Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11 Νοέμβριος 2008
 

ΗΜΕΡΙΔΑ του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. ΒΟΛΟΣ, Αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΣ», Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008.

Θέμα της Ημερίδας: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: εκπαίδευση – κατανόηση – εποπτεία – αλλαγή».

[Για την συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί η σχετική ΑΙΤΗΣΗ. Βλέπε συνημένο έγγραφο].

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο πλαίσιο υλοποίησης έργου ενταγμένου,

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ: 2000 – 2008»,

Στον ¶ξονα Προτεραιότητας 2: «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ», και

Στο Μέτρο 2.4.: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ» του Γ' Κ.Π.Σ.,

Πραγματοποίησε την Ενέργεια Κατάρτισης με τίτλο: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ» (Κωδικός Ο.Π.Σ.: 115218).

Η Ενέργεια συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο [Ε.Κ.Τ.] (80%) και  από Εθνικούς Πόρους (20%).

Η εκπαίδευση των ήδη υπηρετούντων στελεχών Ψυχικής Υγείας ξεκίνησε στις 4 Μαΐου 2007 (πρακτικό μέρος).

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007 ξεκίνησε και το θεωρητικό μέρος της κατάρτισης που αφορούσε στην εκπαίδευση στην οικογενειακή θεραπεία.

Η συνολική διάρκεια της κατάρτισης ανήλθε σε 500 ώρες και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2008.
 
Στο πλαίσιο επικοινωνίας των σημαντικών αποτελεσμάτων της Ενέργειας Κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το πρόγραμμα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και την ανάδειξη της αναγκαιότητας για την συνεχιζόμενη εκπαίδευση στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.
 
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008, ώρες  09:00-14:00, στο Αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΣ», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , οδός Ιάσωνος και Φιλελλήνων, στην πόλη του Βόλου.

Πληροφορίες, στα τηλέφωνα:

- 2410-681057 (κα Τριανταφυλλίδου Μ. – Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Λάρισας),  &

- 24210-36811 (κα Παππά Γ. – Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Βόλου).


 
Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν οι παρακάτω εκπαιδευτές, στελέχη και συνεργάτες τού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας:

 • Ακάσογλου Δέσποινα: Ψυχολόγος, Κέντρο Ψυχικής Υγείας τού Γενικού Νοοσοκομείου Βόλου, Επιστημονική Υπεύθυνος Ενέργειας Κατάρτισης του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
 
Αμπατζόγλου Γρηγόριος: Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου, Γ΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Δικαιάκος Μιχάλης: Ψυχίατρος, Αναπλ. Διευθυντής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας τού Γενικού Νοοσοκομείου Βόλου.

Kατσίκη Παναγιώτα: Κοινωνική Λειτουργός MSc, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μάρκου Σμαρώ: Κοινωνική Λειτουργός, Εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μουρελή Ευφροσύνη: Ψυχίατρος, Εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Νάκος Χρήστος: Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχιατρικός Τομέας Ενηλίκων, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Υπεύθυνος Προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» & Συντονιστής Δράσεων του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ναυρίδης Κλήμης: Καθηγητής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιου Αθηνών, Εξωτερικός Αξιολογητής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Χατζηελευθερίου Μαρία: Παιδοψυχίατρος,  Αναπλ. Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.,Υπεύθυνη Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας τού Γενικού Νοοσοκομείου Βόλου.

Μετά τη λήξη της Ημερίδας θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 34
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020