Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04 Νοέμβριος 2010
 

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος διοργανώνει το 38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο από 10-13 Μαΐου 2011 στην Χίο, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Προς: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ

Υπόψη: κ. Νικόλαου Ι. Μάντη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Λαμβάνουμε τη τιμή να σας ενημερώσουμε, ότι ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος διοργανώνει το 38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο από 10-13 Μαΐου 2011 στην Χίο, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Είναι γνωστό ότι η πρόοδος που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Βιοτεχνολογίας και της επιστήμης, έχει επηρεάσει και την εξέλιξη της Νοσηλευτικής επιστήμης, και ως εκ τούτου να αναγκάζονται οι νοσηλευτές και οι επιστήμονες υγείας γενικότερα για συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση.

Η σύγχρονη νοσηλευτική απαιτεί την πολύπλευρη προσέγγιση των ασθενών και την αντιμετώπισή τους ως ενιαία βιοψυχοκοινωνική οντότητα.

Αναμφισβήτητα, ένα μέρος της υπάρχουσας επιστημονικής γνώσης απορρίπτεται ως λανθασμένο, ενώ ένα άλλο χρειάζεται αναθεώρηση κάθε χρόνο, γεγονός που ωθεί τον κάθε επαγγελματία υγείας σε συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση, όχι μόνο σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου εργασίας του, αλλά σε γενικότερα θέματα υγείας και ασθένειας.

Η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών που στοχεύει το κάθε συνέδριο του ΕΣΝΕ προσφέρει ανεξάρτητα σε όλους τους νοσηλευτές εφόδια για την άσκηση της νοσηλευτικής και της παροχής καλύτερης ποιότητας φροντίδας στους ασθενείς.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο ως ομιλητές φιλοδοξούν με τις εισηγήσεις τους να παράσχουν στους νεότερους συναδέλφους ολοκληρωμένη γνώση για τα θέματα που θα παρουσιαστούν. Επίσης μέσω των εισηγήσεων και των προσεγγίσεων διαμηνύεται ο προβληματισμός των νοσηλευτών σε θέματα φροντίδας υγείας που αποτελούν και το κύριο έργο προσφοράς προς τον άνθρωπο.

Τα θέματα του Συνεδρίου άπτονται όλων των αντικειμένων που αφορούν το άρρωστο αλλά και το υγιές άτομο, όπως και τη νοσηλευτική γενικότερα και θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν πολλά ερωτήματα που απασχολούν στο χώρο της υγείας.

Όλα τα παραπάνω δεν θα επιτευχθούν χωρίς την ενεργή συμμετοχή του νοσηλευτή, που με την καθημερινή εργασία του κάτω από δύσκολες συνθήκες διαρκώς διευρύνει το ρόλο του ως θεραπευτή, συνήγορο, οργανωτή και δάσκαλο.

Τα εχέγγυα για την επιτυχία του Συνεδρίου τα δίνει η συμμετοχή όλων μας και η μακρά πορεία του Συνδέσμου στη διοργάνωση Πανελληνίων Νοσηλευτικών Συνεδρίων με πλούσια θεματολογία και σύγχρονη προσέγγιση.

Βασιζόμενοι στο κοινό ενδιαφέρον για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, σας παρακαλούμε να φιλοξενήσετε το banner του 38ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου στην ιστοσελίδα σας με ενεργή σύνδεση με την ιστοσελίδα του συνεδρίου μας

http://www.esnecongress2011.gr

Σας αποστέλλουμε το banner του Συνεδρίου.

Ευελπιστώντας να τύχει θετικής ανταπόκρισης το αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καλή σας συνεργασία.                                      

                                                                   Με εκτίμηση

Δρ. Ελένη Κυρίτση

Πρόεδρος του ΕΣΝΕ κα Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 38ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου

Ευάγγελος Δούσης

Γενικός Γραμματέας του ΕΣΝΕ και

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 38ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020