Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 06 Μάρτιος 2011
 

Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη απεφάσισε:-) Για τους «Συμβούλους Ψυχικής Υγείας», :)- Για τους Κοινωνιολόγους που πραγματοποιούν «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ», :)- Για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς – «Συμβούλους Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτές». Θα αποφασίσει και για τους «ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΖΩΗΣ». Εμείς θα σεβασθούμε την απόφαση. Νικόλαος Ι. Μάντης - Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη.

«Ήθελα να αλλάξω τη ζωή μου και βρήκα... προπονητή» 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=388157

[Η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή]

Στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 6 Μαρτίου 2011, σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ [σελίδα Α41], με τον ως άνω τίτλο, και στο τμήμα με υπότιτλο: «Οι ψυχολόγοι αντεπιτίθενται»,

Η κυρία ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αναφέρει:

Στους χαλεπούς οικονομικά –και ψυχικά- καιρούς, οι coaches κερδίζουν έδαφος, ιδιαίτερα στις ηλικίες 25-55: «Σε πέντε χρόνια θα είναι όπως τα βιντεοκλάμπ τη δεκαετία του  ΄80» λέει η κυρία **********. Και βέβαια οι περισσότεροι ψυχολόγοι πνέουν μένεα.

Ο κ. Νικόλαος Μάντης, πρόεδρος του ΔΣ του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου είναι κάθετος: «Είναι ανυπόστατο επιτήδευμα. Στους 5.112 επαγγελματικούς τίτλους που είναι κατοχυρωμένοι από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας δεν υπάρχει αυτός ο τίτλος. Τα άτομα αυτά παρεμβαίνουν στην προσωπικότητα και στην συμπεριφορά του ανθρώπου, δικαίωμα το οποίο ανήκει στους ψυχολόγους καις τους ψυχιάτρους».

Σχόλιο του webmaster www.psy.gr:

Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη απεφάσισε:

- Για τους «Συμβούλους Ψυχικής Υγείας»

- Για τους Κοινωνιολόγους που πραγματοποιούν «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ»

- Για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς – «Συμβούλους Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτές»

Θα αποφασίσει –επίσης, κατά συνείδηση και με ανεξάρτητη κρίση-, και για τους: «ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΖΩΗΣ».

Εμείς θα σεβασθούμε την απόφαση.

Παρακαλούμε επιλέξτε τους ακόλουθους ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020