Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25 Απρίλιος 2011
 

Ανοικτή Συζήτηση με θέμα: «Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;», και σύνθημα: «Ψηλά τα Χέρια!».

Δελτίο Τύπου

14.4.2011

«Ψηλά τα Χέρια!»

Με αφορμή την 30η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών - το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, χρησιμοποιεί φέτος το σύνθημα «Ψηλά τα Χέρια!», υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα της μη βίαιης διαπαιδαγώγησης των παιδιών και προσκαλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά σε μια κοινή προσπάθεια για την οριστική εξάλειψη της βίας από τις καθημερινές σχέσεις στην οικογένεια, στο σχολείο και σε κάθε άλλο χώρο όπου διαβιώνουν τα παιδιά.

Το Δίκτυο, που συγκροτήθηκε τον Οκτώβρη του 2005, έχει ήδη αναπτύξει πολλές ενέργειες και υλικό ευαισθητοποίησης, που παρουσιάζονται εκτενώς μαζί με σχετικές πληροφορίες στον ιστότοπο www.somatikitimoria.gr. Έχει λάβει μέρος στη σχετική εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει πετύχει την αλλαγή της νομοθεσίας, με ρητή απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά (ν.3500/2006 άρθρο 4).

Όμως ο νόμος και οι διακηρύξεις δεν αρκούν. Χρειάζεται να πεισθούν και να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν στην ευθύνη τους μικρά παιδιά, ώστε να αποφεύγουν τη χρήση της βίας και να προσφεύγουν σε πιο αποτελεσματικές και ωφέλιμες μεθόδους διαπαιδαγώγησής τους. Επειδή πολύ συχνά οι γονείς δυσκολεύονται  και δεν γνωρίζουν ποια εναλλακτικά μέσα να χρησιμοποιήσουν για τη συμμόρφωση των παιδιών τους, τα μέλη του Δικτύου επέλεξαν η επόμενη κοινή προσπάθειά τους να εστιαστεί στην υποστήριξη του θετικού γονικού ρόλου, με σχετική ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική προς τους γονείς.

Εν όψει της προετοιμασίας ειδικών εκδόσεων, εκπαιδευτικού υλικού και σεμιναρίων για γονείς, το Δίκτυο αποφάσισε να διοργανώσει: Ανοικτή Συζήτηση με θέμα:

«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»

Η συζήτηση θα λάβει χώρα την Τρίτη 3.5.2011 στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη), από τις 12.30 έως τις 15:00.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομες τοποθετήσεις επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση με συμμετοχή των προσκεκλημένων εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων (αναλυτικότερο πρόγραμμα ομιλητών επισυνάπτεται).

         Στη συνάντηση καλούνται να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας που εργάζονται με γονείς, σύμβουλοι, ιερείς, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, μεταναστευτικών κοινοτήτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, κλπ.

Σε μια περίοδο που η έξαρση της βίας απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία, η εκδήλωση αυτή ευελπιστεί να συμβάλει στην πρόληψη της, με την ενίσχυση θετικών πρακτικών.

Από το Συμβούλιο τής Ευρώπης: Ένα οπτικοακουστικό κατά τής σωματικής τιμωρίας των παιδιών       


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 34
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020