Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Προκηρύξεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18 Οκτώβριος 2017

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: Πρόγραμμα διενέργειας προληπτικών δοκιμασιών μνήμης

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

                                     

ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα διενέργειας προληπτικών δοκιμασιών μνήμης».

ΣΧΕΤ.: To υπΆ αριθμ. πρωτ. Γ3 δ/_/Φ.18Γ/Γ.Π. οικ. 71716/25-09-2017 έγγραφό του Υπουργείου Υγείας.

  Μέσα στα πλαίσια του εορτασμού της διεθνούς ημέρας για την Τρίτη ηλικία την 1η Οκτώβρη κάθε έτους και στο πλαίσιο του παγκόσμιου μήνα Alzheimer, η υπηρεσία μας, κατόπιν του ανωτέρω σχετικού, θα προβεί στη διενέργεια προληπτικών δοκιμασιών μνήμης για την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας σε άτομα ηλικίας 55 και άνω της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

  Η αξιολόγηση της νοητικής, συναισθηματικής, γνωστικής και λειτουργικής κατάστασης των ατόμων θα διενεργηθεί με τη χρήση των κάτωθι ψυχομετρικών δοκιμασιών (τεστ):

• Σύντομη εξέταση της Νοητικής κατάστασης (MMSE)

• Γηριατρική Κλίμακα Κατάθλιψης (GDS)

• Κλίμακα Νοητικής και Λειτουργικής Εκτίμησης (FUCAS SCALE)

  Με την διενέργεια προληπτικών δοκιμασιών ψυχικών λειτουργιών στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού, την άρση του στίγματος και της παραπληροφόρησης που περιβάλλει την άνοια καθώς και στην έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων της άνοιας σε άτομα που ανήκουν στην ευάλωτη αυτή πληθυσμιακή ηλικιακή κατηγορία.

  Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη του Συλλόγου σας για την προαναφερόμενη δράση που θα λάβει χώρα στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από αρχές Νοέμβρη έως τέλη Δεκεμβρίου καθώς επίσης να αποστείλετε έως τις 27 /10/2017 τη σχετική λίστα με τα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και ενημέρωση.

Η ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ


Για δηλώσεις συμμετοχής, τα μέλη του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου μπορούν να επικοινωνούν με τη Γενική Γραμματέα του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, Δρ Κωνσταντία Ζγαντζούρη, E-mail: info@psy.gr   

 
Συνημμένα αρχεία
 
Perif_Dyt_Maked_KOZANI_Program_Dienergeias_dokimasion_Mnimis
 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 32
Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτώβριος 2020