Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15 Δεκέμβριος 2009
 

Ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης στις ψυχομετρικές – ψυχοδιαγνωστικές δοκιμασίες ψυχολογικής εξέτασης και αξιολόγησης. Συνεργασία τής Ison Psychometrica με τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 μελών τού Προεδρείου τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου με τον Διευθυντή τής Ison Psychometrica, κύριο Νικόλαο Σταθόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία τής υπογραφής τής συμφωνίας που συνήψε η Ison Psychometrica με το Πανεπιστήμιο Harvard, για την αποκλειστικότητα της έκδοσης και διάθεσης στην Ελλάδα τής προβολικής δοκιμασίας Thematic Apperception Test©.

Στην συνάντηση, που διήρκεσε τέσσερις (4) ώρες, συζητήθηκαν θέματα γενικότερης συνεργασίας στο ζήτημα της εκπαίδευσης στις ψυχομετρικές – ψυχοδιαγνωστικές δοκιμασίες και στην ανάγκη τής θεσμικής κατοχύρωσης της αποκλειστικότητας του ρόλου τού Ψυχολόγου στην χρήση των εργαλείων για την αξιολόγηση του συνόλου των χαρακτηριστικών που αναφέρονται και απαρτίζουν την προσωπικότητα και την συμπεριφορά τού ανθρώπου.

Συμφωνήθηκε εν αρχή –στο πλαίσιο σχετικής προτάσεως η οποία θα κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, το οποίο και θα αποφασίσει επ’ αυτής-, στο χρονικό διάστημα έως το θέρος του έτους 2010 η Ison Psychometrica με τους συνεργάτες της Ψυχολόγους, μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, να παράσχει δωρεάν στα Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, και σε Ψυχολόγους, σε 4ετείς και επί πτυχίω φοιτητές Ψυχολογίας, υπό εγγραφήν στον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο, πέντε (5) σεμινάρια διαρκείας τριών (3) ωρών έκαστον, εισαγωγικά στα ακόλουθα προγράμματα:
- Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη χρήση και ερμηνεία τής προβολικής δοκιμασίας T.A.T (Thematic Apperception Test©).
- Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη χρήση και ερμηνεία τής προβολικής δοκιμασίας RORSCHACH.
- Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη χρήση και ερμηνεία τής δοκιμασίας Προσωπικότητας 16PF®.
- Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη χρήση και ερμηνεία τής δοκιμασίας Ψυχοπαθολογίας ΜΜΡΙ-2®.
- Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη χρήση και ερμηνεία τής δοκιμασίας Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης ASTRID.

Στην συνάντηση, από πλευράς τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας τού Διοικητικού Συμβουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες της πρότασης για την διοργάνωση των σεμιναρίων: Γεώργιος Παππάς, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (69 45 05 85 88). Με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου επί της προτάσεως, αυτή θα ανακοινωθεί στο www.psy.gr.
Ο Δηλώσεις Συμμετοχής θα αποστέλλονται ηλεκτρονικώς στο ds@psy.gr, ή ταχυδρομικώς:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Τζώρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος, 106 77  ΑΘΗΝΑ.

----------------------------------------------------------------------------------------

Από: ****** ****** [******@gmail.com]
Αποστολή: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 12:27 μμ
Προς: ds@psy.gr
Θέμα: Σχετικά με τα εισαγωγικά σεμινάρια στις ψυχομετρικές δοκιμασίες

Καλησπέρα σας,

Επικοινωνώ μαζί σας, με αφορμή την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου σχετικά με τα εισαγωγικά σεμινάρια σε πέντε ψυχομετρικές δοκιμασίες.

Αναφέρετε πως σε αυτά μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και επί πτυχίω φοιτητές τμημάτων Ψυχολογίας υπό εγγραφήν στον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο.

Θα μπορούσατε να μου διευκρινίσετε τί εννοείται με τη φράση υπό εγγραφήν;

Ως επί πτυχίω φοιτητής στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας θα μπορούσα να εγγραφώ στο σύλλογό σας;

Ρωτώ γιατί είχα την εντύπωση πως δε δέχεστε στο σύλλογο, άτομα χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Άν τελικά μπορώ, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω, τόσο για την εγγραφή στο σύλλογο όσο και για την παρακολούθηση των σεμιναρίων;

Ευχαριστώ που με ακούσατε,
****** ******

----------------------------------------------------------------------------------------

Από: Nikolaos I. Mantis [mantisni@otenet.gr]
Αποστολή: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 1:03 μμ
Προς: ****** ****** [******@gmail.com]
Κοινοποίηση:
ds@psy.gr
Θέμα:
Symmetochi-sta-SEMINARIA

Προς: Κύριο ****** *******, επί πτυχίω φοιτητή Ψυχολογίας τού Προγράμματος Ψυχολογίας τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κοινοποίηση:

-          Μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Αξιότιμε κύριε ******

Είναι αληθές ότι και τα 1.425 Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου είναι κάτοχοι κατά Νόμον Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

Ο όρος <υπό εγγραφήν> σημαίνει ότι έχετε συμπληρώσει την συνημμένη Αίτηση Εγγραφής –με μπλε στυλό για να φαίνεται ότι είναι πρωτότυπη-, έχετε συμπληρώσει την φράση «Αποδέχομαι το Καταστατικό», υπογράφετε στο πρωτότυπο, και την υποβάλλετε στον Σύλλογο μαζί με ένα αντίγραφο του <τρίπτυχου>, που φαίνεται ότι είστε τεταρτοετής ή επί πτυχίω φοιτητής.

Ταυτοχρόνως, καταθέτετε στην Τράπεζα, ή δια χειρός στην Ταμία, στα γραφεία του Συλλόγου, το ποσό των εξήντα (60) ευρώ.

http://www.psy.gr/first.php?mid=21&subid=0&ssid=0

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει τα Τέλη Εγγραφής και την Συνδρομή τού έτους εγγραφής σας στον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο.

Και ας υποθέσουμε ότι λαμβάνετε την Άδεια Ψυχολόγου το έτος 2012 [προσωπικώς σάς εύχομαι να την λάβετε το συντομότερο, για να συσσωματωθείτε και εσείς στην Τακτική Δύναμη του Συλλόγου]. Όσα σεμινάρια πραγματοποιηθούν έως τότε θα τα παρακολουθείτε ως εάν ήσασταν μέλος τού Συλλόγου.

Όταν θα καταθέσετε την Άδεια Ψυχολόγου, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητηθεί η αίτησή σας, θα γίνετε μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, και θα εκδοθεί απόδειξη για το ποσό των εξήντα (60) ευρώ που θα είναι τα Τέλη Εγγραφής και η Ετήσια Συνδρομή του έτους 2012, θα σας δοθεί ο Κωδικός Πρόσβασης στο Members Only, κ.λπ..

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και τιμή

Νικόλαος Ι. Μάντης

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020