Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Η Ιστορία τού Συλλόγου
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08 Οκτώβριος 2008
 

Η Ιστορία τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Η Ιστορία τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου

Στις 15 Νοεμβρίου 1997 έγινε συνάντηση ψυχολόγων με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα, που παρουσιάζονταν κατά την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

Στην ανοικτή πρόσκληση από τα μέλη τής «Επιτροπής κατά τής Υποβάθμισης του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου», ενός ανοικτού σχήματος που λειτουργούσε από το 1993, αρχικώς με τους: α) Λεωνίδα Κυβέλο, β) Κωνσταντίνα Κυρίτση, γ) Νικόλαο Ι. Μάντη, ανταποκρίθηκαν πολλοί ψυχολόγοι.

Η «Επιτροπή κατά τής Υποβάθμισης του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου» δημιουργήθηκε μετά την ευθεία αντιπαράθεση  του σωματείου υπό την επωνυμία «Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων», στην πρόταση για άμεση εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 991/1979 για την χορήγηση των Αδειών Άσκησης του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου [Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, της 5ης Ιουνίου 1993].

Μετά από σειρά συναντήσεων και διεξοδικές συζητήσεις, αποφασίστηκε η ίδρυση του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και ορίσθηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή συνάντησε την Γενική Γραμματέα τού Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας κυρία Iωάννα Πανοπούλου, εκφράζοντας την αντίθεση του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου στην επικείμενη τροποποίηση του 991/79.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή απέστειλε υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας με τις θέσεις τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Συναντήθηκε με τον τότε Διευθυντή τής Διευθύνσεως Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, κ. Πέτρο Μπακόπουλο, και συζήτησε τις επικείμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος μας. Παρέστη και ο Νομικός Συνεργάτης τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Δικηγόρος Αθηνών κ. Αριστείδης Κωνσταντάκης.

Στις 21η Φεβρουαρίου τού 1998 ιδρύθηκε και επίσημα ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος με την συνυπογραφή τού Καταστατικού του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου από τα τριάντα έξη (36) Ιδρυτικά του Μέλη.

Στην συνέχεια, με απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής εκδόθηκε τετρασέλιδο ενημερωτικό έντυπο με αίτηση εγγραφής στον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο.

Επιλέχθηκε η σφραγίδα τού Συλλόγου.

Απευθύνθηκε έγγραφο κάλεσμα προς τους Ψυχολόγους για συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο.

Μετά την κατάθεση σχεδίου τροπολογιών στον 991/79 από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, για την δυσμενή σε βάρος τού επαγγέλματος του Ψυχολόγου διατάξεις,

Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος:

 • Ενημέρωσε, και έλαβε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο και αντίθεσης στην ψήφιση των διατάξεων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 • Ενημέρωσε, και έλαβε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο και αντίθεσης στην ψήφιση των διατάξεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
 • Ενημέρωσε, και έλαβε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο και αντίθεσης στην ψήφιση των διατάξεων από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
 • Ενημέρωσε, και έλαβε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο και αντίθεσης στην ψήφιση των διατάξεων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
 • Ενημέρωσε, και έλαβε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο και αντίθεσης στην ψήφιση των διατάξεων από τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων.
 • Ενημέρωσε, και έλαβε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο και αντίθεσης στην ψήφιση των διατάξεων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.
 • Επισκέφτηκε, στην Βουλή των Ελλήνων, και συνομίλησε με βουλευτές για τα αιτήματα του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Στην συνέχεια, ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την συζήτηση, ενώπιόν της, των προτάσεων για τροποποίηση του Νόμου 991/1979.

Το πόρισμα του Επιστημονικού Συμβουλίου τής Βουλής των Ελλήνων δικαίωσε την θέση τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος, πιστός στις διακηρύξεις του, προώθησε Τροπολογία για την ίδρυση Ν.Π.Δ.Δ.- Επιστημονικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Ψυχολόγων στο επίμαχο σχέδιο νόμου.

Την τροπολογία υπέγραψαν, μετά από την υποβολή τού σχετικού κειμένου προς αυτούς από τους συνδικαλιστές τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κύριοι, Χρήστος Σμυρλής, Φώτης Χατζημιχάλης και Ιωάννης Κουράκης.

Τον Σεπτέμβριο του έτους 1998 ψηφίσθηκαν, κατά πλειοψηφία, από την Βουλή των Ελλήνων οι τροπολογίες στον Νόμο 991/1979, όπως τις εισηγήθηκε ο Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, κύριος Κωνασταντίνος Γείτονας, μετά από φραστικές τροποποιήσεις.

Οι εκπρόσωποι και βουλευτές των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Συνασπισμού υπερψήφισαν τις τροπολογίες, και ζήτησαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, την χρονική διεύρυνση των τροπολογιών (...).

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την σθεναρή, ανυποχώρητη, και ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΙΜΗΣ και ΗΘΙΚΩΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ των εκπροσώπων τής Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας [ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ] και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών [ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ], υπεραμύνθηκε των θέσεων τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, καθώς και οι βουλευτές τού ιδίου κόμματος, οι οποίοι έλαβαν το λόγο.

Βουλευτής, κορυφαίο στέλεχος, τής Νέας Δημοκρατίας, ανέγνωσε επιστολή συμπαράστασης και συμπαράταξης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προς τον Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Συναντήσεις έγιναν με τους εκπροσώπους όλων των φορέων που συμπαρατάχθηκαν με τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο:

 • Με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείο, καθηγητή κ. Νικόλαο Μαρκάτο,
 • Με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου,
 • Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Χρήστο Καραπάνο,
 • Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, καθηγητή κ. Ιωάννη  Πανούση,
 • Με τον Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγητή, κ. Ηλία Σιδηρόπουλο και τον Αντιπρύτανη καθηγητή κ. Ονούφριο Φαρμακίδη,
 • Με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, κ. Ιωάννη Λοβέρδο.

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Κλινικής Ψυχολογίας τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά τις πρώτες, εκλογές τής 23ης Οκτωβρίου 1998, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, με τριετή θητεία, κατά την περίοδο 1998-1999, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ιωάννη Ανθόπουλο και συζήτησε μαζί του τις εξελίξεις στον κλάδο των Ψυχολόγων.

Ο κύριος Υφυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του αν είναι δυνατό να εφαρμοσθεί η διάταξη για χορήγηση αδειών σε άτομα χωρίς πτυχία αναγνωρισμένα από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α..

Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος επεξεργάσθηκε θέσεις για τις εφημερίες των Ψυχολόγων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αυτές θεσμοθετήθηκαν από την σχετική υπουργική απόφαση, τις οποίες γνωστοποίησε με επιστολές στα αρμόδια νοσοκομεία καθώς και στον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας κ. Λάμπρο Παπαδήμα.

Μίσθωσε τα νέα γραφεία στην οδό Τζώρτζ 10, και ξεκίνησε το δύσκολο έργο τής χαρτογράφησης των Ψυχολόγων στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος και Μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου επισκέφτηκαν το Τμήμα Ψυχολογίας τού Πανεπιστημίου Κρήτης και μίλησανε στους φοιτητές σε εκδήλωση εν όψη των φοιτητικών εκλογών. Έγιναν επαφές με τις φοιτητικές παρατάξεις, μεταπτυχιακούς φοιτητές και μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος προέβη στις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης κρούσματος αντιποίησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου σταμάτησε την παράνομη δραστηριότητα εταιρίας, η οποία παρέχοντας τηλεφωνικές «ψυχολογικές υπηρεσίες» καταχωρούσε διαφημίσεις στον ημερήσιο τύπο με τίτλο «μιλήστε με ψυχολόγο» επεξεργάσθηκε θέσεις, μαζί με τους ψυχολόγους τού Ο.ΚΑ.ΝΑ, για την άσκηση του επαγγέλματος στον οργανισμό.

Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π. ζητώντας να μην προκηρυχθούν οι 10 θέσεις Ψυχολόγων Τ.Ε., που θεσμοθετήθηκαν από το νόμο 2721/99 που ψηφίσθηκε με νομοθετική πρωτοβουλία τού Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο άρθρο 10, χωρίς καμία αντίρρηση από τους Έλληνες Βουλευτές.

Στο μεταξύ, τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, μετά από διάβημα του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, απαντώντας σε επιστολή διαμαρτυρίας τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου παραδέχθηκε ότι έγιναν δεκτές από την Διοίκηση λανθασμένες εισηγήσεις και δεσμεύθηκε να διορθωθεί το λάθος σε επόμενο νόμο τού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα τού Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, κυρία Ιωάννα Πανοπούλου. Στη συνάντηση ενημερώθηκε η κυρία Ιωάννα Πανοπούλου σχετικά με την αναγκαιότητα εκπροσώπησης του Συλλόγου μας στις επιτροπές που συγκροτεί το Υπουργείο.

Στην ίδια συνάντηση, ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος ζήτησε από την Γενική Γραμματέα τού Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, κυρία Ιωάννα Πανοπούλου, να προωθηθεί  το θεσμικό αίτημα του  Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου για την ίδρυση και λειτουργία τού Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου - Επιστημονικού Επαγγελματικού Συλλόγου Ψυχολόγων.

Η κυρία Ιωάννα Πανοπούλου έδωσε την εξής απάντηση: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη με την ίδρυση νέων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου».

Επίσης, ετέθη το θέμα τής αυθαίρετης προτίμησης του ΣΕΨ, που ενώ αποτελεί σωματείο τού Αστικού Κώδικα όπως και ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος, και ως γνωστόν περιλαμβάνει ως μέλη του και άτομα χωρίς Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Κατόπιν αυτού ζήτησε να δοθούν τα καταστατικά των δύο συλλόγων, ώστε να διαπιστώσει αν η Άδεια είναι καταστατική προϋπόθεση εγγραφής.

Ο τότε νομικός συνεργάτης τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Δικηγόρος Αθηνών κ. Άριστείδης Κωνσταντάκης, ο οποίος και παρευρέθη, ανταποκρίθηκε στο αίτημα.

Κατόπιν καταγγελίας τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου,για την πρόσληψη μη κατόχων Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος σε θέσεις Ψυχολόγων ΠΕ στα τμήματα υποδοχής τού νομού Χανίων προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον, προσλήψεις κατά παράβαση του Νόμου. Τα τμήματα υποδοχής είχαν ως έργο τους την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στο Ελληνικό Σχολείο. Σύμφωνα με το νόμο ίδρυσής τους προβλέπεται η πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, συγκεκριμένα ψυχολόγων, ανά περιφέρεια.

Ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος έκανε, επανειλημμένως, παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για τον μη καταλογισμό Φ.Π.Α. στο έργο των Ψυχολόγων που παρέχουν υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας.

Μετά από παρεμβάσεις και του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου η Πολιτεία έθεσε, με Νόμο του κράτους, εκτός πεδίου εφαρμογής του Φ.Π.Α. το έργο του Ψυχολόγου.

[Το ανωτέρω κείμενο είχε αναρτηθεί σε σχετική σελίδα τού διαδικτυακού τόπου τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, στην αρχική του μορφή. Στην παρούσα παρουσίαση έγιναν μόνον παρεμβάσεις διόρθωσης λαθών απόδοσης και παράλειψης].


Η Ιδρυτική Καταστατική Γενική Συνέλευση

«Η Ιδρυτική Καταστατική Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών μελών, αφού ολοκλήρωσε την συζήτηση και την ψήφιση των άρθρων τού Καταστατικού, εξέλεξε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα εκπροσωπεί τα ιδρυτικά μέλη έως τήν έγκριση του παρόντος καταστατικού.
Με την έγκριση του Καταστατικού ονομάζεται Διοικούσα Επιτροπή. Θα διοικεί τον Σύλλογο, θα εγγράφει μέλη και θα προωθεί την επίτευξη των σκοπών τού Συλλόγου. Θα προχωρήσει επίσης σε  Αρχαιρεσίες, όπως ορίζεται στο άρθρο 28 τού Καταστατικού.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από τους Δημήτριο Μετάλλα, Λεωνίδα Κυβέλο, Νικόλαο Ι. Μάντη, Βασίλειο Θεοδώρου, Κωνσταντίνο Ευθυμίου, Τατιανή-Παρασκευή Κόκκορη, Γεωργία Σωτηροπούλου, Στυλιανό Μέρμηγκα, Δημήτριο Πανταζή, Όλγα Μουλατσιώτου, Νικόλαο Γ. Αλεξίου, Παύλο Σταμπουλίδη, Aργύριο Μπίρη, Ελισάβετ Παπανδρέου, Σταυρούλα Αλεβίζου».

ΑΘΗΝΑ, Αίθουσα Συνεδριάσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.), 21 Φεβρουαρίου 1998

Τα Ιδρυτικά Μέλη

Αλεξίου Νικόλαος
Σωτηροπούλου Γεωργία
Σιούσιουρα Δήμητρα
Κωτούλα Καλλιόπη
Τσάτση Ελένη
Καρατζά Κυριακή
Δαιμονάκου Σοφία
Τσαπαρδώνη Παναγιώτα
Τριανταφύλλου Θεώνη
Κωνσταντινίδου Μαργαρίτα
Γρανούζης Σταύρος
Χαροκόπου Δήμητρα
Μπίρης Αργύριος
Αλεβίζου Σταυρούλα
Κυβέλος Λεωνίδας
Γεωργοπούλου Αλεξάνδρα
Κουνενού Καλλιόπη
Παπαδοπούλου Άννα
Μέρμηγκας Στυλιανός
Παπανδρέου Ελισάβετ
Κυρίτση Κωνσταντίνα
Λουκαδάκης Εμμανουήλ
Μπούσουλας Κωνσταντίνος
Χαρίλα Αρχοντούλα
Ηλία Ανδρούλα
Λεχουρίτης Γεώργιος
Κατάκης Κωνσταντίνος
Κόκκορη Τατιανή-Παρασκευή
Πανταζής Δημήτριος
Παρασκάκη Καλλιόπη
Μουλατσιώτου Όλγα
Ευθυμίου Κωνσταντίνος
Σταμπουλίδης Παύλος

Θεοδώρου Βασίλειος    [Δεύτερος Πρόεδρος, του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου]

Μάντης Ι. Νικόλαος      [Τρίτος Πρόεδρος, του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου]

Μετάλλας Δημήτριος    [Πρώτος Πρόεδρος, της Διοικούσας Επιτροπής, του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου]

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ιδρυτική Καταστατική Γενική Συνέλευση


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, 1998
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, σελίδα 1, 1998
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, σελίδα 2, 1998
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, σελίδα 3, 1998
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, 1998
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑ, 1998
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, τοτε ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, 1998
''Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΧΕΙΣ''. ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ του www.psy.gr, το έτος 2000.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 1998 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ. ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ''ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ'' ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ.
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιούλιος 2020