Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14 Δεκέμβριος 2011
 

Διοργάνωση από τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο του 1ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ. με θέμα: «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ για τις ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ». Διοργανώνεται στην ΑΘΗΝΑ, στις 29 Ιανουαρίου 2012. Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος είναι νομίμως συγκεκροτημένη Επιστημονική-Επαγγελματική Ένωση των Ψυχολόγων τής χώρας μας, πανελλαδικής διάρθρωσης, και είναι η Αντιπροσωπευτική Επιστημονική - Επαγγελματική Ένωση των Ψυχολόγων στην Ελλάδα.

Προς:

  • Τα Μέλη τού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
  • Ψυχολόγους υπό εγγραφήν στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Θέμα: Διοργάνωση του 1ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
με θέμα: «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ για τις ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ»

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για την διοργάνωση του 1ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ με θέμα: «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ για τις ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ». Το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 στην Αθήνα.

Όσοι ενδιαφέρεσθε, θα πρέπει:

1. Να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ τού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ που σας αποστέλλουμε, όπου με συνοπτική άρτια περιγραφή να παρουσιάζεται:

Η επαγγελματική εμπειρία, οι φορείς απασχόλησης καθώς και εκπαιδεύσεις σχετικές με το αντικείμενο «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στην Οικογένεια» με ομάδες γονέων, παιδιών, εφήβων ή νεαρών ενηλίκων.

2. Να συζητήσετε με την Πρόεδρο της Επιτροπής Επιστημονικών Θεμάτων τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου Λουκία Μπεζέ, Ψυχολόγο, Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, προκειμένου να ενταχθείτε στο ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ τού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Οι διαθέσιμοι χρόνοι για τη Συνέντευξη είναι:

  • Από Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 απόγευμα έως την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011.
  • Από Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 έως Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.
  • Από Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 έως Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012.

Στα Γραφεία τού Συλλόγου (μετά από ραντεβού).

3. Να παρακολουθήσετε το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.

4. Να είσθε ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΗΜΕΡΟ ΜΕΛΟΣ, δηλαδή να έχετε καταβάλει και την συνδρομή τού έτους 2012, έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012.

Σημειώνεται ότι για την συμμετοχή στο 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ θα καταβληθεί τέλος συμμετοχής [Για την κάλυψη της αμοιβής των εκπαιδευτών και των σχετικών λειτουργικών εξόδων], το ύψος τού οποίου θα καθορισθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην Τακτική Συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου 2012, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012.

http://www.psy.gr/first.php?mid=21&subid=0&ssid=0

--------------------
Νικόλαος Ι. Μάντης
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
----------------------------
Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη
Γενική Γραμματέας τού Διοικητικού Συμβουλίου
Του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου

---------------------------------------------------------------------------------------------------

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

11.00 έως 16.30

σε αίθουσα του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΕΛΙΑ, Χαλκοκονδύλη 14 και Πατησίων

[Πλατεία Κάνιγγος], στην ΑΘΗΝΑ.

Θέμα: «Εξειδικευμένη Κατάρτιση Ψυχολόγων για τις Σχολές Γονέων»

Περιεχόμενο: Εισαγωγικό σεμινάριο με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές σχεδιασμού, οργάνωσης και συντονισμού ομαδικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε γονείς. Επιμέρους ενότητες του σεμιναρίου:

Συντονίστρια: Λουκία Μπεζέ.

Πρόγραμμα

11.00-11.30   Ψυχοεκπαιδευτικά Προγράμματα για γονείς (Ορισμοί - διακρίσεις -

κατηγορίες προγραμμάτων. H Ελληνική πραγματικότητα)

Καρακώστα Ασπασία

11.30-12.00   Δομή μιας Ψυχοεκπαιδευτικής Ομάδας για γονείς

Καρακώστα Ασπασία

12.00-13.00   Βασικές Δεξιότητες Επικοινωνίας στις ομάδες γονέων

Καρακώστα Ασπασία και Καραγιάννη Θεοδοσία

13.00-13.30  ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

13.30-14.30   Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας των Σχολών Γονέων

                        Μπεζέ Λουκία

14.30-15.30   Οι δομημένες βιωματικές ασκήσεις στις ομάδες γονέων

Παρουσίαση περίπτωσης μιας ομαδικής συνάντησης με γονείς

Καραγιάννη Θεοδοσία

15.30-16.30     Συζήτηση

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ:

Μπεζέ Λουκία

Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου (Α.Μ.: 1.159), Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιστημονικών Θεμάτων τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου. Σπούδασε Ψυχολογία στη Γαλλία (Montpellier) και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κλινική Ψυχολογία (Paris V), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Lille III) και Διδακτορικού Διπλώματος στην Ψυχολογία (Paris XIII). Επιπλέον έχει εκπαιδευθεί στο Institut Supérieur de Rééducation Psychomotrice στην ψυχοκινητική επανεκπαίδευση και στην γραφοκινητική. τ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Ανάπτυξης και των Αποκλίσεων, υπηρέτησε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αρχικά στο Τμήμα Νομικής και στη συνέχεια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία. Επί σειρά ετών εργάσθηκε ιδιωτικά ως ψυχολόγος με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες παιδιών και ιδιαίτερα στη δυσλεξία και στη δυσγραφία. Έχει δημιουργήσει, σε συνεργασία με τη Μ. Σφυρόερα, το μοναδικό στην Ελλάδα εκπαιδευτικό υλικό / παιχνίδι για τη φωνολογική συνειδητοποίηση των ήχων της Ελληνικής γλώσσας: «Πινακωτή». Από το 1995 έως το 1997 συντόνισε και επόπτευσε τη λειτουργία των Σχολών Γονέων Θράκης στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σαμοθράκης, Σαπών και Ορεστιάδας. Από το 2006 έως το 2008 ήταν Επιστημονικά Υπεύθυνη των Κέντρων Συμβουλευτικής και Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης και των Σχολών Γονέων των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης του έργου: «Συμβουλευτική στήριξη και ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών», της Δράσης: Ενέργειες Υποστήριξης - Συμβουλευτικής - Ευαισθητοποίησης και Στήριξης Μειονοτικού Μαθητικού Πληθυσμού με Ιδιαίτερα Προβλήματα.

Καρακώστα Ασπασία

Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου (Α. Μ.:1.156). Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι υποψήφια διδάκτορας Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Θεματική: Γονεϊκή αυτοαποτελεσματικότητα και εμπειρικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις Θετικής Ψυχολογίας). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια: α) Στην ομαδική ανάλυση και οικογενειακή θεραπεία, β) Στην ψυχολογική θεραπεία EMDR. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας - Πρόληψης Ψυχιατρικών Διαταραχών που έχουν διοργανωθεί από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων [Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης - Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων] και εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε τομείς Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας). Από το έτος 2002 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος με εμπειρία στην ομαδική συμβουλευτική, τη συμβουλευτική γονέων και την ψυχοεκπαίδευση ενηλίκων σε δεξιότητες Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Θετικής Ψυχολογίας. Από το έτος 2005 συνεργάζεται συστηματικά με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) [Φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων], ως εκπαιδεύτρια / συντονίστρια ομαδικών προγραμμάτων Συμβουλευτικής Γονέων.

Καραγιάννη Θεοδοσία

Μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου (Α.Μ.: 1533). Σπούδασε Ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (Φιλοσοφική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων [Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης - Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων]. Έχει εργαστεί σε διάφορα εκπαιδευτικά πλαίσια (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ “ΑΡΩΓΗ”, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, Παιδικούς Σταθμούς) καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Από το έτος 2005 συνεργάζεται συστηματικά με το ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων), Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ως εκπαιδεύτρια-συντονίστρια ομάδων Συμβουλευτικής γονέων, γονέων μεταναστών και γονέων κρατουμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης διετέλεσε μέλος της ομάδας μετόχων με αντικείμενο την εσωτερική αξιολόγηση του προγράμματος «Σχολές Γονέων» του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το σωματείο «Κυβέλη» συντονίζοντας ομάδες ψυχολογικής στήριξης υπογόνιμων ζευγαριών. Τέλος, ασχολείται με τη συγγραφή εκπαιδευτικών παραμυθιών και αρθρογραφεί σε περιοδικά για θέματα που αφορούν την οικογένεια και την εκπαίδευση.

Αθήνα, 18 Ιανουαριου 2012

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 7.392

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

        Η Γενική Γραμματέας


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ τού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτέμβριος 2020