Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 28 Σεπτέμβριος 2012
 

Στην ΑΘΗΝΑ. Οι Σχολές Γονέων τού Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Η οικογένεια εκπαιδεύεται ... διά βίου». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 8-10 Νοεμβρίου 2012.

Αναλυτική πληροφόρηση στον επίσημο διαδικτυακό τόπο τού Συνεδρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Σχολές Γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης 
(Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) 
του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

διοργανώνουν το 
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα:

«Η οικογένεια εκπαιδεύεται ... διά βίου»

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση της διαχρονικής εξέλιξης του έργου των Σχολών Γονέων από την έναρξή του (2003) έως σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στην εκπαίδευση των γονέων από την πλευρά της ψυχολογίας, της ιατρικής, της κοινωνιολογίας και της παιδαγωγικής επιστήμης.

Οι συνεργάτες του έργου «Σχολές Γονέων» απ' όλη την επικράτεια, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της εργασίας τους και να θέσουν νέα ερωτήματα που προκύπτουν από την διά βίου εκπαίδευση των γονέων, όπως ο διαγενεακός διάλογος, η ενεργός γήρανση κ.α.  

Το πρόγραμμα  του συνεδρίου  περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, προσκεκλημένα συμπόσια, συμπόσια, προφορικές ανακοινώσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις με θέμα την οικογένεια.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, ιατρούς, κοινωνιολόγους, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές, γονείς και σε όσους ενδιαφέρονται για τα θέματα της οικογένειας.

Θεματικές ενότητες:

  1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή
  2. Διαφυλικές σχέσεις
  3. Ανάπτυξη στην τρίτη ηλικία
  4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας
  5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
  6. Συμβουλευτική γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες
  7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια

Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα « Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο πράξεων  «Σχολές Γονέων»   ΑΠ7,  ΑΠ8,  ΑΠ9,  και  συγχρηματοδοτείται  από  το  ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Ελληνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 8-10 Νοεμβρίου 2012,
στο ξενοδοχείο Metropolitan 
Λεωφόρος Συγγρού 385, Αθήνα

O Πρόεδρος του Συνεδρίου  
Φίλιππος Λέντζας 
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής
Δημήτριος Γεώργας
Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών

   Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Παναγιώτης Μανούρης
Διευθύνων Σύμβουλος Ιδρύματος 
Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης

Η Υπεύθυνη Έργου "Σχολές Γονέων" 
Νίκη Γεωργίου


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Οι εξελίξεις της σύγχρονης εποχής αλλάζουν το πρόσωπο της σύγχρονης οικογένειας. 
Οι «Σχολές Γονέων» καλούνται να ανιχνεύσουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των γονέων. Υλοποιούνται από το 2004 και απευθύνονται σε όλη την κοινωνία. Συγκεκριμένα, οι Σχολές Γονέων σε κάθε φάση λειτουργίας τους είχαν την ανταπόκριση γονέων από κάθε κοινωνική ομάδα (τσιγγάνοι, φυλακισμένοι, γονείς Α.Μ.Ε.Α., εκπαιδευτικοί, μελλοντικοί γονείς, μετανάστες, τρίτη ηλικία κ.τ.λ.). Από την έναρξη της λειτουργίας τους μέχρι σήμερα έχουν επιμορφωθεί περισσότερα από 100.000 άτομα.

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο στελέχη του έργου και επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στο χώρο της οικογένειας και για τις προοπτικές εκπαίδευσης των γονέων.

Σας καλωσορίζουμε όλους τους ενδιαφερόμενους και σας καλούμε να συμμετέχετε στις εργασίες του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου και να συνεισφέρετε με τις απόψεις και τις εμπειρίες σας σε γόνιμο και αποδοτικό διάλογο.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου 
Φίλιππος Λέντζας
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020