Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15 Οκτώβριος 2008
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκαν οι Λίμπυ Τατά Αρσέλ, Μίκα Χαρίτου-Φατούρου και Θεοδώρα Αδαμάκη. Καταργώντας τα εμπόδια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκαν οι  Λίμπυ Τατά Αρσέλ, Μίκα Χαρίτου-Φατούρου και  Θεοδώρα Αδαμάκη.


Καταργώντας τα εμπόδια     
Συμβουλευτική και ενδυνάμωση γυνακών

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης», (Πανεπιστημίου 17).


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος
Λένα Διβάνη, συγγραφέας
Χρυσή Ιγγλέση, ψυχολόγος
Φωτεινή Σιάνου, φεμινίστρια, ακτιβίστρια για την Ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αντιγόνη Καραλή-Δημητριάδη, Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών.


Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από 12 γυναίκες επιστήμονισες με πολύχρονη πείρα στην Συμβουλευτική Γυναικών προσφέρει μια διαφορετική οπτική, την οπτική του φύλου, σύμφωνα με την οποία η γυναίκα αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος του κοινωνικού συνόλου. Μέσα απο βιωματικές καταστάσεις και αληθινές ιστορίες γυναικών, περιγράφονται οι  δυσκολίες σε διάφορους τομείς της ζωής τους και καταδεικνύεται πως αυτές αντιμετωπίστηκαν με συγκεκριμένες συμβουλευτικές παρεμβάσεις.

Πρωτοβουλία προβολής: Αρχοντούλα (Ντιάνα) Χαρίλα, Ψυχολόγος, Ιδρυτικό Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Α.Μ.Π.Ψ.Σ.: 0024.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020