Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 28 Απρίλιος 2012
 

Νέα Εγγραφή: 22/05/2012. ΛΟΓΩ των ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. Διοργάνωση από τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο του 3ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ. με θέμα: «ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ». Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, στην ΑΘΗΝΑ, έδρα τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου. Εισηγητής τού Σεμιναρίου: Ιωάννης Ν. Νέστορος, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Νευροφυσιολογίας Πανεπιστημίου McGill, Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας, στο Τμήμα Ψυχολογίας τής Σχολής Κοινωνικών Επιστημών τού Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

PANHELLENIC PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τζώρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος, 106 77  ΑΘΗΝΑ • Τηλ.: 210-3800635, fax: 210-3800578 • http://www.psy.grE-mail: ds@psy.gr

Τρίτο (3ο)

Σεμινάριο Κλινικησ Καταρτισησ Ψυχολόγων

Ανακοίνωση Διοργάνωσης

Του Τρίτου (3ου) Σεμιναριου Κλινικησ Καταρτισησ Ψυχολόγων, με θέμα: «ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαϊου 2012, στην ΑΘΗΝΑ, έδρα τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, σε αίθουσα του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΕΛΙΑ, Χαλκοκονδύλη 14 και Πατησίων, Πλατεία Κάνιγγος. [Δύο (2) οικοδομικά τετράγωνα από τα Γραφεία του Συλλόγου].

Τέλος συμμετοχής: Πενήντα (50) ευρώ. Ώρα ενάρξεως του Σεμιναρίου 11:30, ακριβώς.

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ και ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

α) Στα Ταμειακώς Ενήμερα Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου [Πρέπει να έχει καταβληθεί και η συνδρομή τού έτους 2012],

β) Σε Ψυχολόγους, κατόχους κατά Νόμον Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου, υπό εγγραφήν στον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο.

§         Κατάθεση των Δηλώσεων Συμμετοχής στα Γραφεία τού Συλλόγου ή ταχυδρομικώς [Απλό Ταχυδρομείο: Τζώρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος, 106 77 ΑΘΗΝΑ].

§         Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων: Τριάντα (30) άτομα.

§         Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.

§         Για τη συμμετοχή στο Σεμιναριο Προαπαιτείται η Κατάθεση του Τέλους Συμμετοχήσ στην Τραπεζα Πειραιώσ. Λογαριασμος: 5135-051747-594 – Υποκαταστημα Πευκησ.

§         Για τη συμμετοχή στο Σεμιναριο θα χορηγηθεί Βεβαίωση Συμμετοχησ.

Στοχοσ του Σεμιναριου:

«Στόχος του Σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές και θέσεις της Συνθετικής Προσέγγισης στην Ψυχοπαθολογία. Συγκεκριμένα, η ανθρώπινη συμπεριφορά (φυσιολογική και παρεκλίνουσα), καθορίζεται, οικοδομείται και εξελίσσεται μέσα από μια σύνθεση βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικοπολιτισμικών παραγόντων. Η ψυχική διαταραχή γίνεται αντιληπτή ως το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης πολλών διαφορετικών παραγόντων, δηλαδή η αιτιολογία της εκάστοτε ψυχοπαθολογίας αποτελεί ένα πολυδιάστατο συνθετικό μοντέλο». [Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ].

Περιεχόμενο του Σεμιναριου:

 «ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ [Η οποία θα αναπτυχθεί σε διάρκεια 5 ωρών]:

Ο άνθρωπος είναι από την φύση του μία οντότητα που η συμπεριφορά της (φυσιολογική και παρεκλίνουσα) καθορίζεται από βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικοπολιτισμικούς παράγοντες. Στην Συνθετική Ψυχοπαθολογία γίνεται σύνθεση των τριών αυτών παραγόντων. Τα ανθρώπινα γονίδια, των οποίων η καταγραφή έχει ήδη ολοκληρωθεί από το 2003, ενεργοποιούνται ή αναστέλλονται από ερεθίσματα πού προέρχονται από το εσωτερικό ή εξωτερικό περιβάλλον του οργανισμού. Η επίδραση των γονιδίων στην συμπεριφορά δεν είναι μονόδρομος, επειδή και η συμπεριφορά, όπως και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, επηρεάζουν την έκφραση των γονιδίων.

Η διατροφή, το στρες και η ψυχοθεραπεία αποτελούν ένα μικρό μέρος των περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν την γονιδιακή έκφραση. Τις περισσότερες φορές το περιβάλλον είναι καθοριστικό για το εάν η παρουσία συγκεκριμένου γονιδίου θα προκαλέσει ή όχι ψυχοπαθολογία. Οι εξαιρέσεις, όπως η νόσος του Huntington, επιβεβαιώνουν αυτόν τον κανόνα. Επί πλέον, η δομή του νεοφλοιού του ανθρώπου (δηλαδή των δύο τελεγκεφαλικών ημισφαιρίων), αν και γονιδιακά προκαθορισμένη, έχει την δυνατότητα να απελευθερώσει τoν άνθρωπο από τις γονιδιακές του καταβολές. Αυτό μπορεί να γίνει επειδή οι πληροφορίες που περιέχουν τα δύο ημισφαίρια του τελεγκεφάλου είναι σε bits (8 bits φτιάχνουν ένα byte) δέκα χιλιάδες (10.000) φορές περισσότερες από αυτές των bits του συνολικού ανθρώπινου γονιδιώματος. Επί πλέον οι πληροφορίες στον νεοφλοιό μπορούν ανά πάσα στιγμή να τροποποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής ενός ατόμου, ενώ οι πληροφορίες που καθορίζουν τα γονίδια είναι μόνιμες σαν τυπωμένο βιβλίο.

Οι διάφοροι ψυχολογικοί και κοινωνικοπολιτισμικοί παράγοντες επηρεάζουν κυρίως το είδος των πληροφοριών που αποθηκεύονται κατά κύριο λόγο στα δύο ημισφαίρια, αλλά και σε άλλες δομές του εγκεφάλου. Στην Συνθετική Ψυχοπαθολογία δίδεται έμφαση στην ανακάλυψη της ανθρώπινης ελευθερίας, δηλαδή στην διαπίστωση ότι το κάθε άτομο έχει την δυνατότητα να συμπεριφέρεται ανεξάρτητα από τους βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικοπολιτισμικούς παράγοντες που το επηρεάζουν.

... Ως ενήλικες το ποιες πληροφορίες επιλέγουμε και  ποιες απορρίπτουμε είναι η βάση της ψυχικής μας υγείας ...».

[ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ»]

Εισηγητησ του Σεμιναριου:

·         Ιωάννης Ν. Νέστορος, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Νευροφυσιολογίας Πανεπιστημίου McGill, Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας, στο Τμήμα Ψυχολογίας τής Σχολής Κοινωνικών Επιστημών τού Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ενδεικτικές Δημοσιεύσεις του Εισηγητή:

·       Nestoros, J.N. (2006). Recent developments in an integrative approach of the psychotherapy of individuals suffering from schizophrenic symptoms. In E. O’Leary & M. Murphy (Eds.), New Approaches to Integrative Psychotherapy. (pp. 136-162). London: Brunner-Roudledge.

·       Nestoros, J.N. (2001). Synthetiki Psychotherapy: An integrative Psychotherapy for Individuals with Schizophrenic Symptoms Journal of Contemporary Psychotherapy, 31(1), 51-59.

·       Hawkins P.J. & Nestoros J.N. (Εds) (1997). Psychotherapy: New perspectives on Theory, Practice and Research. Athens: Ellinika Grammata

·       Νέστορος Ι. Ν. (1993). Στον Κόσμο της Ψύχωσης. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα

·       Νέστορος Ι.Ν. & Βαλλιανάτου Ν.Γ. (1990/1996). Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Ελληνικά Γράμματα

 [Ο Εισηγητής προσφέρει δωρεάν το Σεμινάριο, για την προώθηση των σκοπών τού Συλλόγου].

Αθήνα, 7 Απριλιου 2012. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 7.540

                                                           


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτέμβριος 2020