Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27 Απρίλιος 2012
 

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΑUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS. Στο πλαίσιο του Focus στη Φιλοσοφία 2012, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει μια στρογγυλή τράπεζα αφιερωμένη στο Γάλλο φιλόσοφο Paul Ricoeur. Πέμπτη 10 Μαΐου, 2012.

Πέμπτη 10 Μαΐου, 2012, 19.30

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΑUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS

Στο πλαίσιο του Focus στη Φιλοσοφία 2012, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει μια στρογγυλή τράπεζα αφιερωμένη στο Γάλλο φιλόσοφο Paul Ricoeur.

Ο Paul Ricoeur (1913-2005) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους του 20ου αιώνα. Το εύρος της σκέψης του και η σημασία του έργου του αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο και αντιπροσωπεύει για πολλούς το πρότυπο του διανοούμενου που αποδέχεται την πρόκληση των γεγονότων και προσπαθεί να απαντήσει σε αυτά ως στοχαστής απλώς και όχι ως πνευματικός καθοδηγητής. Πανεπιστημιακός, τακτικός συνεργάτης του περιοδικού Esprit, συγγραφέας πολύ σημαντικών έργων, όπου η φιλοσοφία συνομιλεί με το δίκαιο, την ιστορία ή την βιβλική εξηγητική. Ενθάρρυνε πάντα μια φιλοσοφία σε άμεση και ενεργή σχέση με τα σύγχρονα ερωτήματα. Διασχίζοντας με υποδειγματικό τρόπο τα διάφορα πνευματικά σύνορα, τοποθετεί τον ευατό του στη διασταύρωση της αναστοχαστικής γαλλικής φιλοσοφίας, της ευρωπαϊκης φιλοσοφίας της λεγόμενης ηπειρωτικής και της αναλυτικής αγγλοσαξονικής φιλοσοφίας.

Ομιλητές:

* Βαγγέλης Μπιτσώρης, συγγραφέας, μεταφραστής, «Ρικέρ, Ντερριντά: δύσκολη συγχώρηση, αδύνατη συγχώρηση».
* Γιώργος Φαράκλας-Ματορίκος, καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο.
* Daniel Frey, καθηγητής φιλοσοφίας,Πανεπιστήμιο Στρασβούργου, «Μεταξύ ηθικής και πολιτικής: ανταλλαγές μνήμης σύμφωνα με τον Ricoeur».
* Παύλος Κόντος, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιων Πατρών, «Από υπόσχεση σε υπόσχεση».
* Myriam Revault d’Allonnes, φιλόσοφος, πανεπιστημιακή καθηγήτρια στην École Pratique des Hautes Études, «Paul Ricoeur, μια σκέψη για την κρίση».

Είσοδος ελεύθερη – ταυτόχρονη μετάφραση

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το περιοδικό Νέα Εστία με την υποστήριξη του Institut français (Παρίσι).


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020