Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Ειδήσεις & Θέματα Ψυχολογίας
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19 Αύγουστος 2011
 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ. Προς τον Αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών ΑΘΗΝΩΝ. Με εντολή τού ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: Νικόλαος Ι. Μάντης - Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη.

οδηγούμεθα στο αβίαστο συμπέρασμα ότι οι παράνομοι ευρίσκονται «ένα βήμα πριν» από το να «στήσουν» μιαν υπόθεση εμπράγματης σε βάρος μας συκοφαντίας ή/και νέας τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο τις εγκαταστάσεις τού Συλλόγου μας ή και την ίδια μας την ζωή ”.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

PANHELLENIC PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION

   ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τζώρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος, 106 77 ΑΘΗΝΑ • Τηλ.: 210 - 3800635, fax: 210 - 3800578 • http://www.psy.gr • E-mail: ds@psy.gr

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2011.  Αριθμός Πρωτοκόλλου: 7. 177

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς τον Αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών ΑΘΗΝΩΝ

ΚΤΗΡΙΟ 16 - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ πρώην Σχολής Ευελπίδων, Οδός Ευελπίδων, 101 67  ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: Συκοφαντική, εκβιαστική, απειλητική, τρομοκρατική δράση σε βάρος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, του Προέδρου και Μελών τού Διοικητικού Συμβουλίου αυτού. Υποβολή αιτήματος για την άμεση άρση τού απορρήτου των συγκεκριμένων σε βάρος μας διαδικτυακών δημοσιευμάτων και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τού Επιστημονικού μας Συλλόγου [Ο οποίος αριθμεί σήμερα 1.613 κατόχους κατά Νόμον Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου], –όπως αυτοί έχουν περιαφθεί με το κύρος τής Εκουσίας Δικαιοδοσίας τής Ελληνικής Δικαιοσύνης-, ερχόμεθα, εκ καθήκοντος, σε σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα, υπερασπιζόμενοι το έννομο αγαθό τής Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα της Ψυχικής Υγείας.

Εξ αυτού, οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας έχουν, κατ’ επανάληψη, δεχθεί, μέσω τού Διαδικτύου, τις πιο προσβλητικές, συκοφαντικές αλλά και απειλητικές κατά τής ζωής τους προειδοποιήσεις, και το κύρος τού Νομικού Προσώπου βάλλεται ευθέως.

Αποκορύφωμα της σε βάρος μας δράσης είναι η –κατά τη γνώμη μας-, προειδοποιητική τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα στα γραφεία μας την 3η Δεκεμβρίου 2009.

Με την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς το ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ [με αριθμό πρωτοκόλλου τής Υπηρεσίας: 7.519/3/892-α//08-01-2007], ζητήσαμε την προστασία τής Πολιτείας αιτούμενοι –στο όνομα της υπεράσπισης των ατομικών μας δικαιωμάτων-, το αναφαίρετο δικαίωμα της άμεσης πρόσβασης στην ταυτότητα των δραστών τής τρομοκρατικής, υβριστικής, συκοφαντικής και απειλητικής δράσης σε βάρος μας.

Για το θέμα αυτό έχει σχηματιστεί η Δικογραφία με Α.Β.Μ.: ΙΒ-07/3.025.

Μετά από πρόσφατη καταγγελία μας προς το ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ λάβαμε την ακόλουθη υπόδειξη:

Από: Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος <ccu@cybercrimeunit.gov.gr>

Προς: Νικόλαος Μάντης <nikolaosmantis@yahoo.gr>

Στάλθηκε: 9:12 π.μ. Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Θεμα: Re: 2011.06.21_Pros_to_TMIMA_DIOXIS_ILEKTR.EGKLIMATOS_GADA_EPANAPOSTOLI

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία με την υπηρεσία μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η υπόθεση σας έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία μπορείτε και να απευθυνθείτε για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις.

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Εξετάζοντας ως ειδικοί, με την μέθοδο της ανάλυσης περιεχομένου [content analysisanalyse de contenu] την κατωτέρω, πρόσφατη, κατάφωρα συκοφαντική, προσβλητική, και υπονομευτική σε βάρος τού Προέδρου τού Διοικητικού Συμβουλίου, ανάρτηση στο Διαδίκτυο:

«Με κατοχή ναρκωτικών ο ψυχολόγος Νίκολαος Μάντης

Ναρκωτικά εντόπισαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 56χρονος ψυχολόγος Νικόλαος Μάντης Πρόεδρος του Πανελληνίου ψυχολογικού συλλόγου. http://www.psy.gr/. Η σύλληψη έγινε μετά από πληροφορίες, πιθανόν να εμπλέκονται και αλλά μέλη του συλλόγου.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου: Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. όχημα του ψυχολόγου, βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του οδηγού τρεις (04) πλαστικές συσκευασίες βάρους 0,9– 0,5 και 0,6 γραμμαρίων αντίστοιχα, πιθανόν ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνης και στην πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού μία (01) πλαστική συσκευασία συνολικού μικτού βάρους 6,2 γραμμαρίων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, όπου βρέθηκαν τα παρακάτω:

α) μία (01) πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 800 γραμμαρίων και

β) μία ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.

διενεργείται Προανάκριση, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες, το Ι.Χ.Ε. όχημα, η ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν»,

Εξετάζοντας, με την ίδια επιστημονική μέθοδο, το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τα οποία οι παράνομοι κοινοποιούν μαζικώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά και από την συστηματική μελέτη ψυχοπαθολογικών συμπεριφορών, ατόμων και ομάδων, ως επιστήμονες μελέτης και ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς,

οδηγούμεθα στο αβίαστο συμπέρασμα ότι οι παράνομοι ευρίσκονται «ένα βήμα πριν» από το να «στήσουν» μιαν υπόθεση εμπράγματης σε βάρος μας συκοφαντίας ή/και νέας τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο τις εγκαταστάσεις τού Συλλόγου μας ή και την ίδια μας την ζωή.

Αλλά, και πέραν των ανωτέρω, ο κάθε ενεργός πολίτης αυτής τής Χώρας μπορεί να θέσει σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης αναρτημένων θεμάτων στο Διαδίκτυο, το ονοματεπώνυμο του Προέδρου τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν την έκταση που έχουν λάβει οι διάφορες αθλιότητες, συκοφαντικές, παράνομες και τρομοκρατικές πράξεις σε βάρος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, τού Προέδρου τού Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, και Μελών τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Για το θέμα αυτό την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010, και ώρα 10:30 π.μ. ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Νικόλαος Ι. Μάντης, και η Γενική Γραμματέας τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη, συνοδευόμενοι από τους Συνηγόρους τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, επισκέφθηκαν τον Αντεισαγγελέα τού Αρείου Πάγου κύριο Αθανάσιο Κ. Κονταξή, και του επέδωσαν Φάκελλο - Υπόμνημα περιέχοντα και σχετικό ηλεκτρονικό υλικό.

Ιδιαιτέρως, επισημειώνουμε ότι αυτό τούτο το περιεχόμενο των εναντίον μας καταφορών δείχνει άτομα αδίστακτα, τα οποία είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τρομοκρατική επίθεση ή/και εμπράγματη συκοφαντία. Το ύφος σύνταξης των κειμένων τους δεν διαφέρει από τις γνωστές κατά καιρούς δημόσιες «αναφορές» τρομοκρατικών οργανώσεων. Ενταύθα δε επικαλούμεθα τους κανόνες τής κοινής πείρας [πρβλ. Συμβούλιο της Επικρατείας 2912/1978, 2267/1982, 2353/1983, 66/1984, 4701/1988, 770/1993 αλλά πρβλ. επίσης σχετικώς και Άρειος Πάγος 137/1987 ΕλΔ 29,673, Άρειος Πάγος 1609/1987 ΕλΔ 29,1372 και Άρειος Πάγος 819/1986 ΝοΒ 35,1192].

Οίκοθεν νοείται ότι διατελούμε με τη ρητή επιφύλαξη όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματός μας να προσφύγουμε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -του Στρασβούργου.

Εν τέλει, η από πολλές πλευρές προβαλλόμενη «ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω τού Διαδικτύου», όντας ανώνυμη και άκοπη, εκπαιδεύει και παρωθεί –εν τοις πράγμασι-, πολίτες στην συκοφαντία, και έχει καταστεί ευρέως ελεύθερη διακίνηση παρανομιών.

Ουσιαστικώς μάλιστα –με αδράνεια [έως χθες] της Πολιτείας-, παραγνωρίζονται:

·          Η ανάγκη για την προστασία τής αξιοπρέπειας του κάθε Πολίτη,

·          Η ανάγκη για ενεργούς πολίτες που θα υπερασπίζονται με κάθε τίμημα τις αρχές, τις ιδέες, και τους αγώνες τους, και δεν δρουν στο περιθώριο και στην ανωνυμία,

·          Η υποχρέωση για την προάσπιση και ανάπτυξη της συνταγματικής επιταγής:

Άρθρο 2: (Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας)

1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

                Με εξαιρετική τιμή και τον προσήκοντα σεβασμό στο πρόσωπό Σας
             Με εντολή τού Διοικητικού Συμβουλίου 
                    Ο Πρόεδρος                                           Γενική Γραμματέας
               Του Διοικητικού Συμβουλίου        Του Διοικητικού Συμβουλίου
                     Νικόλαος Ι. Μάντης                              Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη 
          Ψυχολόγος                                                   Ψυχολόγος 
                         Διδάκτωρ Ψυχολογίας                        Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας 
                Πανεπιστημίου Αθηνών                               Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνημμένα: Τρία (3), Εισερχόμενα Έγγραφα στο Αρχείο τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Κοινοποίηση:

 • Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, κύριο Μιλτιάδη Ηλ. Παπαϊωάννου.
 • Προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τής ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ, κύριο Ιωάννη Ν. Βλατή.
 • Προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ, κύριο Αθανάσιο Αγγ. Τσούρα.
 • Προς τα Μέλη τού Εθνικού Κοινοβουλίου.
 • Προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.
 • Προς τον Πρόεδρο της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα Διαδικτύου, κύριο Αθανάσιο Ε. Ράντο, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου τής Επικρατείας.
 • Προς το Μέλος τής ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα Διαδικτύου κύριο Αθανάσιο Κατσιρώδη, Αντεισαγγελέα τού Αρείου Πάγου.
 • Προς το Μέλος τής ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα Διαδικτύου κύριο Χαράλαμπο Μαχαίρα, Πρόεδρο Εφετών.
 • Προς το Μέλος τής ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα Διαδικτύου κύριο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Αστυνομικό Διευθυντή τής Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
 • Προς το Μέλος τής ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα Διαδικτύου κύριο Ηλία Θεοδωράτο, Νομικό Σύμβουλο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.
 • Προς το Μέλος τής ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα Διαδικτύου κυρία Ζωή Καρδασιάδου, Διδάκτορα Νομικής, Προϊσταμένη τού Τμήματος Ελεγκτών τής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
 • Προς το Μέλος τής ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα Διαδικτύου κύριο Πάσχο Μανδραβέλη, Δημοσιογράφο.
 • Προς την Γραμματέα τής ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα Διαδικτύου κυρία Μαρία Αδαμοπούλου, Διδάκτορα Νομικής.
 • Προς τον κύριο Αλέξανδρο Π. Κωστάρα, Δικηγόρο Αθηνών [ΑΜ/ΔΣΑ: 5.345], Νομικό Συνεργάτη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.
 • Προς τον κύριο Πέτρο Ι. Μηλιαράκη, Δικηγόρο Αθηνών [ΑΜ/ΔΣΑ: 6.376], Νομικό Συνεργάτη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.
 • Προς τον κύριο Δημήτριο Κ. Βερβεσό, Δικηγόρο Αθηνών [ΑΜ/ΔΣΑ: 14.605], Νομικό Συνεργάτη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.
 • Προς τα Μέλη τού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
 • Προς Κατόχους κατά Νόμον Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.
 • Ημερήσιο, Περιοδικό και Ηλεκτρονικά Τύπο, Ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε..

   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020