Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21 Ιανουάριος 2010
 

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ - ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ δράση σε βάρος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου. Νικόλαος Ι. Μάντης - Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη.

«Για ένα κράτος ευνομίας, ισχύος του δικαίου, ασφάλειας και δικαιοσύνης», Γεώργιος Α. Παπανδρέου.

Είναι θετικώς καταγεγραμμένες οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι κυβερνητικές διακηρύξεις τού Προέδρου τού ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού τής χώρας. Αναμένουμε και διεκδικούμε την υλοποίησή τους, για ένα κράτος ευνομίας, ισχύος του δικαίου, ασφάλειας και δικαιοσύνης.

Νικόλαος Ι. Μάντης
Ψυχολόγος
Διδάκτωρ Ψυχολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2010

Προς τα Μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Καταθέτω, συνημμένως, στο Αρχείο τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το οποίο έλαβα από συνάδελφο Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου προς ενημέρωσή μου, την απάντησή μου σε αυτό, καθώς και τις εκεί αναφερόμενες πρόσφατες συκοφαντικές – προβοκατόρικες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, σε βάρος του προσώπου μου και του Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Η θέση μου είναι ότι και οι νέες αυτές συκοφαντικές – προβοκατόρικες αναρτήσεις πρέπει να κατατεθούν και να συσχετισθούν με την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μας προς το ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, από το έτος 2007, με αριθμό πρωτοκόλλου τής Υπηρεσίας: 7.519/3/892-α//08-01-2007, για την οποία έχει διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικώς με δημοσιεύματα και απεικονίσεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ με ανυπόστατους, υβριστικούς και προδήλως συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και Μελών τού Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, των οποίων η τιμή, η υπόληψη και η προσωπικότητα προσβάλλεται ευθέως. Τα συκοφαντικά δημοσιεύματα αυτά, τα οποία έχουν καθαρά προβοκατόρικο χαρακτήρα, συνδέονται αμέσως με την συνεπή, ανυποχώρητη και αδιαπραγμάτευτη στάση και τις δράσεις τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Πρέπει να αναδείξουμε –ως ειδικοί-, ότι σε αυτήν την νέα εκστρατεία κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης κεντρικό στοιχείο των κακουργηματικώς δρώντων είναι η «φαιά» προπαγάνδα «κοινωνικής νομιμοποίησης», της εμπρηστικής – τρομοκρατικής ενέργειας που εκδηλώθηκε στα γραφεία μας, στις 8:30 το πρωί, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009, σε βάρος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, και επιβεβαιώνεται –κατά τον πλέον αδιάψευστο τρόπο-, ότι η ενέργεια αυτή είχε ως σκοπό να μας τρομοκρατήσει, να μάς εμποδίσει, και να μάς σταματήσει από τον αγώνα μας για την σύννομη άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου, η οποία συνδέεται αμέσως με την προστασία τής Δημόσιας Υγείας και το Δημόσιο Συμφέρον, στοιχεία τα οποία αναφέρονται στους καταστατικούς σκοπούς τού Συλλόγου μας.

Εστιάζω, για την οικονομία τού λόγου, στο «κεντρικό σημείο» των νέων συκοφαντιών, που «απλώθηκαν» ταυτοχρόνως, και με κεντρικό σχεδιασμό, σε δεκάδες ιστολόγια: «Αφού λοιπόν γράφτηκα και πλήρωσα σε λίγο καιρό μου έρχεται ένα μήνυμα ότι επειδή έγινε εμπρηστική ενέργεια εναντίον του συλλόγου πρέπει να δώσουμε αλλά 30 εύρο για να αποκατασταθούν οι ζημίες. Αν και μου έστειλαν αλλά 2 μηνύματα δεν πλήρωσα βλέποντας ότι κάτι δεν μου αρέσει στην ιστορία». Και τα 1.425 Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου γνωρίζουν ότι ουδέποτε τούς εστάλησαν [και αποδεικνύεται] παρόμοια ηλεκτρονικά μηνύματα. Οι προβοκάτορες μιλούν για χειμερινές διακοπές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε χιονοδρομικά κέντρα, τις οποίες εγώ προσωπικώς τις πέρασα μεταξύ Πεύκης και Κάνιγγος.

Γκαιμπελικώς: «Συκοφαντούν, συκοφαντούν, κάτι θα μείνει».

ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, έτσι, απολύτως, ή ορθότητα της ΘΕΣΕΩΣ ΜΑΣ ότι: «Υποκρύπτονται σοβαρά συμφέροντα πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και οι δράστες θα πρέπει να αναζητηθούν ανάμεσα σε όσους ασκούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, παρανόμως το επάγγελμα του Ψυχολόγου και όσους τούς στηρίζουν».

Οι ως άνω κατά συρροήν αναπτυσσόμενες, και καταφανώς διαρκώς και δημοσίως εκτιθέμενες δραστηριότητες «κυβερνοεγκληματικότητας» συνιστούν μία εξαιρετικά σοβαρή απειλή, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα –έμενα και τα άλλα Μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου-, όσο και για το Νομικό Πρόσωπο.

Και προς τούτο προτείνω όπως στο ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, κατατεθεί ρητώς και το ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ για την ΑΡΣΗ τού ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ όλων αυτών των υβριστικών-απειλητικών-συκοφαντικών-προβοκατόρικων-τρομοκρατικών ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων και μηνυμάτων, ώστε οι κακουργηματικώς δράσαντες να εντοπισθούν, να συλληφθούν, να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να σταματήσει και η προβοκατόρικη δράση τους, που έχει σαν ειδικό στόχο να ανακόψει την δυναμική ανάπτυξης του Συλλόγου μας.

Τους φόβισε το γεγονός ότι τα 362 Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου έγιναν 1.425 Μέλη, και ο Σύλλογός μας είναι, πλέον, η Αντιπροσωπευτική Επιστημονική - Επαγγελματική Ένωση των Ψυχολόγων στην Ελλάδα.

Με τιμή
Νικόλαος Ι. Μάντης

Συνημμένα: Σύνολο σελίδων δέκα επτά (17)
Κοινοποίηση προς: α) Τα Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, β) Κατόχους κατά Νόμον Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου, γ) Ακαδημαϊκούς Λειτουργούς της Ψυχολογίας, δ) Ημερήσιο, Περιοδικό και Ηλεκτρονικά Τύπο, Ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
Ήρας 12, 151 21  ΠΕΥΚΗ, ΑΘΗΝΑ.
Τηλέφωνα: 697 – 944 3836, 210 - 61 26 235, 210 – 80 55 235.
E-mail: president@psy.gr


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020