Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23 Οκτώβριος 2010
 

Στην ΑθΗΝΑ. “Dr. Maybe Darling”, μια παράσταση της Τζένης Αργυρίου: 16 έως 17, 21 έως 24 & 29 έως 31 Οκτωβρίου. Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Κτήριο Πειραιώς. Στην παράσταση περιλαμβάνονται συνεντεύξεις των: Κούβελα Ηλία – Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής Σχολής, Μπαλτά Αριστείδη - Καθηγητή Φιλοσοφίας των Επιστημών, Τζαβάρα Θανάση - Ψυχίατρου / Ψυχαναλυτικής Προσέγγισης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Dr. Maybe Darling

μια παράσταση της Τζένης Αργυρίου

16 έως 17, 21 έως 24 & 29 έως 31 Οκτωβρίου

Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Κτήριο Πειραιώς

 “Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Είμαι η Doctor Darling και θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη σημερινή μας παράσταση… Ή μήπως διάλεξη…; Ή μήπως παρουσίαση…; Ή μήπως έρευνα…; Το θέμα ή μάλλον ο λόγος που σας κάλεσα εδώ απόψε είναι για να αναπτύξουμε τα ακόλουθα ερωτήματα: Πως χρησιμοποιεί ο σημερινός άνθρωπος τον εγκέφαλό του; Με ποιο τρόπο αποφασίζει; Τι έχει συμβεί στον εγκέφαλο με την ραγδαία αύξηση των επιλογών που έχει φέρει η τεχνολογία; Μήπως τελικά η αναποφασιστικότητα είναι σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο; Μήπως ζούμε την εποχή που εντείνει τη σκέψη και παραλύει τη δράση; ”

Η Dr. Maybe Darlingπροετοιμάζει, στο εργαστήριο της, τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει με θέμα το αίνιγμα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Η διάλεξη αρχίζει εξετάζοντας τη δομή και τη λειτουργία του σύγχρονου ανθρώπινου εγκέφαλου. Καθώς όμως εξελίσσεται η Dr.Darling έρχεται αντιμέτωπη με τις μη συγκλίνουσες επιστημονικές, και όχι μόνο, απόψεις. H ανάγκη της να κατανοήσει αναπάντητα έως τώρα ερωτήματα την οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα στον εγκέφαλο της. Χρησιμοποιεί τον εαυτό της για πείραμα ονομάζοντας τον Maybe. Γίνεται ταυτόχρονα ο επιστήμονας και το πείραμα του.

Dr. Maybe Darlingείναι μια performance που συνδυάζει εικόνα, κίνηση, λόγο και τεχνολογία. Μία λευκή τέντα / θόλος, που θα τοποθετηθεί στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, γίνεται το εργαστήριο BrainTrace Labτης Dr.Darling. Στην εγκατάσταση αυτή θα στεγάζεται τόσο η περφόρμανς όσο και το κοινό. Το κοινό κατά την είσοδο του στον θόλο-εγκέφαλο θα καλείται να συμμετέχει προαιρετικά, στην έρευνα για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Στην παράσταση περιλαμβάνονται συνεντεύξεις των:

Κούβελα Ηλία – Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής Σχολής, Μπαλτά Αριστείδη - Καθηγητή Φιλοσοφίας των Επιστημών, Τζαβάρα Θανάση - Ψυχίατρου / Ψυχαναλυτικής Προσέγγισης.

(Στην παράσταση της Κυριακής 24/10 θα είναι παρόντες όλοι οι καθηγητές και μετά τη λήξη της βραδινής παράστασης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.)

To νέο έργο της Τζένης Αργυρίου είναι μία έρευνα που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στη Λισσαβόνα με αφορμή το πρόγραμμα ανταλλαγής καλλιτεχνών Pepinieres Europeennes pour Jeunes Artistes ΜAP XXL. Από τότε έχει συλλέξει οπτικό και ακουστικό υλικό, συνεντεύξεις, βιβλιογραφία και βιντεογραφία και έχει πειραματιστεί με τη σεναριακή απόδοση του έργου και την σκηνική εγκατάσταση. Λόγω της φύσης του, το έργο θα βρίσκεται μια ζωή υπό εξέλιξη και θα παρουσιάζεται κάθε φορά βάση νέων δεδομένων. Πρώιμες εκφάνσεις του έχουν παρουσιαστεί με τον τίτλο makeup_yourmind στο Lugar Comum στη Λισσαβόνα (2006) στο Abbaye de Neumüster Centre Culturel de Rencontre Λουξεμβούργο και στη Judson Church του Movement Research στη Νέα Υόρκη (2007) ενώ στην Αθήνα παρουσίασε τη δουλειά υπό εξέλιξη στους Αλευρόμυλους Σαραντόπουλου (2009).

Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου στις 20:30.

Παραστάσεις: 17, 21 έως 24, 29 έως 31 Οκτωβρίου.

Απογευματινή στις 19:00 και βραδινή στις 20:30 / περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τιμή εισιτηρίου: 17€ και 12€ φοιτητικό.

Προπώληση:

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 2103453111, website www.benaki.gr

Από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να επισκεφτεί δωρεάν το Brain Trace Labτης Dr.Darling για δημιουργικό υλικό και πληροφορίες της παράστασης.

Συντελεστές παράστασης

Σύλληψη - Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αργυρίου Τζένη

Ερμηνευτικό Alter Ego: Σιάμου Σταυρούλα

Συμμετέχουν: Σιάμου Σταυρούλα, Βαρσάμη Ανδρομάχη, Κατσιώτη Λορίνα

Εικόνα – Βίντεο: Σωτηρίου Λίλα

Πρωτότυπη Μουσική και live processing: Πούλιος Γιώργος

Σκηνογραφία και Ενδυματολογία: Δεληδήμος Χρήστος, Μακαρούνη Δέσποινα

Φωτισμός: Μιχόπουλος Θόδωρος

Βοηθοί δημιουργικού: Σιάμου Σταυρούλα, Βαρσάμη Ανδρομάχη

Δημιουργία προγράμματος BRAINTRACE: Μακρής Νίκος

Ηχοληψία: Νικηφόρος Αντώνης

Τεχνικός Σκηνής: Βιτσαξάκης Μανώλης

Προγραμματισμός Βίντεο: Τσαγκαράκης Πάνος

Καλλιτεχνική και τεχνική υποστήριξη: Μεράντζας Δημήτρης

Δημιουργική επεξεργασία εικόνας εξωτερικών προβολών: Χρυσίδης Στάθης

Προγραμματισμός Κονσόλας: Τζιόγκας Χρήστος

Κατασκευή Τέντας: Τenticκle

Βοηθός παραγωγής: Αργυρίου Μαρία

Γραφιστικά: Antidot design Studio

Επιμέλεια υλικού προγράμματος: Νεδελκοπούλου Ειρήνη

Προβολή και Επικοινωνία: Link4u

Επιμέλεια εγκατάστασης: όλοι οι συνεργάτες της Dr.Maybe Darling

Η ομάδα amorphy.org δεν επιδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για το 2010

Ευχαριστούμε θερμά το Φεστιβάλ Αθηνών για τη στήριξη και τη βοήθεια του, τη Δήμητρα Σταματίου για τις αρχιτεκτονικές της συμβουλές, τον Ερμή Μαλκότση για την παραχώρηση του imac, τον Jose Karacuel για την κατασκευή του γλυπτού, την Ρένια Γασπαράτου, τον Καμίλο Μπετανκούρ, το Γιώργο Περό, την Πολυάννα Φραγκίδου, τον Γιάννη Μαλογιάννη, την Αλίκη Καζούρη, τις οικογένειες Αργυρίου και Φιλιππούση για την πολύτιμη βοήθεια τους.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020