Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27 Σεπτέμβριος 2009
 

Το Δίκτυο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Κοινωνικών Μελετών και Ψυχολογικής Υποστήριξης οργανώνει Εσπερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Σχέσεις Ψυχολογίας με την Εκπαίδευση και την Εργασία».

Ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009, ώρα 18:00, στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.

Ομιλητές:

Γιάννης Παπαμιχαήλ, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα εισήγησης: «Συμβουλευτικές Διαδικασίες και Ψυχολογική Υποστήριξη στις σημερινές τοπικές κοινωνίες και στο σχολείο».

Νικήτας Πατινιώτης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα εισήγησης: «Εκπαίδευση και αγορά εργασίας».

Νικόλαος Ι. Μάντης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τού Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, με θέμα εισήγησης: «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και έγκυρη Ψυχολογική Υποστήριξη στις τοπικές κοινωνίες».

Θα επακολουθήσει συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές, γονείς μαθητών, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ..

Η συνάντηση είναι ανοικτή στο κοινό.

Οργάνωση και Συντονισμός της Εκδήλωσης: Ευγενία Σαρηγιαννίδη, Ψυχολόγος

Πρωτοβουλία προβολής: Ευγενία Σαρηγιαννίδη, Ψυχολόγος, Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου (Α.Μ.Π.Ψ.Σ.: 1.325).

***************************************************************************************************

Σημείωση της Διαχείρισης του www.psy.gr: Όσοι φορείς επιθυμούν να παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους στον επίσημο διαδικτυακό τόπο τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου -σχετικές με την θεματολογία του-, μπορούν να αποστέλλουν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση webmaster@psy.gr,  κείμενο σε αρχείο <word.doc> και εικόνες σε αρχεία <.jpg>.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020