Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30 Δεκέμβριος 2011
 

Στην Θεσσαλονίκη διοργανώνεται (20 - 22 Ιανουαρίου 2012), το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας. Πρωτοβουλία προβολής: Ελευθέριος Χ. Κωνσταντινίδης, Ψυχολόγος, Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Α.Μ.: 1.608, Γενικός Γραμματέας τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Ε.Ε.Γ.Σ.Ψ.. Τηλέφωνα: 2310-283 462, 694 46 86 855. E-mail: leftkon@otenet.gr.

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη (20 - 22 Ιανουαρίου 2012) από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, σηματοδοτεί και τονίζει, μεταξύ άλλων, και πολλά σημαντικά πράγματα.

Την πρόοδο της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΓΣΨ) παγκoσμίως. Η ΓΣΨ έχει ήδη ξεπεράσει μισό αιώνα ζωής, ο Aaron T. Beck θα γιορτάσει σε λίγο τα 90α του γενέθλια, το Τρίτο Κύμα των ΓΣΨ, αντί να αποδυναμώσει τη ΓΣΨ, ενσωματώθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο της. Και γιατί, τέλος, η πρόβλεψη των Prohaska και Norcross (2003) εξακολουθεί καθημερινά να επιβεβαιώνεται: "Πιθανόν η πιο ασφαλής πρόβλεψη για την κατεύθυνση της γνωστικής θεραπείας είναι ότι θα είναι ανιούσα. Οι Γνωστικές-Συμπεριφορικές Θεραπείες, και ιδιαίτερα η Γνωστική Θεραπεία του Beck, αποτελούν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο εντατικά ερευνημένες θεραπείες στη σύγχρονη σκηνή. Οι αιτίες για τις οποίες είναι σε αυτή τη φάση τόσο δημοφιλής είναι προφανείς: Η Γνωστική Θεραπεία είναι προτυποποιημένη (manualized), σχετικά βραχεία, εκτεταμένα αξιολογημένη, συμβατή με φαρμακευτική αγωγή, και εστιασμένη στο πρόβλημα."

Την πρόοδο της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα. Ποικίλες εκδηλώσεις, εκδόσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και φορείς παροχής υπηρεσιών ΓΣΨ, συνεχώς πληθαίνουν και αποδεικνύουν αυτή την πρόοδο. Η αυξανόμενη, τέλος, συμπερίληψη και προγραμμάτων εκπαίδευσης στη ΓΣΨ στις Πανεπιστημιακές Ψυχιατρικές Κλινικές αποτελεί μια ακόμη ένδειξη.

Τη συμφιλίωση. Είναι το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών που υποστηρίζουν πρόθυμα και αμέριστα και οι τρεις Ελληνικές Εταιρείες (ιστορικά η της "Έρευνας της Συμπεριφοράς", η της "Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας" και η των "Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών"). Είναι το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών που μπαίνει κάτω από την απροκατάληπτη Αιγίδα όλων των Πανεπιστημιακών Ψυχιατρικών Τμημάτων/Κλινικών και των Τμημάτων Ψυχολογίας της πατρίδας μας. Κι αν αυτά δεν αποτελούν πρόοδο και συμφιλίωση, έχετε ξαναδεί συνέδριο "γνωσιακών" θεραπειών που οργανώνεται από επιστημονική εταιρεία "γνωστικής" θεραπείας;

Λυπάμαι αν τυχαίνει σε αυτό το προσκλητήριο να έχουμε ξεχάσει ονομαστικά κάποιους και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Είναι αυτονόητο πως η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Φιλικά,

Γρηγόρης Μ. Σίμος
Ψυχίατρος
Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας

Γενικές Πληροφορίες

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής 

20 - 22 Ιανουαρίου 2012, Θεσσαλονίκη, ξενοδοχείο Porto Palace.

Θέματα του Συνεδρίου

Στα θέματα του Συνεδρίου περιλαμβάνεται οτιδήποτε άπτεται του θεωρητικού πλαισίου και της κλινικής εφαρμογής της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας σε Ενήλικες, Παιδιά και Εφήβους.

Ταυτόχρονα δίνεται έμφαση σ’ ένα βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο προσέγγισης και της συνχορήγησης της ΓΣΨ με φαρμακευτική αγωγή, όπως στη σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή και στην κατάθλιψη.

Μοριοδότηση Συνεδρίου

Στους σύνεδρους θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

 Γλώσσα

Η Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική. Οι διαλέξεις των ξένων ομιλητών θα πραγματοποιούνται στα Αγγλικά. 

 Δικαίωμα Συμμετοχής

 Κατηγορία Εγγραφής
Ψυχίατροι
Ειδικευόμενοι
Ψυχολόγοι / Άλλοι επαγγελματίες

ψυχικής υγείας
Pre-Congress Workshop
Mini Workshops
Νοσηλευτές / Φοιτητές*
Συνοδά άτομα

Από 30/10/2011 και επί τόπου εγγραφή
300 €
250 €
200 €

 100 €
50 €
70 €
50 €


*Ισχύει για τους προπτυχιακούς φοιτητές με επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας. Δεν ισχύει για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

PRE-CONGRESS WORKSHOP

 • Treating Social Anxiety Disorder - S. Hofmann
  (
  Παρασκευή 20/01/2012. Διάρκεια: 6 ώρες) 100€

 • Schema therapy for Borderline Personality Disorder - J. Young
  (
  Παρασκευή 20/01/2012. Διάρκεια: 6 ώρες) 100€

MINI WORKSHOP

 • New advances in schema therapy: The mode approach - J. Young
  (
  Σάββατο 21/01/2012. Διάρκεια: 2.5 ώρες) 50€

 • Treating Social Anxiety Disorder - S. Hofmann
  (
  Σάββατο 22/01/2012. Διάρκεια: 2.5 ώρες) 50€

 ADVANCED WORKSHOP

 • Schema therapy for Narcissism - J. Young
  (
  Κυριακή 22/01/2012. Διάρκεια: 2.5 ώρες) 50€

*Ο J. Young προτίθεται να παρουσιάσει Advanced Workshop με τίτλο “Schema therapy for Νarcissism” την Κυριακή 22/01/2012 και ώρα 09:30 - 12:00. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του workshop είναι οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες να έχουν παρακολουθήσει το mini workshop “New advances in schema therapy: The mode approach” καθώς επίσης και να συμπληρωθεί επαρκής αριθμός συμμετεχόντων. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στη Γραμματεία του Συνεδρίου. 

 Το δικαίωμα συµµετοχής για την κατηγορία Ειδικευµένοι, Ειδικευόµενοι και Ψυχολόγοι / Άλλοι Επαγγελματίες ψυχικής υγείας περιλαμβάνει:

 • Παρακολούθηση Συνεδρίου

 • Συνεδριακό Υλικό

 • ∆ιαλείµµατα καφέ

 • Δεξίωση Υποδοχής

 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Το δικαίωµα συµµετοχής στη κατηγορία Workshops περιλαµβάνει: 

 • Βεβαίωση Workshop

 • Βεβαίωση παρακολούθησης

Το δικαίωµα συµµετοχής για την κατηγορία Νοσηλευτών και Φοιτητών περιλαμβάνει:

 • Παρακολούθηση Συνεδρίου

 • Συνοπτικό Πρόγραμμα Συνεδρίου

 • CD-ROM με το Τελικό Πρόγραμμα και Βιβλίο Περιλήψεων

 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Το δικαίωµα συµµετοχής για την κατηγορία Συνοδά μέλη περιλαµβάνει:

 • Επίσκεψη στους Συνεδριακούς χώρους

 • Συμμετοχή στη δεξίωση υποδοχής

Για να συμπληρώσετε και να αποστείλετε το δελτίο συμμετοχής και διαμονής, παρακαλούμε πατήστε εδώ ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.globalevents.gr

Διαμονή

Ξενοδοχείο: Porto Palace, Κατηγορία: Deluxe, Μονόκλινο Δωμάτιο: 120 €, Δίκλινο Δωμάτιο: 140 €

Οι παραπάνω τιμές είναι ανά ημέρα και περιλαμβάνουν πρωινό και όλους τους νόμιμους φόρους. Η ελάχιστη διαμονή ανά δωμάτιο είναι 2 διανυκτερεύσεις.Για να συμπληρώσετε και να αποστείλετε το δελτίο συμμετοχής και διαμονής, παρακαλούμε πατήστε εδώ ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.globalevents.gr

Website

Ενημερωμένες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες: http://www.globalevents.gr/, www.gacbp.com

Υπό την αιγίδα των

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

• Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή
• Β΄ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή
• Γ΄ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή
• Τμήμα Ψυχολογίας 

 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

• Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή
• Β΄ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή
• Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας & Πρόγραμμα Ψυχολογίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

• Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή

 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή

 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

• Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή

 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

• Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή
• Τμήμα Ψυχολογίας

 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

• Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

• Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Προσκεκλημένοι Ξένοι Ομιλητές

Judith S. Beck, PhD
Η Judith S. Beck θα παρουσιάσει την Παρασκευή 20/1/2012 (Τελετή Έναρξης) online Διάλεξη με θέμα: "Cognitive Therapy for Personality Disorders".

Η Judith S. Beck είναι Πρόεδρος του Beck Institute for Cognitive Therapy and Research, Κλινική Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας στην Ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, καθώς και Διακεκριμένο Ιδρυτικό Μέλος και τέως Πρόεδρος της Academy of Cognitive Therapy. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως του "Cognitive Therapy: Basics and Beyond", βιβλίου που μεταφράσθηκε σε 20 γλώσσες (και στα Ελληνικά με τίτλο "Εισαγωγή στη Γνωστική Θεραπεία", Εκδόσεις Πατάκη).

Jeffrey Ε. Young, PhD
Ο Jeffrey E. Young θα παρουσιάσει την Παρασκευή 20/1/2012 ολοήμερο Pre-Congress Workshop με θέμα "Schema Therapy for Borderline Personality Disorder", ενώ το Σάββατο 21/1/2012 θα παρουσιάσει Mini Workshop και Διάλεξη με ανάλογα θέματα.

O Jeffrey Young, "πατέρας" της Θεραπείας Σχημάτων, είναι ιδρυτής και Διευθυντής του Cognitive Therapy Center και του Schema Therapy Institute της Νέας Υόρκης, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Columbia στη Ν.Υόρκη, καθώς και Επίτιμος Πρόεδρος της International Society for Schema Therapy. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του "Ανακαλύπτοντας ξανά τη ζωή σας" (1997) και "Θεραπεία Σχημάτων" (2008) από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Stefan G. Hofmann, PhD
Ο Stefan G. Hofmann θα παρουσιάσει την Παρασκευή 20/1/2012 ολοήμερο Pre-Congress Workshop με θέμα "Treating Social Anxiety Disorder", ενώ το Σάββατο 21/1/2012 θα παρουσιάσει Mini Workshop και Διάλεξη με ανάλογα θέματα.

 Ο Stefan G. Hofmann είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης όπου και διευθύνει το Psychotherapy and Emotion Research Laboratory. Έχει συγγράψει περισσότερα από 200 επιστημονικά άρθρα και 9 βιβλία (μεταξύ των οποίων και το Hofmann S. G. & Otto, M. W. (2008). Cognitive-behavior therapy of social anxiety disorder. New York, NY: Routledge). Είναι μέλος του ΔΣ της Academy of Cognitive Therapy.

-------------------------------------------------------------------------------

Πρωτοβουλία προβολής: Ελευθέριος Χ. Κωνσταντινίδης, Ψυχολόγος, Μέλος τού Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Α.Μ.: 1.608, Γενικός Γραμματέας τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Ε.Ε.Γ.Σ.Ψ.. Τηλέφωνα: 2310-283 462, 694 46 86 855. E-mail: leftkon@otenet.gr.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 34
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020