Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 28 Νοέμβριος 2018

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους «Εμβαθύνοντας στην Κλινική Πράξη», ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, 30-31 Μαρτίου 2019

                       4ο Πανελλήνιο Συνέδριο
       Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων 
                        σε Παιδιά και Εφήβους 
                «Εμβαθύνοντας στην Κλινική Πράξη»
                           30-31 Μαρτίου 2019
          ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ
                  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή του «4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους», που θα γίνει σε επιστημονική συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στις 30-31 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.

Στο χρόνο που μεσολάβησε από το 3ο Συνέδριο (Απρίλιος 2016), η Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ) κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο χώρο της θεραπείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα. Οι εφαρμογές του γνωσιο-συμπεριφοριστικού μοντέλου, τόσο στην Εκπαίδευση/Ειδική Αγωγή όσο και στο χώρο της σωματικής υγείας, ωθούν τους ειδικούς αυτών των χώρων να ζητούν εξειδικευμένες γνώσεις.

Η ελληνική βιβλιογραφία έχει πλέον εμπλουτισθεί με σειρά βιβλίων και εγχειριδίων για θεραπευτές όσο και για άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με τα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειές τους. Από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ξεκίνησε συστηματική εξειδίκευση στη ΓΣΘ παιδιών και εφήβων, η οποία συνεχίζει και έχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση. Για πρώτη φορά, το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ξεκίνησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στη ΓΣΘ παιδιών και εφήβων μέσω e-learning (webinar), σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ.

Στο «4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους» ευελπιστούμε να εμβαθύνουμε στην κλινική πράξη, μέσα από πολλά παραδείγματα εφαρμογής ΓΣ προσεγγίσεων, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, και σε διαφορετικά πλαίσια, για την αντιμετώπιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους.

Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή και με της τρίτης γενιάς ΓΣΘ, οι οποίες βασίζονται στην ενσυνειδητότητα και στην αποδοχή του εσωτερικού βιώματος και έχουν εφαρμογή κυρίως στους εφήβους. Μέσω εισηγήσεων που θα εστιαστούν στην παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων στο χώρο της ΓΣΘ παιδιών και εφήβων και των εργαστηρίων στόχος μας είναι οι ειδικοί που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους να έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε το Συνέδριο με τη συμμετοχή σας.

Για την Οργανωτική Επιτροπή:
Πρόεδρος: Ιωάννα Γιαννοπούλου
Συντονίστριες: Χριστίνα Βαρβέρη, Γεωργία Κακλαμάνη, Ρόζα Λάϊους
Για την Επιστημονική Επιτροπή:
Πρόεδρος: Κατερίνα Αγγελή

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Μαρία Λεβέντη
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

   

 
Συνημμένα αρχεία
 
afisa_childcbt2019.pdf
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτέμβριος 2020