Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12 Οκτώβριος 2009
 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ στην ΣΕΙΡΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ: «Ψυχολογία της ανάπτυξης. Παιδική ηλικία και εφηβεία. Μαθήματα και ασκήσεις». Συγγραφείς: Henri Lehalle - Daniel Mellier. Επιστημονική Επιμέλεια και Εισαγωγή: Λουκία Μπεζέ. Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ, Παύλος Παπαχριστοφίλου.

  • Ψυχολογία της Ανάπτυξης

  • Παιδική ηλικία και Εφηβεία

  • Μαθήματα και Ασκήσεις

Henri LehalleDaniel Mellier

Επιστημονική επιμέλεια: Λουκία Μπεζέ

Το βιβλίο αυτό είναι ένα σύγχρονο, πλήρες και αρκετά διαφορετικό από τα μέχρι σήμερα γνωστά εγχειρίδια ψυχολογίας της ανάπτυξης. Παρουσιάζει τις γνώσεις, μεθόδους και εφαρμογές της ψυχολογίας της ανάπτυξης, ενός τομέα της ψυχολογίας που μελετά την ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών και των εφήβων. Οι συγγραφείς του, έμπειροι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, έχουν συμπεριλάβει τόσο τις κλασικές προσεγγίσεις της ψυχολογικής ανάπτυξης όσο και τις προσεγγίσεις και αναλύσεις που προκύπτουν από τις πλέον καινοτόμες έρευνες των τελευταίων χρόνων. Ο θεωρητικός προσανατολισμός τους επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοήσει την ποικιλομορφία της ανάπτυξης ως στοιχείο εγγενές στην αναπτυξιακή πορεία του ανθρώπου, και μάλιστα με τρόπο που ανοίγει ορίζοντες έρευνας, προβληματισμού, συζητήσεων και εφαρμογών.

Το κάθε κεφάλαιο είναι διαρθρωμένο γύρω από ένα κεντρικό θέμα, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας της ανάπτυξης των παιδιών από τη βρεφική ηλικία έως την εφηβεία. Ειδικότερα εξετάζονται θέματα όπως η συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη, η κατάκτηση της γλώσσας, οι νοητικές πράξεις, οι μορφές κοινωνικοποίησης, οι διαφοροποιήσεις της ανάπτυξης και η αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία. Επιπλέον, οι συνοδευτικές ασκήσεις, ερωτήσεις και αναλύσεις δεδομένων βοηθούν τον αναγνώστη να αποτιμήσει την κατανόηση των παρουσιαζόμενων εννοιών και μεθόδων.

Εμπλουτίζοντας την ελληνόφωνη βιβλιογραφία της αναπτυξιακής ψυχολογίας, το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων ψυχολογίας, παιδαγωγικών, ιατρικής, επαγγελμάτων υγείας και κοινωνικής φροντίδας, αλλά και σε όλους τους επιστήμονες που εντάσσουν την ψυχολογική διάσταση στην ενασχολήσή τους με τα παιδιά και τους εφήβους.

HENRI LEHALLE

Καθηγητής της Ψυχολογίας της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Paul Valéry - Montpellier III, συμμετείχε στη δημιουργία του Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Ψυχολογία της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας». Ερευνητής στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ανάπτυξης και Συνθετότητας της Ecole Pratique des Hautes Etudes του Παρισιού και του Πανεπιστημίου Paris VIII.

DANIEL MELLIER

Καθηγητής της Ψυχολογίας της Ανάπτυξης του Παιδιού στο Πανεπιστήμιο της Rouen και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψυχολογία των Αναπηριών και της Πρόληψης στο Παιδί» των Πανεπιστημίων της Rouen και Caen.

ΛΟΥΚΙΑ ΜΠΕΖΕ

Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Ανάπτυξης και των Αποκλίσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.), Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογίας του Παιδιού καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Κοινωνικοπολιτισμική- ενισχυτική εκπαίδευση και κατάρτιση εμψυχωτών» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δ.Π.Θ.

Σχήμα: 17 X24 cm | Σελίδες: 616 | Εξώφυλλο: Μαλακό | ISBN: 978-960-9405-17-1 | Λιανική Τιμή: ­€ 59,90

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ είναι μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο των επιστημονικών και πανεπιστημιακών εκδόσεων. Συστήθηκαν στις αρχές του 2009 από τον Παύλο Παπαχριστοφίλου, ιδιοκτήτη και επί χρόνια πρόεδρο των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα, με μακρά δραστηριότητα και εμπειρία στον χώρο του βιβλίου.

Στόχος των εκδόσεων πεδίο είναι η ανάπτυξη, ανταλλαγή και εξάπλωση των ακαδημαϊκών ιδεών, καθώς και η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και γνώσης στην Ελλάδα.

Οι έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι οποίοι έχουν αναλάβει την εποπτεία και διεύθυνση όλων των επιστημονικών σειρών, φροντίζουν για τις ορθές επιλογές και διασφαλίζουν την εγκυρότητα και αρτιότητα κάθε νέου εγχειρήματος. Οι συνεργάτες των εκδόσεων, με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο του πανεπιστημιακού βιβλίου, υπηρετούν το κάθε σύγγραμμα με συνέπεια, σεβασμό και αμέριστη προσοχή, διατηρώντας τα υψηλότερα χαρακτηριστικά ποιότητας έκδοσης.


ΕΔΡΑ: ΜΕΘΩΝΗΣ 4 & ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΘΗΝΑ


Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 210-3390204-6
Fax: 210 3390209
E-mail: info@pediobooks.gr
URL: http://www.pediobooks.gr/
Μεθώνης 4 και Ιπποκράτους, Αθήνα

Κεντρική διάθεση - Βιβλιοπωλείο
Στοά του Βιβλίου
Πεσμαζόγλου 5, ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 3229620
Τηλέφωνο: 210 3390209

Ωράριο καταστήματος:
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ: 09:30 - 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:30 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 - 14:30


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020