Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24 Ιανουάριος 2018
 

Πολυγλωσσία και υπηρεσίες παιδιών και εφήβων: Θέματα διαφοροδιάγνωσης και παρέμβαση

Πολυγλωσσία και υπηρεσίες παιδιών και εφήβων:
Θέματα διαφοροδιάγνωσης και παρέμβαση

Εισηγήτρια: Μαρία Βλασσοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια Παθολογίας Λόγου και Επικοινωνίας, Α’ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

                Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας παρατηρείται  μια σημαντική αλλαγή στον πληθυσμό λόγω της προσέλευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών και κατά συνέπεια, ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών στα σχολεία είναι τώρα δίγλωσσα ή πολύγλωσσα. Αυτή η πολυπολιτισμικότητα έχει πολλά πλεονεκτήματα για μια κοινωνία, αλλά είναι σημαντικό να συνοδεύεται από γνώση και ευαισθησία, ιδιαίτερα από τους εκπαιδευτικούς και από άλλους ειδικούς. Όπως όλα τα παιδιά, το πολύγλωσσο παιδί μπορεί να παρουσιάσει κάποια δυσκολία στην ανάπτυξη του, και ο ειδικός θα πρέπει να είναι σε θέση να την εντοπίσει έγκαιρα και να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα.

               Στις υπηρεσίες παιδιών και εφήβων, η διγλωσσία ή πολυγλωσσία στα παιδιά δημιουργεί συχνά ερωτήματα σε σχέση με την διαφοροδιάγνωση των δυσκολιών τους στον γλωσσικό, στον συναισθηματικό,  καθώς και στον μαθησιακό τομέα. Ο ειδικός  που καλείται να αξιολογήσει και να παρέμβει στο παιδί από διαφορετικό γλωσσικό ή πολιτιστικό περιβάλλον θα πρέπει να είναι ενήμερος για τους ειδικούς παράγοντες που συμβάλλουν στο σύμπτωμα του παιδιού, να αξιολογήσει εάν οι δυσκολίες του παιδιού είναι ανεξάρτητες από το πολύγλωσσο περιβάλλον του ή εάν σχετίζονται μ’αυτές, και σε ποιο βαθμό. Είναι σημαντικό επίσης να είναι ενήμερος για τις ειδικές πολιτισμικές και γλωσσικές συνθήκες που συνυπάρχουν στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού.

        Στόχος του σεμιναρίου είναι:

·         Να προσδιορισθούν οι έννοιες της διγλωσσίας/πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας, για την καλύτερη κατανόηση των  επιμέρους παραγόντων που την απαρτίζουν

·         Να αναλυθούν οι παράγοντες που συμβάλλουν στην διαφοροδιάγνωση

·         Να παρουσιαστούν μέθοδοι αξιολόγησης και παρέμβασης δίγλωσσων παιδιών με διαταραχές λόγου και επικοινωνίας.

·         Να αναγνωρισθεί ο ρόλος του σχολείου, της οικογένειας και των ειδικών στην παρέμβαση  πολύγλωσσων παιδιών

     Το σεμινάριο θα χωρισθεί σε δύο ενότητες: στην πρώτη θα αναλυθούν τα παραπάνω θέματα και στη δεύτερη θα  παρουσιασθεί αναλυτικά το «γλωσσικό ιστορικό», όπως είναι διαμορφωμένο ειδικά για τις ανάγκες του δίγλωσσου /πολύγλωσσου παιδιού και της οικογένειας του. Επιπλέον θα γίνει επεξεργασία κλινικών παραδειγμάτων.

    Το σεμινάριο απευθύνεται σε: ψυχολόγους, λογοπεδικούς/λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδοψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς,  εργοθεραπευτές, και άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας ή εκπαίδευσης.

Ημερομηνία: 02/2/2018 Αμφιθέατρο Αιγινητείου Νοσοκομείου  

Ώρα διεξαγωγής 16:00-20:00

*                    Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής

*                    Κόστος συμμετοχής:  20 ευρώ


   

 
Συνημμένα αρχεία
 
Polyglossia_Paidion_Efivon
Aitisi_Symmetoxis_Seminario_Polyglossias
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 35
Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτέμβριος 2020