξιολογεί την προσωπικότητα και την συμπεριφορά του ανθρώπου και εργάζεται με τις καθιερωμένες αρχές και μεθόδους τής Επιστήμης τής Ψυχολογίας για την αξιοποίηση και βελτίωσή τους». Έτσι, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναπτύσσονται και ενδημούν στο Σχολείο και στην Κοινότητα, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζεται η οικονομική και κοινωνική διάσταση των προβλημάτων αυτών. Τα προβλήματα των ατόμων και των οικογενειών, οι δυσλειτουργίες των φορέων και των θεσμών που συνθέτουν την Κοινότητα αντανακλώνται και διαπερνούν την ζωή των εταίρων, επηρεάζουν το έργο και την απόδοση στο Σχολείο. Τα προβλήματα του Σχολείου διαχέονται στην Κοινότητα και την χαρακτηρίζουν.
Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος έχει ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, για την ψήφιση Νόμου για την «Παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, ψυχολογική υποθεμελίωση και στήριξη του εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού έργου, και σύσταση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ», την οποία και σας αποστέλλουμε.
Αναμένουμε ότι η Βουλή που θα συγκροτηθεί μετά τις Εκλογές τής 4ης Οκτωβρίου 2009 θα θέσει το ζήτημα αυτό ως άμεση προτεραιότητα. Ο κλάδος των Ψυχολόγων προσβλέπει στην καθοριστική συμβολή τού ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε αυτήν την διαδικασία. Ευχόμαστε την επιτυχία στους αγώνες σας.

                                                                         Με εξαιρετική τιμή
                                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                       

                                     Ο Πρόεδρος                                             Η Γενική Γραμματέας
                             Του Διοικητικού Συμβουλίου                    Του Διοικητικού Συμβουλίου
                                 Νικόλαος Ι. Μάντης                                Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη
                          Ψυχολόγος                                                   Ψυχολόγος
                              Διδάκτωρ Ψυχολογίας                           Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας
                              Πανεπιστημίου Αθηνών                                Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνημμένο: Αιτιολογική Έκθεση και Σχέδιο Προτάσεως Νόμου για την θεσμοθετημένη παρέμβαση του Ψυχολόγου στο ΣΧΟΛΕΙΟ και στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Κοινοποίηση:
- Προς τα Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.
- Προς κατόχους κατά Νόμον Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.
- Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο, Ηλεκτρονικό Τύπο και ΜΜΕ.

************************************************************************************

ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΣΤΑΛΗ
ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΠΑΦΙΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ - Α΄ ΑΘΗΝΩΝ


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
Αιτιολογική Έκθεση και Σχέδιο Προτάσεως Νόμου για την θεσμοθετημένη παρέμβαση του Ψυχολόγου στο ΣΧΟΛΕΙΟ και στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020