Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09 Οκτώβριος 2009
 

Στην ΑΘΗΝΑ. Από 9 έως 11 Οκτωβρίου 2009, στο Art House (Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι) το «Art for More». Μια τριήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην Τέχνη και στην Ψυχική Υγεία, με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Σύνδεση της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία, σε τρεις καλλιτεχνικές ζώνες.

Art House, Κωνσταντινουπόλεως 46, ΓΚΑΖΙ

Σύγχρονα διεθνή έργα με θέμα τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και τη σύνδεση της Τέχνης και Ψυχικής Υγείας συγκεντρώνονται σε τρεις καλλιτεχνικές ζώνες: Εικαστική, Κινηματογραφική, Θεατρική, ενώ στο τέλος κάθε βραδιάς ο χώρος του Αrt House μεταμορφώνεται σε μια εκρηκτική live συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου, τον Αλέξανδρο Γούδα και την Ηλιάνα Τσαπατσάρη.

Το φετινό φεστιβάλ, με κεντρικό σύνθημα «ΤΕΧΝΗ χωρίς ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ», εστιάζει στις ποίκιλες κινηματογραφικές, θεατρικές και εικαστικές αναπαραστάσεις της διαφορετικότητας μέσα από τον φακό, το σώμα και τα έργα ελλήνων και ξένων δημιουργών, αλλά και στην επιστημονική χρήση της τέχνης ως εικαστικής ψυχοθεραπείας.

Η επιλογή των έργων έγινε μέσα από τα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του «ART FOR MORE» και τις βραβευμένες συλλογές από δύο συνεργαζόμενα φεστιβάλ του εξωτερικού: του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ RENDEZ VOUS WITH MADNESS (Καναδάς), και του Διεθνούς εναλλακτικού Μεσογειακού Φεστιβάλ CORTO DEL MED (Γαλλία).

Το φεστιβάλ «ART FOR MORE» αποτελεί ετήσια διοργάνωση του Κοινωνικού Εθελοντικού φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ». Ειδικά διαμορφωμένο Περίπτερο Ενημέρωσης θα απευθύνεται στο κοινό για την κατατόπιση του σχετικά με τη θεματική της ψυχικής υγείας και την πληροφόρηση του σχετικά με τις δράσεις και τα προγράμματα της «ΕΔΡΑ». Στα πλαίσια του 3ου «ART FOR MORE» θα πραγματοποιηθεί η Συνάντηση Καινοτόμων Προγραμμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπου μέλη Μ.Κ.Ο. καλούνται να παρεβρεθούν και να κοινοποιήσουν τα πιο καινοτόμα προγράμματα τους σε πόστερ. Θα ακολουθήσει η βράβευση του πιο Καινοτόμου Προγράμματος.

Πρόγραμμα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΖΩΝΗ

ANIMATION I: Διαφορετικότητα και ομοιομορφία: Μια χαρτογράφηση του «διαφορετικού» μέσα από κινούμενες εικόνες. Ποικιλία από ύφη και τεχνικές κάτω από το καθολικό θέμα της προσπάθειας απελευθέρωσης του ανθρώπου από τις κοινωνικές συμβάσεις και την ομοιομορφία.

ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ΙΙ: Anima όπως ψυχή: Μια συλλογή από εσωτερικά animation για τα ανθρώπινα συναισθήματα.

FICTION SHORTS: Ταξίδια μυθοπλασίας μικρού μήκους από τον φακό ξένων και Ελλήνων σκηνοθετών.

VIDEO ART & DANCE: Εμψυχωμένοι πίνακες του χαράκτη Γιάννη Στεφανάκι / Περιπέτειες της εικόνας του σώματος ως εργαλείου ψυχοθεραπείας ή ως μέσου απελευθέρωσης.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Κινηματογραφική απεικόνιση των ψυχικών διαταραχών/ Ντοκιμαντέρ και οπτικά Δοκίμια πάνω στο θέμα της ψυχικής υγείας και τέχνης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «RENDEZ VOUS WITH MADNESS» Το Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Rendezvous with Madness είναι το πρώτο και το μακροβιότερο φεστιβάλ (17 χρόνια) που προβάλει κινηματογραφικές αναπαραστάσεις της ψυχικής υγείας, της εξάρτησης και της θεραπείας παρουσιάζοντας ανεξάρτητους δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ομάδα Playback Ψ: Το Playback αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ένας θίασος ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ιστορίες και αφηγήσεις των θεατών. Η επικοινωνία μεταξύ θεατών και ηθοποιών γίνεται με τη βοήθεια ενός συντονιστή- σκηνοθέτη που είναι παρών στο δρώμενο και αντλεί θεματικό υλικό από το κοινό για να το αναπαραστήσουν οι ηθοποιοί μέσω αυτοσχεδιασμού. Ο αυτοσχεδιασμός περιλαμβάνει ήχους, κίνηση, διάλογο, χρήση αντικειμένων, μουσική, τραγούδι και φωτισμούς. Το Playback συνδυάζει το σωματικό θέατρο με τη τεχνικές που προκύπτουν από τη δραματοθεραπεία, το ψυχόδραμα και το κοινωνικό θέατρο.

Ομάδα Dance etc ON/OFF: Performance Video Εγκατάσταση «INTENT – ΠΡΟΘΕΣΗ».

Ερμηνευτές: Μαρία Σόφτση, Στέφανος Λέτσιτς - Σόφτσης.

Χορογράφος: Μαρία Σόφτση.

Ολύνα Ξενοπούλου: Μονόλογος PERFORMANCE απόσπασμα από Υλικό Μήδειας του Χάϊνερ Μύλλερ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος στο δεύτερο όροφο θα αφιερωθεί στον «εικαστικό περίπατο» των επισκεπτών του φεστιβάλ ανάμεσα στα έργα διαφόρων τεχνικών μιας έκθεσης αναγνωρισμένων αλλά και νεότερων καλλιτεχνών. Ανάμεσα στα έργα επαγγελματιών καλλιτεχνών, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν και γνωρίζουν και έργα υποστηριζόμενων από μονάδες ψυχικής υγείας.

Συμμετέχοντες:
Μιχάλης Ασθενίδης (Φωτογραφία), Βασιλική Κοσκινιώτου (Ζωγραφική) Ευδοκία Μπαρτσελη (Ζωγραφική) Γιώργος Μανούσος (Ζωγραφική) Βανίκ Χοβσεπιάν (Ζωγραφική) Νίκος Σέλελης (Ζωγραφική) Σπύρος Μπέης (Ζωγραφική) Canuto Kallan (Ζωγραφική) Δ.Κριτσοτάκης (Ζωγραφική) Ελευθέριος Αρέλης (Ζωγραφική) Κόγκα Ανθούλα – Μάνθου Βερίνια (Εγκατάσταση) Βάσω Φενέκου (Κατασκευές) .

ΕΙΣΟΔΟΣ:

Ημερήσιο εισιτήριο Παρασκευή / Σάββατο: 10 ευρώ με ποτό.
Ημερήσιο εισιτήριο Κυριακή 5 ευρώ (χωρίς ποτό).

ΟΜΑΔΑ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Φεστιβάλ «ART FOR MORE»: Μαριτίνα Κονταράτου.

Πρόεδρος Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο – «ΕΔΡΑ»: Μαρία Κερασόγλου.

Υπεύθυνος Κοινωνικού Μάρκετινγκ και Διοργάνωσης Συναυλίας: Σταύρος Θεοδωρακόπουλος.

Επιστημονικά Υπεύθυνος Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο – «ΕΔΡΑ»: Αλέξανδρος Οικονόμου.


Εθελοντές: Kristina Karatzidis, Gea Grigorirjev, Nora Droege.

Συντονισμός Εθελοντών: Έλενα Βάγγερ.

Κεντρικά γραφεία: Γαστούνης & Γουμενίτσης 14, Τ.Κ. 12131 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. Τηλέφωνο/Fax: 210 5913826. Ε-mail: mko.edra@gmail.com.

Ιπποκράτης Ι: Ελαιών 126 & Μυτιλήνης – ΙΛΙΟΝ. Τηλέφωνο: 210 – 5020778 Fax: 210 – 5020059.

Ιπποκράτης ΙΙ: Αρκαδίας 43 & Κορυτσάς – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. Τηλέφωνο/Fax: 210 – 5749545.

Ø Για τα Μέλη τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ τού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 33
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020