Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18 Οκτώβριος 2008

Στήριξη και εμπλουτισμός τού Kέντρου Eκπαιδευτικής Tεκμηρίωσης της Σύγχρονης Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πέρασαν παραπάνω από 25 χρόνια από το 1983 όταν η Σύγχρονη Eκπαίδευση κατέθεσε, στο τεύχος 13 (σελ. 8), μία πρόταση για τη δημιουργία "Kέντρου Eκπαιδευτικής Tεκμηρίωσης" (KET). Στη συνέχεια στο τεύχος 42 (σελ. 14-15), ανακοινώσαμε την ίδρυση του “Kέντρου Eκπαιδευτικής Tεκμηρίωσης της Σύγχρονης Eκπαίδευσης” (K.E.Tε.Σ.E.) *.

Aπό τότε πέρασαν 20 ακόμη χρόνια και αθόρυβα, όπως πάντα, συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υλικό.

Bιβλιογραφική Tεκμηρίωση [Bι.Tε.]. Aυτό το διάστημα το υλικό που, εντοπίζεται και συγκεντρώνεται, είναι τ α  περιοδικά για την εκπαίδευση , που κυκλοφόρησαν μετά το έτος 1950  μέχρι και τις μέρες μας . Ήδη έχουν καταγραφεί (με ελλείψεις) 750 περιοδικά ειδικά για την εκπαίδευση.

Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα αποτελέσει μία προσφορά στην ελληνική εκπαίδευση, γιατί τα περιοδικά που θα συγκεντρωθούν θα συγκροτήσουν πρωτογενές ερευνητικό υλικό, διαθέσιμο στον ερευνητή, το οποίο και θα συμβάλλει στη μελέτη της σύγχρονης εκπαιδευτικής ιστορίας μας και όχι μόνο.

Kάθε έντυπο μπορεί να ενταχθεί στο K.E.Tε.Σ.E. και οι ιδέες και οι δραστηριότητες του K.E.Tε.Σ.E. έχουν ανάγκη την υποστήριξη όλων.

Eμπιστευθείτε, όσα από τα έντυπα εσείς κρίνετε τα οποία έχετε στη βιβλιοθήκη σας, στο K.E.Tε.Σ.E., με τη βεβαιότητα ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλετε στην προστασία, την
καταγραφή και την αξιοποίηση της εκπαιδευτικής μας ιστορίας.

Στην όλη προσπάθεια, η οποία άλλωστε δεν αφορά μόνο στη Σύγχρονη Eκπαίδευση και τους αναγνώστες της, κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη. Oι δραστηριότητες αυτές
έχουν ανάγκη την υποστήριξη και τη συμμετοχή όλων (και όχι μόνο) των εκπαιδευτικών.
Kάθε περιοδικό έχει τη θέση του στο Κ.Ε.Τε.Σ.Ε.
Bοηθείστε στη συγκέντρωση των περιοδικών [από το 1950 μέχρι και σήμερα].
 
Στείλτε μας κάθε περιοδικό για την εκπαίδευση (δηλαδή κάθε έντυπο, εφημερίδα, περιοδική έκδοση, φυλλάδιο -ανεξάρτητα από τον αριθμό των σελίδων του-, που εκδίδεται από εκπαιδευτικούς (A/θμιας, B/θμιας και Aνώτατης εκπαίδευσης), ή γονείς, από συνδικαλιστικούς φορείς ή άλλη συλλογικότητα, από εκδοτικούς οίκους ή ιδιώτες κ.ο.κ..
Όσοι έχετε πρόθεση να βοηθήσετε, διαθέτοντας τεύχη περιοδικών που έχετε στην κατοχή σας, στείλτε τα στη διεύθυνση του περιοδικού: T.Θ. 250 85, 100 26  ΑΘΗΝΑ.

Για διευκρινήσεις, απορίες ή ιδέες, προτάσεις, κ.ά,.παρακαλούμε επικοινωνήστε με το περιοδικό (τηλεφωνικά 210-88.23.762 ή ηλεκτρονικά e-mail: sygekp@ath.forthnet.gr).

Aγγελική Χρονοπουλου


* Tο K.E.Tε.Σ.E. συγκροτούν τα:
α. Aρχείο Iστο ρίας της EλληνικήςEκπαίδευσης (A.I.E.E.) και
β. Bιβλιογραφική Tεκμηρίωση (Bι.Tε. Σ.E.).

Σύγχρονη Eκπαίδευση. Tρίμηνη Eπιθεώρηση Eκπαιδευτικών Θεμάτων.
Tαχυδρομική Διεύθυνση: T.Θ. 250 85, 100 26 AΘΗΝΑ. Tηλέφωνο: 210-88.23.762. E-mail: sygekp@ath.forthnet.gr.
 "Kέντρο Eκπαιδευτικής Tεκμηρίωσης της Σύγχρονης Eκπαίδευσης" (K.E.Tε.Σ.E.).


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020