Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17 Σεπτέμβριος 2009
 

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διεξαγωγή τού 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκη & Βόρειας Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία. Στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2009, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Θέμα τού Συνεδρίου: «Μαθησιακές δυσκολίες: Η σχολική και κοινωνική πραγματικότητα».


Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδος, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία, στην προσπάθεια του να πρωτοπορεί στην ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων, ανακοινώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στις 7-8 Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου οι εργασίες θα κινηθούν γύρω από θέματα που αφορούν την σχολική ζωή, καλές πρακτικές και τεχνικές που βοηθούν την κατανόηση των μαθημάτων. Θα παρουσιαστεί η επίδραση που έχει κατάλληλη παρέμβαση στην λειτουργία του εγκεφάλου και η ενεργοποίηση συγκεκριμένων αδρανών περιοχών.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, οι εργασίες θα κινηθούν γύρω από θέματα που αφορούν καλές πρακτικές στην κοινωνική πραγματικότητα.

Παράλληλα θα διεξαχθούν ομιλίες με συγκεκριμένη θεματολογία, συναντήσεις γονέων και εφήβων, καθώς και έκθεση βιβλίων και βοηθητικών λογισμικών.

Οι προσκεκλημένοι εισηγητές είναι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες κορυφής,  που τους έχουμε παρακολουθήσει σε συνέδρια στα οποία έχουμε παρευρεθεί, με άμεσο λόγο και πρακτική άποψη.
• Η Δρ. Marjorie Montaque από την Αμερική, καθηγήτρια του University of Miami  με εισήγησή με θέμα «Η επίλυση μαθηματικών προβλημάτων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
• Η Δρ. Gavin Reid από την Μ. Βρετανία, με εισήγηση με θέμα «Δυσλεξία και αποτελεσματική μάθηση- Ιδέες και στρατηγικές για την τάξη.
• Η κ. Shannon Green από την Μ. Βρετανία, με εισήγηση με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την δυσλεξία με πολυαισθητηριακή διδασκαλία».
• Ο Δρ. Σίμος Άκης Καθηγητής Αναπτυξιακής Νευροψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Νευροεπιστημονική προσέγγιση των μαθησιακών δυσκολιών».
• Η Δρ. Melanie Jamenson, με εισήγηση «Μαθησιακές δυσκολίες: Η μετάβαση από την σχολική ζωή στην κοινωνία» και εξειδικευμένη εισήγηση που θα απευθύνεται σε δικαστικούς και δικηγόρους σχετικά με ενήλικους που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά και την αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σώμα.
• Η Δρ. Σκουντή Μαριάννα, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης με εισήγηση «Η ΔΕΠΥ στην ενήλικη ζωή. Συννοσηρότητα και κοινωνική λειτουργικότητα».
Οι κεντρικές εισηγήσεις θα μεταδοθούν διαδικτυακά σε απευθείας μετάδοση και με βίντεο μετά από μερικές ημέρες με την χρήση κωδικού πρόσβασης.

Παράλληλα με αυτές τις εισηγήσεις, θα διεξαχθούν εξειδικευμένες ομιλίες με θεματολογία:
• Διαφοροποιημένη διδασκαλία στην τάξη των αγγλικών -  από την θεωρία στην πράξη.(Αγγελική Παππά).
• Εργαστήριο για δασκάλους: Αξιολόγηση και ενίσχυση της ανάγνωσης (Αντωνίου Φαίη).
• Διδασκαλία μαθηματικών σε μαθητές δευτεροβάθμιας με μαθησιακές δυσκολίες (Marjorie Montaque).
• Συνάντηση Εφήβων ( Gavin Reid & Shannon Green).

Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν έχει πάρει καμιά επιχορήγηση ή επιδότηση και όλο το Συνέδριο καλύπτεται από ίδιους πόρους.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο συνημμένο αρχείο και στην ιστοσελίδα: http://www.dyslexia-goneis.gr.

Πληροφορίες: e-mail milionilia@yahoo.gr.
Οργάνωση: TOPEVENTS, Μοργκεντάου 9 – 546 22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Τηλέφωνο: 2310-449024. E-mail: info@topevents.gr.

************************************************************************************************

Σημείωση της Διαχείρισης του www.psy.gr: Όσοι φορείς επιθυμούν να παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους στον επίσημο διαδικτυακό τόπο τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου -σχετικές με την θεματολογία του-, μπορούν να αποστέλλουν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση webmaster@psy.gr, κείμενο σε αρχείο <word.doc> και εικόνες σε αρχεία <.jpg>.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020