Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07 Απρίλιος 2011
 

Ο Τομέας Ψυχολογίας και Ειδικής Παιδαγωγικής τού Π.Τ.Δ.Ε. και το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών της Εκπαίδευσης με κεντρική θεματική: «Άτομα Υψηλής Νοημοσύνης: Ιστορικές, Βιολογικές, Κοινωνικές, Εκπαιδευτικές διαστάσεις. Η εκπαίδευση χαρισματικών παιδιών στην Ελλάδα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε.
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΘ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΟΥΣ 27, ΑΘΗΝΑ, τηλέφωνο: 210-3641712

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες που διαμορφώνουν το νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό, να έχει η Ελλάδα τη δυνατότητα να αξιοποιήσει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνονται στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική προγράμματα εκπαίδευσης που απευθύνονται σε ευφυή και χαρισματικά παιδιά. Σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης έχουν διαμορφωθεί ειδικά προγράμματα που αφορούν στην εκπαίδευση των ευφυϊών και χαρισματικών παιδιών. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ακόμα και στη γειτονική Τουρκία υπάρχουν 57 κέντρα εκπαίδευσης ευφυϊών μαθητών όπου διδάσκουν 589 εκπαιδευτικοί και απασχολούνται 6.942 παιδιά. Αντίστοιχα στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα σχολείο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη δημόσια εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στη συγκεκριμένη ομάδα μαθητών.
Ο Τομέας Ψυχολογίας και Ειδικής Παιδαγωγικής του Π.Τ.Δ.Ε. και το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών της Εκπαίδευσης με κεντρική θεματική: «Άτομα Υψηλής Νοημοσύνης: ιστορικές, βιολογικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές διαστάσεις. Η εκπαίδευση χαρισματικών παιδιών στην Ελλάδα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2011. Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα συνεχιστεί στο DIVANI CARAVEL (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2).

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο καθηγητής Γιάννης Παπαδάτος.
Για πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να απευθυνθείτε: synepek@gmail.com, Τηλέφωνο: 210-3641712, Fax: 210-3641712, 210-3614301

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Τομέας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με άλλες Σχολές και Τμήματα των Ελληνικών Α.Ε.Ι, διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 2 έως 5 Ιουνίου 2011. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου Αθηνών και οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα).
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας καθώς και των θεωρητικών προσεγγίσεων στην εκπαίδευση (ανώτατη, δευτεροβάθμια, πρωτοβάθμια). Επίσης, η διατύπωση εμπεριστατωμένων προτάσεων για το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα μας και η παρουσίαση ερευνητικών ευρημάτων και παιδαγωγικών εμπειριών από διακεκριμένες προσωπικότητες στο χώρο της εκπαίδευσης. Κεντρική θεματική του Συνεδρίου θα είναι: «Άτομα Υψηλής Νοημοσύνης: ιστορικές, βιολογικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές διαστάσεις. Η εκπαίδευση χαρισματικών παιδιών στην Ελλάδα».

Άλλες θεματικές ενότητες Συνεδρίου:

Γνωστικοί μηχανισμοί μάθησης
• Ψυχολογία και εκπαίδευση
• Μάθηση και νευροεπιστήμες
• Μέθοδοι διδασκαλίας χαρισματικών παιδιών, εφήβων, ενηλίκων
• Γενική διδακτική
• Διαπολιτισμική εκπαίδευση
• Περιβαλλοντική εκπαίδευση
• Δια βίου εκπαίδευση
• Εκπαιδευτική πολιτική και διοίκηση εκπαίδευσης
• Νέες τεχνολογίες και εξ αποστάσεως εκπαίδευση
• Αισθητική αγωγή
• Ψυχομετρικά εργαλεία στο χώρο της εκπαίδευσης
• Κοινωνικές επιστήμες και παιδική ηλικία
• Παγκοσμιοποίηση και εκπαίδευση
• Μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία

Ο μέγιστος χρόνος που θα διατεθεί για την παρουσίαση εργασιών είναι 15 λεπτά, ενώ για τα συμπόσια 1,5 ώρα. Οι περιλήψεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 300 λέξεις και θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 7 Μαΐου 2011, μόνον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: synepek@gmail.com.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2103641712 καθημερινά από τις 11.00 έως 14.00.

Κάθε περίληψη θα πρέπει να περιλαμβάνει:
• Τίτλο
• Όνομα ή ονόματα συγγραφέων με υπογραμμισμένο το όνομα του ομιλητή/ της ομιλήτριας
• Ιδιότητα, Ίδρυμα, διεύθυνση, τηλέφωνο, fax, e-mail, ταχυδρομικό κώδικα.

Στην περίληψη της προτεινόμενης ανακοίνωσης να υπάρχει:
• Εισαγωγή
• Σκοπός της έρευνας
• Ευρήματα
• Συμπεράσματα

Σας παρακαλούμε να μας δηλώσετε αν χρειάζεστε για την ανακοίνωσή σας τεχνικό εξοπλισμό και ποιον.
Αν πρόκειται για στρογγυλό τραπέζι ή συμπόσιο να αναγράφεται ο οργανωτής / πρόεδρος, ο συζητητής και τα ονόματα των ομιλητών. Επίσης, να επισυνάπτεται η περίληψη του συμποσίου καθώς και οι περιλήψεις των επιμέρους ομιλιών.

Σημαντικές Ημερομηνίες:
7 Μαΐου 2011 Λήξη προθεσμίας υποβολής περιλήψεων
15 Μαΐου 2011 Ανακοίνωση περιλήψεων που έγιναν δεκτές

Το κόστος συμμετοχής και εισήγησης ανέρχεται στα 60 €.
Το κόστος για τους φοιτητές ανέρχεται στα 30 €.

Για κατάθεση χρημάτων:
Εμπορική Τράπεζα: 81706531
Επωνυμία: Πανεπιστήμιο Αθηνών - Κονδυλίων Έρευνας
Αιτιολογία: 3ο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης.
Η απόδειξη κατάθεσης αποστέλλεται με ΦΑΞ στο 210-3614301 ή 210-3641712 ή με E-mail και παραδίδεται την ημέρα του συνεδρίου για την παραλαβή της απόδειξης.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 στις 19:00 μ.μ.
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής:
Γιάννης Παπαδάτος,
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020