Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Προγραμματική Διακήρυξη
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04 Ιανουάριος 2014
 

Προγραμματισμός Δράσης τού Διοικητικού Συμβουλίου τού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Παρρησία Χ. Σαλεμή – Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

PANHELLENIC PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION

   ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τζώρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος, 106 77 ΑΘΗΝΑ • Τηλ.: 210 - 3800635, fax: 210 - 3800578 • http://www.psy.gr • E-mail: ds@psy.gr

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2013
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 8.126

Προς τα Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από τις Αρχαιρεσίες τής 13ης Δεκεμβρίου 2013, συγκροτήθηκε σήμερα σε Σώμα. Αμέσως μετά έγινε η κατανομή των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, και η σύνθεσή του παρουσιάζεται, κατά το Καταστατικό, στο Επιστολόχαρτο. Στην συζήτηση επί των θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης της 1ης Τακτικής Συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, κατατέθηκε προβληματισμός, έγινε ανταλλαγή απόψεων, και αποφασίσθηκε η ιεράρχηση των δράσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, στην βάση τού Προγραμματισμού Δράσης, που αποφασίσθηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 3ης Νοεμβρίου 2013.

Παραθέτουμε τις ενότητες του Προγραμματισμού Δράσης:

1. Παρεμβάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προβολή στον Τύπο και την Πολιτεία ότι ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος είναι η Αντιπροσωπευτική Επιστημονική - Επαγγελματική Ένωση των Ψυχολόγων στην Ελλάδα.

2. Παρεμβάσεις σε Υπουργεία, φορείς και Βουλευτές σχετικώς με την ίδρυση και λειτουργία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου – Επιστημονικού Επαγγελματικού Συλλόγου Ψυχολόγων και την σύσταση του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Υπηρεσιών στο Σχολείο και στην Κοινότητα.

3. Νομική εκπροσώπηση του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και προσφυγή στη Δικαιοσύνη για χρήση τίτλου Ψυχολόγου και αντιποίηση επαγγέλματος.

4. Παρεμβάσεις με αποστολή υπομνημάτων ή/και παραστάσεις σε Υπουργεία και φορείς σχετικώς με το επάγγελμα του Ψυχολόγου και την σύννομη χορήγηση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Προκηρύξεις θέσεων Ψυχολόγων. Έλεγχος και παρεμβάσεις προς την Πολιτεία και τους φορείς για την σύννομη διαδικασία των προκηρύξεων και την σύννομη πλήρωση των θέσεων με αντικείμενο το έργο τού Ψυχολόγου.

5. Επαγγελματικά – Εργασιακά θέματα. Ζητήματα που τίθενται από Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου με το αίτημα της παρέμβασης του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου. Συναντήσεις Εργασίας Ψυχολόγων – Μελών τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου. Δημιουργία Επιτροπών Ψυχολόγων – Μελών τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου ανά Νομό τής χώρας.

6. Ιστοχώρος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου. Συνέχιση της δυναμικής παρουσίας του.

7. Επιστημονική παρουσία τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου / Συναντήσεις – Συζητήσεις Μελών τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου / Συνεργασία με φορείς. Συνέχιση της διοργάνωσης Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Διαρκούς Εκπαίδευσης Ψυχολόγων και Θεματικών Σεμιναρίων Κλινικής Κατάρτισης Ψυχολόγων. Σύσταση και Λειτουργία Σχολών Γονέων Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου. Εκπαιδευτική δραστηριότητα τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου με τίτλο δράσης «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» και στόχο την ευαισθητοποίηση της Κοινότητας σε θέματα προαγωγής Ψυχικής Υγείας στην Οικογένεια.

                                     Ευχόμαστε καλές γιορτές και δημιουργική νέα χρονιά!

                                                      Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                            Η Πρόεδρος                                                          Η Γενική Γραμματέας
                  Του Διοικητικού Συμβουλίου                                Του Διοικητικού Συμβουλίου
                     Παρρησία Χ. Σαλεμή                                             Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη
                             Ψυχολόγος                                                                    Ψυχολόγος
                  ΜΔΕ Κλινικής Ψυχολογίας                               Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας
                     Πανεπιστημίου Κρήτης                                            Πανεπιστημίου Κρήτης

Κοινοποίηση: Ημερήσιο, Περιοδικό και Ηλεκτρονικό Τύπο, Ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε..


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτέμβριος 2020